Yardım İşlemci oyunlarda tam ghz çalışmıyor

Lorx61

80+ Silver
Reaksiyon skoru
993
Arkadaşlar merhaba başlıktan yazdığım gibi öncelikle işlemcim İ3 12100F anakartım H610

Sorunum şu oyundayken 4.1ghz de çalışıyor turbo hızı 4.3 değil mi oyunda yer yer 4.3ghz oluyor ama genelinde 4.1ghz ben tam performans almak istiyorum ne yapabilirim

Arkadaşlar merhaba başlıktan yazdığım gibi öncelikle işlemcim İ3 12100F anakartım H610

Sorunum şu oyundayken 4.1ghz de çalışıyor turbo hızı 4.3 değil mi oyunda yer yer 4.3ghz oluyor ama genelinde 4.1ghz ben tam performans almak istiyorum ne yapabilirim
Düzgün soğutman lazım

Sıcaklıklarını ss atsana oyundayken

4.1 ile 4.3 arasında fark yok gibi bir şey. Bu kadar takılma.

İşlemcinin All core Turbo hızı 4.1Ghz, intel açık açık şunu yazmayı hala beceremedi de işlemcinde bir sorun yok hepsi 4.1 çalışıyor bu modelin, ayarı öyle. Çekirdeklerden bir veya birkaçı kullanımda değilken yazılan 4.3GHz yi görür yüke soktuğun an 4.1e düşer.

All core Turbo hızı olarak 4.3Ghz görmenin yolu i3 13100F almak 😅

İşlemcinin saat frekansının artması her zaman alacağın fpsi arttırmaz. O anki yük durumuna, sıcaklığına, bios ayarlarına vs bağlı olarak değişir. Kaldı ki tüm çekirdekler aynı frekansta da çalışmayabilir. Senin gördüğün 4.1GHz ortalama frekansıdır. Eğer oynadığın oyunun çoklu çekirdek yönetimi iyi değilse, yani belirli bir çekirdeği çok daha fazla kullanıyorsa muhtemelen o çekirdek 4.3 veya ona daha yakın bir frekanstadır. Eğer oyundayken işlemcinin meşguliyet süresi tavan yapmamışsa, çekirdekler yükü dengeli paylaştırıyor ve aşırı ısınmadan çalışıyorsa fpsini başka bir şey kısıtlıyordur. Ama spesifik olarak senin işlemcin için araştırırsan göreceksin ki 4.3GHzlik turbo frekansı single threaded applicationlar için uygun, yani tek çekirdek için mümkün. Eğer tek çekirdeğe daha fazla yük bindiren bir oyun oynuyorsan muhtemelen zaten o çekirdeği 4.3GHz'de çalıştırıyordur

4.1 ile 4.3 ghz arasında oek bir fark yok işlemci yetersiz kalmadıkça gerek duymadıkça kendini tam hızlara boostlamaz

4.1 ile 4.3 ghz arasında oek bir fark yok işlemci yetersiz kalmadıkça gerek duymadıkça kendini tam hızlara boostlamaz
İşlemcim 12100f ekran kartım gtx 1660 süper performans için hangi ayarları yapabilirim

İşlemcim 12100f ekran kartım gtx 1660 süper performans için hangi ayarları yapabilirim
Pek bir ayar yapmana gerek yok sistem özelliklerin normal vermiş olduğun değerlerde oyunlarda işlemci ve ekran kartı kullanımları nasıl?

Pek bir ayar yapmana gerek yok sistem özelliklerin normal vermiş olduğun değerlerde oyunlarda işlemci ve ekran kartı kullanımları nasıl?
Ekran kartı kullanımı fs 22 de %100 işlemci 30-20 ama bazen küçük drop olup ekran kartı %80-90 oluyor Buda morelimi bozuyor oyun ssd ye kurulu

Ekran kartı kullanımı fs 22 de %100 işlemci 30-20 ama bazen küçük drop olup ekran kartı %80-90 oluyor Buda morelimi bozuyor oyun ssd ye kurulu
Sıkıntı yok kral kullanımlarında. Valoya girsen mesela büyük ihtimalle işlemci max frekansta çalışasacak

Oyunlarda benim 7800x3D 7900xt'li sistemede drop giriyor işlemciyi i5 12400f dalan yapsan güzel olabilir veya sistemde çok fazla program olmayacak sistem sade olacak arka planda yoracak programlar olmayacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,087
Üyeler
184,261
Son üye
Samedduman
Geri