Neler Yeni

Işlemci konusunda öneri

fyfury

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mehmet alkan
ekran kartını satıp yeni ekran kartı alabilirsin 2.elden.
ne gibi ekran kartı önerebilirsin varmı link bilgi verirsen sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

fps farkı kesinlikle yaratır ama ddr5 am5 sistemler önde giderken ve ddr4 am4 sistemlerin ömrü yavaş yavaş tükendiği için 5600x te kalınıp ekran kartına yatırım yapmak ilerde sistemi güncellediğinizde sorun çıkarmaması için daha iyi olur.

yok hocam ne rahatsızlığı 2. el olduğu için pek link atmak mümkün olmuyor.
fps farkı kesinlikle yaratır ama ddr5 am5 sistemler önde giderken ve ddr4 am4 sistemlerin ömrü yavaş yavaş tükendiği için 5600x te kalınıp ekran kartına yatırım yapmak ilerde sistemi güncellediğinizde sorun çıkarmaması için daha iyi olur.

ben direk sıfır almak istiyorum 2. el ile uğraşmamak için

Son düzenleme:

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
efe araci
ne gibi ekran kartı önerebilirsin varmı link bilgi verirsen sevinirim

ben direk sıfır almak istiyorum 2. el ile uğraşmamak için
sıfır alıcaksanız 7700xt öneririm 5600x ile rahatça çalışır.

fyfury

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mehmet alkan

arkadaşın dediği gibi 2. elden 6700xt veya 6800xt alınabilir.
birde 4070 super 7700xt de alabilirim maddiyattan yana sıkıntı yok tabi alınması mantıklı ise

sıfır alıcaksanız 7700xt öneririm 5600x ile rahatça çalışır.
teşekkürler son bir şey sorcam 4070 süper alsam bir sorun mu olur işlemci amd diye mi acaba 7700xt önerdiniz.

Reload

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Ferhat Bilgi
Merhaba arkadaşlar işlemci almak istiyorum bu konu hakkında önerilerinize ihtiyacım var,

Kullandığım güncel işlemci AMD RYZEN 5 5600X
güncel anakart ASUS TUF GAMING B550 PLUS AM4 RYZEN
birde sıvı soğutucum COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2 2X120MMM SIVI SOĞUTUCU
ekran kartımda -MSI VGA GEFORCE RTX 3060 GAMING X 12G
oyunlarda aldığım fps lerden biraz mutsuzum banada işlemci biraz düşük kalmış dediler 10 15k arası bir bütçem var güncel am4 uyan sağlam ve sorunsuz işlemci önerecek varmı sistemime uygun olan ve bunu alırsan bunuda değiştirmen gerek dediğiniz sistemde olabilir ama am5 sokete geçmicem onu söyleyim örnek sıvı soğutma yükselt diyebilirsiniz
destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
fps oyunu oynuyorsan işlemci grafik tabanlı oynuyorsan ekran kartı ikisini de yapıyorsan yine ekran kartı illa işlemci dersen 5700x3d alabilirsin am4 en üst bu diyebilirim ama bana kalırsa fps bile oynuyorsan ekran kartı al geç sıvı soğutmanda güzel

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
efe araci
birde 4070 super 7700xt de alabilirim maddiyattan yana sıkıntı yok tabi alınması mantıklı ise

teşekkürler son bir şey sorcam 4070 süper alsam bir sorun mu olur işlemci amd diye mi acaba 7700xt önerdiniz.
hayır 4070 gereksiz pahalı ve 7700xt daha güçlü diye önerdim ve evet işlemci ile ekran kartı amd olursa S.A.M diye bir özelliği açıp fps artırabilirsiniz.

Top Bottom