Neler Yeni

İşlemci hızı yerlerde geziyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
erman kara
Sorunu çözebildiniz mi hocam? Aynı sorunu yaşadım bu işlemciyle. Biraz araştırınca işlemcinin power limite takıldığını bu yüzden de power throttling yediğini ve ghz düşürdüğünü öğrendim.

Sorunu çözmek için biostan IMON SLOPE ayarını değiştirdim. Şuan 3.40ghz den düşmeden çalışabiliyor işlemci(sıcaklık 98 dereceyi görmediği sürece :) ).
Hocam bu ayar tam olarak nedir ve sistemine bir zarar verdi mi? Uzun vadede ne gibi şeyler olabilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Uğurcan
Hocam bu ayar tam olarak nedir ve sistemine bir zarar verdi mi? Uzun vadede ne gibi şeyler olabilir?
Hocam çok iyi bildiğim bir konu değil ama benim kendi araştırmalarımdan anladığım kadarıyla bu ayar ile işlemcinin çektiği gücü daha düşük gösteriyoruz. Böylece tdp limite takılmadan istediğimiz performansta kullanabiliyoruz.

Isınma sorunu yaşamıyorsan uzun vadede bir zararı olacağını sanmıyorum. Ben bu ayarı açmadan önce oyun oynayamıyordum bile laptopta. 60-70 derecede çalışan laptobun performansı kısıtlanıyordu power throttle yüzünden.

Şimdi performansı istediğim gibi ayarlayabiliyorum. Eğer çok ısındığı bir ortamdaysam 3.4ghz den 2.9 civarlarına çekiyorum hem ısınmayı bir nebze de olsa dizginliyorum hem de eskiye kıyasla hala daha yüksek bir performans alıyorum.

Top Bottom