İşlemci Pinleri Yamulmuş , PC Açılmıyor Yardım

Bu ZF 12 macunun böyle şeyler yapacağını biliyordum. İşlemcinin sıcaklığı çok arttığı için macunu yenileyeyim dedim. Klasik işlemci soğutucu ile beraber geldi
Bu düzelir mi ?

Gece gece elim ayağım titriyor , bu sistemi zar zor aldım , pinler falan düzeltilse olur mu ?

Yeni macun sürdüm anakarta taktım , tam girmedi sanırım. PC power tuşuna basıyorum kasa fanları 1 saniye dönüyor sonra duruyor

Lütfen yardım edin
bende yakın zamanda işlemciyi yere düşürdüm hem pinler yamuldu hemde kırıldı.

Pinleri düzelttim çok şükür ama anakart yuvasına tam uymuyor. Sol altta ok olan kısım hafif havada kalıyor. Pinler yamuk falan da değil baya düzgün
PC açıldı mı hocam?

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
bende yakın zamanda işlemciyi yere düşürdüm hem pinler yamuldu hemde kırıldı.
Sen düzeltebildin mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PC açıldı mı hocam?
Hocam işlemciyi takamadım , zorlarsam pinler kırılır diye ellemedim.

İşlemcinin ok işareti olan kısmı varya orası havada kalıyor. Diğer yerler tamam ama orası öyle olunca takamadım.

Ne yapmam lazım ?

Havada kalmaz hepsinin boyutu aynı bazı pinler deliğe tam oturmuyordur yukardan normal gözükebilir birde yandan bak yamuk durmasın her satır simetrik olmalı

• Beğen
Havada kalmaz hepsinin boyutu aynı bazı pinler deliğe tam oturmuyordur yukardan normal gözükebilir birde yandan bak yamuk durmasın her satır simetrik olmalı
Yarın da babam uğraşsın , uzun yapar ama halleder diye düşünüyorum

Anakart da ki işlemci kilit kolunun işlevi neredeyse yok. B450-M A Pro Max anakart var , o işlemci kilidi çok rahat hakaret ediyor. Önceden böyle değildi.

Durum hakkında bir fikrim yok ama sol altta macun var galiba.
Screenshot_20210522-034548_Chrome.jpg

• Beğen
Pinler düzeldi , işlemciyi taktım PC power tuşuna basıyorum. Fanlar 5-6 saniye dönüyor sonra kapanıyor.

Ne yapmam lazım ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@kandes22 @whoamii @!Yardım Lazım! @Yasin Koçak

BIOS'a girebiliyor musun?
Giremiyorsan da BIOS pilini çıkarıp BIOS'u sıfırlar mısın?

• Beğen
BIOS'a girebiliyor musun?
Giremiyorsan da BIOS pilini çıkarıp BIOS'u sıfırlar mısın?
PC'ye görüntü gelmiyor. İşlemci ve kasa fanları biraz dönüyor ardından sistem kapanıyor.
Pili söktükten sonra kaç DK bekleyeyim ?

PC'ye görüntü gelmiyor. İşlemci ve kasa fanları biraz dönüyor ardından sistem kapanıyor.
Pili söktükten sonra kaç DK bekleyeyim ?
20-30 saniye beklesen yeterli.

• Beğen
Yukarıda 1 pin daha yamuk. Bir de alttaki kısım çok parlamış orayı detayli bir daha kontrol et

Ekler

• IMG_20210522_120858.jpg
    IMG_20210522_120858.jpg
    701.9 KB · Hit: 68
Geri