İşlemci Overclocklanmış Mı?

Reaksiyon skoru
48
Arkadaşlar işlemcim 3.40 GHZ frekans değerine sahip ama sol kısımda göründüğü üzere 3.70 gibi değerlerde çalışıyor.

Bilgisayarıma overclock yapmadım BIOS ayarlarken bir hata yaptığım için mi böyle oldu? PC overclocklanmış mı?

Isı sorunum da var genel olarak sebebi sizce bu mudur?

Ekler

• 1.PNG
    1.PNG
    21.3 KB · Hit: 52
Hayır overclocklanmamış, zaten yanlışlıkla overclock yapma gibi bir ihtimal yoktur.

Sadece turbo boost'u çalışıyor bu kadar.

turbo boost o.c işte otomatik :D
Dostum ikisi aynı şey değil.

Biri sabit bir hızda çalışır, diğeri değişkendir.
Biri fabrika ayarlarına göre çalışır, diğeri ise anakart ram ve işlemciye göre değişiklik gösterir ve olup olabilecek en yüksek değer için sürekli bi tık daha zorlanılır.
Biri yüksek ısılara çıkmasına neden olabilir, diğeri ise ısınırsa saat hızını azaltır.
Biri diğerine göre daha performanslıdır ama yanlış yapılırsa sisteme hasar verir.

o.c ile sabit yüksek ısı turbo boost ise yüksek ısıda kendi GHz düşürüyor diyorsun yani ?
Dostum ikisi aynı şey değil.

Biri sabit bir hızda çalışır, diğeri değişkendir.
Biri fabrika ayarlarına göre çalışır, diğeri ise anakart ram ve işlemciye göre değişiklik gösterir ve olup olabilecek en yüksek değer için sürekli bi tık daha zorlanılır.
Biri yüksek ısılara çıkmasına neden olabilir, diğeri ise ısınırsa saat hızını azaltır.
Biri diğerine göre daha performanslıdır ama yanlış yapılırsa sisteme hasar verir.

Geri