Neler Yeni

İşlemci konusunda yardım eder misiniz fiyat performans

dogu22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Doğukan Çil
Merhaba arkadaşlar sizlerden yardım rica edeceğim 2k bir sistem düşünüyorum ddr5 am5 üzerine kurmayı planlıyorum lakin işlemci konusunda çok kararsız ve bilgisiz durumda kaldım.

4070 super - ti ve ya 5070 için bir işlemci alacak olsanız hem fiyat hem de performans için hangisini neden tercih edersiniz.

Son düzenleme:

varta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Cenap Vartanyan
Hocam benim bildiğim 2 ya da 3 şey arasında kararsız kalınır. 7 biraz fazla olmuş sanki.

dogu22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Doğukan Çil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam benim bildiğim 2 ya da 3 şey arasında kararsız kalınır. 7 biraz fazla olmuş sanki.
Neden bu kadar fazla olduğunu ve ne gibi farkları olduğunu anlamak istiyorum bilgili bir kişi çıkarsa hocam çünkü hızları önbellek boyutları fiyatları ve sundukları performansları kafamı aşırı karıştırdı.

varta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Cenap Vartanyan
Neden bu kadar fazla olduğunu ve ne gibi farkları olduğunu anlamak istiyorum bilgili bir kişi çıkarsa hocam çünkü hızları önbellek boyutları fiyatları ve sundukları performansları kafamı aşırı karıştırdı.
Hocam en basitinden işlemcilerin Passmark veya Cinebench skorlarını kıyaslayın. Oyun odaklı kullanacaksanız da ayrıca gaming test videolarına bakın. X3D serisi özellikle oyun odaklı bir seridir ve L3 cache'i yüksektir.

dogu22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Doğukan Çil
Hocam en basitinden işlemcilerin Passmark veya Cinebench skorlarını kıyaslayın. Oyun odaklı kullanacaksanız da ayrıca gaming test videolarına bakın. X3D serisi özellikle oyun odaklı bir seridir ve L3 cache'i yüksektir.
Teşekkür ederim hocam söyledikleriniz üzerine bir araştırma yapacağım son raddede

Merhaba arkadaşlar sizlerden yardım rica edeceğim 2k bir sistem düşünüyorum ddr5 am5 üzerine kurmayı planlıyorum lakin işlemci konusunda çok kararsız ve bilgisiz durumda kaldım.

4070 super - ti ve ya 5070 için bir işlemci alacak olsanız hem fiyat hem de performans için hangisini neden tercih edersiniz.
Bütçe yetiyorsa 7800x3d alın arkanıza bile bakmayın,ama ben biraz az harcama yapmak istiyorum derseniz 9700x iyi bir tercih olacaktır.

varta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Cenap Vartanyan
Bütçeniz galiba 20K. İşlemciyi hangi amaçla kullanmayı düşündüğünüzü belirtirseniz daha net bir cevap alabilirsiniz.

Son düzenleme:

dogu22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Doğukan Çil
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim 20k baremlerine çıkmayı çok istemiyorum oyun ve edit özelinde uzun süre gidebilecek bir sistem kurmayı düşünüyorum başlangıç olarak 2k en yüksek ayarlar için yeterli olması ve video editlerinde bana performans sorunu yaşatmamasını istiyorum bu yüzden 7800x3d almak zorunda mıyım yoksa bu işlemciler arasında benim işimi görecek daha uygun fiyatlı bir işlemci mevcut mudur

Top Bottom