Neler Yeni

İşlemci hızı yerlerde geziyor

kasadam87

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
burak demir
Oyunlarda işlemci kullanımı 1 Ghz altını görüyor. Bu nasıl mümkün olabilir ?İşlemci sıcaklığı 65 derece civarı. Oyunlarda ise oyun farketmiyor hangi oyunu açarsam açayım bu sorun var. İşlemci 3.4 GHz den 2.3 ghz'e düşmesi beklenirken 300-500 MHz de dolanıyor. Anlamadığım 1 Ghz altına neden düşüyor ? İşlemcinin base hızı 1.6 GHz , Multicore hızı 2.3 GHz , turbo ise 3.4 GHz. 300 mhz'i bana biri açıklasın yoksa laptobu kırmak üzereyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Burak Bayrı
Hocam güç yönetimi ayarlarınız performansta mı? Bir de BIOS ayarlarında daha önce herhangi bir değişiklik yaptınız mı?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Bu dediğin durum bilgisayar şarjda iken ve herhangi bir tasarruf modu vs. kapalı iken demi böyle ?

kasadam87

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
burak demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam güç yönetimi ayarlarınız performansta mı? Bir de BIOS ayarlarında daha önce herhangi bir değişiklik yaptınız mı?
Güç tasarrufu , dengeli , performans hiçbir farkı yok. Banamısın demiyor... Hayır değişiklik yapmadım. Adaptörde sorun var mıdır ? Yeterli güç veremiyor falan mı acaba. Pil yok laptopta, geçen sene ömrünü tamamladı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu dediğin durum bilgisayar şarjda iken ve herhangi bir tasarruf modu vs. kapalı iken demi böyle ?
Evet hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Burak Bayrı
Güç tasarrufu , dengeli , performans hiçbir farkı yok. Banamısın demiyor... Hayır değişiklik yapmadım.
Siz yine de BIOS ayarlarını bir sıfırlayıp dener misiniz hocam. Bir de herhangi bir yazılım kurdunuz mu performansla alakalı ?

kasadam87

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
burak demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Siz yine de BIOS ayarlarını bir sıfırlayıp dener misiniz hocam. Bir de herhangi bir yazılım kurdunuz mu performansla alakalı ?
Deneyeyim bakalım. Kurmadım hayır. TrottleStop kurdum ama bu sorundan çok sonrasında. Speedstep , turbo bilmemne ayarlarını kapatıp denedim , sorun orda da değil. Laptop 5. Yaşına girdi pili yok , acaba adaptör bozuldu mu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Burak Bayrı
Deneyeyim bakalım. Kurmadım hayır. TrottleStop kurdum ama bu sorundan çok sonrasında. Speedstep , turbo bilmemne ayarlarını kapatıp denedim , sorun orda da değil. Laptop 5. Yaşına girdi pili yok , acaba adaptör bozuldu mu ?
Açıkçası adaptörden olsa uyarı vereceğini düşünüyorum. Daha önce kendi laptopumda yaşadığımda sürekli uyarı veriyordu adaptörle alakalı. Markası nedir laptopun ?

kasadam87

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
burak demir
Açıkçası adaptörden olsa uyarı vereceğini düşünüyorum. Daha önce kendi laptopumda yaşadığımda sürekli uyarı veriyordu adaptörle alakalı. Markası nedir laptopun ?
Biosu sıfırladım yine aynı. Dell inspiron 3576. Hocam hafif bir platform oyununda bile adaptörün verdiği watt yetmez mi ,hafif bir oyunda bile 800 MHz e inip FPS düşürüyor. Adaptörden kaynaklı olabilir ama uyarı falan yok hiç.

kasadam87

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
burak demir
Sorunu çözebilecek var mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Uğurcan
Sorunu çözebildiniz mi hocam? Aynı sorunu yaşadım bu işlemciyle. Biraz araştırınca işlemcinin power limite takıldığını bu yüzden de power throttling yediğini ve ghz düşürdüğünü öğrendim.

Sorunu çözmek için biostan IMON SLOPE ayarını değiştirdim. Şuan 3.40ghz den düşmeden çalışabiliyor işlemci(sıcaklık 98 dereceyi görmediği sürece :) ).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,951
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701
Top Bottom