Işlemci kendini sınırlama sorunu

silencer

80+
Reaksiyon skoru
61
yeni bir sistem topladım ikinci el ram eksikti kendi ana pcmden sokup denemiştim hersey sorunsuzdu ram aldım taktım ama suan işlemci 0.77 ghzi geçmiyor bosta da aynı yuk altında da cozumu bılen arkadaslar yardım lütfen

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-07 020823.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-07 020823.webp
    9.3 KB · Hit: 44
eski ramler ile tekrar dener misin. eğer eski ramler ile çalışıyor ise o elindeki ramler darboğaz yapıyor olabilir

yeni bir sistem topladım ikinci el ram eksikti kendi ana pcmden sokup denemiştim hersey sorunsuzdu ram aldım taktım ama suan işlemci 0.77 ghzi geçmiyor bosta da aynı yuk altında da cozumu bılen arkadaslar yardım lütfen
Bios ayarlarınızı sıfırlamayı dener misiniz

eski ramler ile tekrar dener misin. eğer eski ramler ile çalışıyor ise o elindeki ramler darboğaz yapıyor olabilir
eski ramlerle de denedım sorun ramden değil bd brochot kapattım duzeldı ama kapa ac yapınca yine aynı durum yasanıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bios ayarlarınızı sıfırlamayı dener misiniz
sonuc yok denedım

Ya ramlerin darboğaz yapıyor ya da bios update etmen gerekiyor

Çözüm bulamadıysanız size tavsiyem öncelikle bios resetleyin, bios'a girip Exit sekmesinde "Restore Defaults" seçip kaydedip çıkın bios'dan.. Bu çözüm olmazsa yada çözüm olur ama yüklediğiniz driverlar sonrası bile tekrar böyle bir şey devam ederse; ThrottleStop indirin.
BD PROCHOT eğer resimdeki gibi kırmızı ise ana ekrandaki BD PROCHOT tikini kaldırın. Bunun sorunu çözmesi beklenebilir. Devam ederse yazın bakalım.
1759998456822.webp
1759998537436.webp

ThrottleStop indirme linki;

Hatta önce buradaki ayara bir bakın,

Güç Planı Seçin - Açılan Ekranda Plan Ayarlarını Değiştir - Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir'i seçin.
1759999111885.webp

Açılan ekranda "İşlemci güç yönetimi" sekmesine gelin.

En düşük işlemci durumu %0
En Yüksek işlemci durumu %100 olmalı. Ayarları kontrol edin.

1759999040671.webp

dostum isinmadan kaynakli yapar onu. transistorler asiri isindiginda yasaniyor cihazdaki islemci mosfetlerinin uzerindeki mosfetlere pasif sogutucu bakir ekle eger laptop ise de padleri degistir.

Hatta önce buradaki ayara bir bakın,

Güç Planı Seçin - Açılan Ekranda Plan Ayarlarını Değiştir - Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir'i seçin.
Alıntıyı görüntüle

Açılan ekranda "İşlemci güç yönetimi" sekmesine gelin.

En düşük işlemci durumu %0
En Yüksek işlemci durumu %100 olmalı. Ayarları kontrol edin.

Alıntıyı görüntüle
bd prochotu kapattım o sekılde kullanıyorum sorun yok simdilik bakalım sıkıntı cıkarmaz ınsallah kule tipi var üzerinde zaten

aynen duzeldi gozukuyor suanlık
Tamamdır geçmiş olsun. Bu seçeneği yapmak CPU'nun kendini korumasını engellemeyecek merak etmeyin. CPU ısınırsa performansını düşürmeye devam edecek yine. CPU güvende merak etmeyin, sadece macunlarına ve ısı değerlerine bakmaya devam edin.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,979
Üyeler
184,710
Son üye
1Luger1
Geri