İşlemci overclock sonrası PC açılmıyor yardım!!

Despot

80+
Reaksiyon skoru
2
Ryzen 5 3500x işlemcisini 4.2 ghz e çıkarmaya çalışıyordum galiba çok düşük voltaj verdim ekrana görüntü şu şekilde geliyor
Anakart msi b550 gaming plus

Ekler

• 20210109_141521.jpg
    20210109_141521.jpg
    2.1 MB · Hit: 75
  • 20210109_141507.jpg
    20210109_141507.jpg
    1.7 MB · Hit: 61
BIOS pilini çıkartıp 5 dakika sonra geri takın!
Post automatically merged:

Veya CMOS pinlerine tornavida ile tek tek dokunun.

Sorunu çözdüm hdmi kablo takınca düzeldi ama 144 hertz e alınca ekranı yine sapıtıyor

BIOS pilini çıkartıp 5 dakika sonra geri takın!

Veya CMOS pinlerine tornavida ile tek tek dokunun.

Sorunu çözdüm hdmi kablo takınca düzeldi ama 144 hertz e alınca ekranı yine sapıtıyor

Son düzenleme:

İlginç , CPU OC işlemlerinde hiç görmedim böyle bi sorun.

İlginç , CPU OC işlemlerinde hiç görmedim böyle bi sorun.
Anlamadım bende display port kablosunu takıyorum ekran aynı bu şekilde oluyor hdmi taktığımda düzeliyor ama 120 hertzin üstüne çıkmaya çalışınca yine gidiyor sanırım ekran kartını servise göndereceğim

Yetersiz Voltajdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Biosa girin ve voltajı biraz yükseltin.Kapanmayasıya kadar deneyin.

Voltajı stok haline getirdim tekrar ama ekranda sorun devam ediyor
o zaman cpu'dan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.Ekran kartın AMD mi ? hangi sürücü kurulu?

o zaman cpu'dan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.Ekran kartın AMD mi ? hangi sürücü kurulu?
Ekran kartım rx5700xt en son sürücü kurulu

Aslında haklı olabilirsiniz şimdi bf1 de deniyorum bilgisayarı işlemci çok fazla darboğaz yapıyor

Ekran kartım rx5700xt en son sürücü kurulu
Recommended WHQL olanı kurun,en stabil çalışan odur.Optional olan kurulu ise tavsiye etmiyorum beta sürümü oluyor.

Geri