Neler Yeni

İşlemci Kullanımı Az normal mi?

_Gorkem_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Görkem Kılıç
Merhabalar. CS de düşük fps alıyorum. İşlemci kullanımımda %3 %5 bu civarlarda (çoğu oyunda işlemci kullanımı böyle düşük). İşlemcimin düşük kullanılması normal mi değilse nasıl düzeltebilirim? Örneğin CS de düşük ayarlarda 200 yüksek ayarlarda 160 fps civarı alıyorum. Sistem Ryzen 5 7600 , RTX 4060TI.

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Ömer Alameşe
Merhabalar. CS de düşük fps alıyorum. İşlemci kullanımımda %3 %5 bu civarlarda (çoğu oyunda işlemci kullanımı böyle düşük). Sistem Ryzen 5 7600 , RTX 4060TI. CS de düşük ayarlarda 200 yüksek ayarlarda 160 fps civarı alıyorum nasıl düzeltebilirim?
Nereden kontrol ediyorsunuz hocam? Bilgisayar boştayken bile o kadar kullanır. Oyunda mümkün değil. Zaten %3 5 kullanımla 150 FPS de alamazsınız.
Ayar yükseltince FPS düşüyorsa gpu'nuzu düzgün kullanıyorsunuz demektir. Yani cpu kaynaklı bir darboğaz yaşasanız grafik ayarı yükseltince fps yükselmesi gerekirdi. Bu da %3 5 kullanımın doğru olmadığını gösterir.

Baktığınız yer yanlış gösteriyor muhtemelen.

_Gorkem_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Görkem Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nereden kontrol ediyorsunuz hocam? Bilgisayar boştayken bile o kadar kullanır. Oyunda mümkün değil. Zaten %3 5 kullanımla 150 FPS de alamazsınız.
Ayar yükseltince FPS düşüyorsa gpu'nuzu düzgün kullanıyorsunuz demektir. Yani cpu kaynaklı bir darboğaz yaşasanız grafik ayarı yükseltince fps yükselmesi gerekirdi. Bu da %3 5 kullanımın doğru olmadığını gösterir.

oyunu alta atmamak için oyun açıkkan win+g den xbox göstergelerinden bakıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kontrol ettiğimde göstergelerin yanlış olduğunu gördüm kullanımda bi problem yok sanırsam fakat CS de 200 fps civarı alıyorum bu normal mi?

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Ömer Alameşe
Bir de görev yöneticisinden bakın. Olmadı Nvidia App'ten bakın (eski adı experience). Onda da sonuç değişmez ve içiniz rahat etmezse afterburber vs. kullanmanız gerekecek. Ama dediğim gibi 3 5 ile o FPS değerlerini alamazsınız.

Kontrol ettiğimde göstergelerin yanlış olduğunu gördüm kullanımda bi problem yok sanırsam fakat CS de 200 fps civarı alıyorum bu normal mi?
Biraz ayarla daha yüksek alabilirsiniz diye düşünüyorum. CS2 oynamadım, eski cs gibi değil biraz GPU kullanımı arttı diyorlardı. Bir şey diyemeyeceğim. Yapmadıysanız eğer windows ve nvidia ayarlarını yapın. Steam başlangıç kodlarını yazın. Oyun ayarları için de tek bir doğru olmuyor genelde, deneyerek optimumu bulun.

_Gorkem_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Görkem Kılıç
Bir de görev yöneticisinden bakın. Olmadı Nvidia App'ten bakın (eski adı experience). Onda da sonuç değişmez ve içiniz rahat etmezse afterburber vs. kullanmanız gerekecek. Ama dediğim gibi 3 5 ile o FPS değerlerini alamazsınız.
görev yöneticisinden baktım dediğiniz gibi xbox ın göstergeler bozukmuş

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Ömer Alameşe
görev yöneticisinden baktım dediğiniz gibi xbox ın göstergeler bozukmuş
Ben Rust için bakıyordum. Görev yöneticisi %50 diyor, xbox %30 diyor. Afterburner %80 diyor.
Ama afterburnerda çekirdek çekirdek baktığımda 1 2 çekirdek %100'e çıkıyor iniyordu. Bu da oyunun unity motoru kullanması sebebiyle oluyor. Ama özetle her yerden farklı gözükebiliyor.

_Gorkem_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Görkem Kılıç

Biraz ayarla daha yüksek alabilirsiniz diye düşünüyorum. CS2 oynamadım, eski cs gibi değil biraz GPU kullanımı arttı diyorlardı. Bir şey diyemeyeceğim. Yapmadıysanız eğer windows ve nvidia ayarlarını yapın. Steam başlangıç kodlarını yazın. Oyun ayarları için de tek bir doğru olmuyor genelde, deneyerek optimumu bulun.
tamamdır bi ayarlara bakıp deniyim teşekkür ediyorum

Yiğit kaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Suleyman

normal aslında ama biraz araştırıp biraz daha arttırılabilir galiba nvidia reflex açık ise o etki ediyor olabilir birde dikey eşitleme açıksa onun rekabetci oyunlarda açılması tavsiye edilmiyor galiba hem fpsinizi o kısıtlıyorsa düzelebilir ben de bu tarz bir konu açmıştım bu tarz şeyler denmişti ordan aklımdan kalanaları ilettim hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,077,330
Üyeler
171,184
Son üye
Emredkaya