Yardım İşlemci kullanım düşük sıcaklık yüksek

Reaksiyon skoru
3,340
Beyler şimdi stok fanla i3 12100F kullanıyorum çok sesli çalışıyor. Sesini azaltmak için undervolt yaptım 1.1. fan ayarını da manuel 1200 rpm yaptım.
Bu şekilde sessiz çalışıyor, Buraya kadar bi sorumuz yok ama işlemcinin kullanımı düşük sıcaklığı yüksek. Bu nasıl olabiliyor?

Ekler

• B553F850-DE58-483E-82EE-26E5537A6486.jpeg
    B553F850-DE58-483E-82EE-26E5537A6486.jpeg
    3.4 MB · Hit: 44
Beyler şimdi stok fanla i3 12100F kullanıyorum çok sesli çalışıyor. Sesini azaltmak için undervolt yaptım 1.1. fan ayarını da manuel 1200 rpm yaptım.
Bu şekilde sessiz çalışıyor, Buraya kadar bi sorumuz yok ama işlemcinin kullanımı düşük sıcaklığı yüksek. Bu nasıl olabiliyor?
Sıcaklık yükselince işlemci performanstan kısabiliyor.
Ayrıca stok fan yerine alternatif bir şey almanız daha iyi olur.
89 derece yüksek uzun süre böyle kullanmayın.

Çok basitçe açıklayım; 4çekirdekten birinin tamamını kullandığını düşün o yüzden o derecelere varıyor. Basitçe anlatmak gerekirse oynadığın oyun tüm çekirdeklere yüklenmediği için %30larda gösteriyor.

Sıcaklık yükselince işlemci performanstan kısabiliyor.
Ayrıca stok fan yerine alternatif bir şey almanız daha iyi olur.
89 derece yüksek uzun süre böyle kullanmayın.

Sıcaklığı 65 derecelere indirip fan sesini kıssam nasıl olur?

Arkadaşların söylediklerine katılmakla birlikte CS:GO, Valorant işlemci odaklı oyunlar olduğu için bu şekilde sonuç alıyorsunuz. Ayrıca 450FPS almaya ihtiyacınız olduğunu pek sanmıyorum, monitörünüz kaç HZ ise sabitleyin. Hem ısınmayacağı için ses azalacaktır hem de göremeyeceğiniz kadar yüksek FPS almak için boşuna elektrik yakmayacaksınız.

Son düzenleme:
Çok basitçe açıklayım; 4çekirdekten birinin tamamını kullandığını düşün o yüzden o derecelere varıyor. Basitçe anlatmak gerekirse oynadığın oyun tüm çekirdeklere yüklenmediği için %30larda gösteriyor.

Sıcaklığın düşük olması gerekmiyor mu o şekilde?

Sıcaklığı 65 derecelere indirip fan sesini kıssam nasıl olur?
Fan sesini kısmaktan kastınız ?
Performansınız düşer ben şahsen yeni bir şey almanız taraftarıyım ileriye yönelik hem.
Fanı düşürürseniz sıcaklık artar zaten

Sıcaklığın düşük olması gerekmiyor mu o şekilde?
Dostum 4 çekirdeğin var. 1. çekirdek %100 kullanılıyor. 2, 3 ve 4. çekirdekler ise %15 kullanılıyor. MSI Afterburner sana ortalamasını alarak %36 kullanıldığını gösterecek ancak 1. çekirdek %100 olduğu için işlemci ısınacak.
Arkadaş açıklamış hocam. Stok soğutucunun sesini engellemek de zor biraz. Güçlü olmadığı için tam yük dönmek zorunda.

Arkadaş açıklamış hocam. Stok soğutucunun sesini engellemek de zor biraz. Güçlü olmadığı için tam yük dönmek zorunda.
Fan sesini kısmaktan kastınız ?
Performansınız düşer ben şahsen yeni bir şey almanız taraftarıyım ileriye yönelik hem.
Fanı düşürürseniz sıcaklık artar zaten
Dostum 4 çekirdeğin var. 1. çekirdek %100 kullanılıyor. 2, 3 ve 4. çekirdekler ise %15 kullanılıyor. MSI Afterburner sana ortalamasını alarak %36 kullanıldığını gösterecek ancak 1. çekirdek %100 olduğu için işlemci ısınacak.

Neyse tamam yaptım 1-2 ayar bu şekilde iyi. Bi fan şart oldu anlaşılan. Ama bide şöyle bişey var eski işlemcim i3 10100F'te böyle bi sıkıntım yoktu hiç. Aynı ayar aynı fpsler vardı bunun kadar ses çıkarmıyordu.

Ekler

• 055BE09E-B9A0-4CBF-8164-3E2575B2E665.jpeg
    055BE09E-B9A0-4CBF-8164-3E2575B2E665.jpeg
    2.6 MB · Hit: 33
Neyse tamam yaptım 1-2 ayar bu şekilde iyi. Bi fan şart oldu anlaşılan. Ama bide şöyle bişey var eski işlemcim i3 10100F'te böyle bi sıkıntım yoktu hiç. Aynı ayar aynı fpsler vardı bunun kadar ses çıkarmıyordu.
Aynı fps olma şansı yok açıkçası. 12100f bariz baya baya daha güçlü. Güçlü parçalar yüksek sıcaklık üretir bu da fanın sesine etki eder eğer güçlü değilse.

Aynı fps olma şansı yok açıkçası. 12100f bariz baya baya daha güçlü. Güçlü parçalar yüksek sıcaklık üretir bu da fanın sesine etki eder eğer güçlü değilse.

Undervolt yapmamın bi anlamı yok o zamanx

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,315
Üyeler
184,768
Son üye
Karol
Geri