İşlemci ram frekans desteği

Kıvancc

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar konu daha önce açılmış diye kızmayın lütfen çünkü hepsini okudum yine de anlamadım istediğim cevabı bulamadım şimdi soruyorum sorumu örnek üzerinden anlatayım.

Şimdi ben i5 9400f işlemci aldım diyelim bu işlemci sitesinde yazdığı üzere 2666 MHz en fazla desteklemekte.ben bu islemcinin yanına 3200 MHz ram alırsam dualchannel anakartimin da 3200 ü desteklediğini varsayarsak işlemcim 3200 gozuksede en fazla 2666 da mı çalışıyor olacak eğer 3200 de çalışacaksa işlemcinin Max 2666 yazmasının anlamı ne biri beni lütfen aydınlatsın
Post automatically merged:

Arkadaşlar konu daha önce açılmış diye kızmayın lütfen çünkü hepsini okudum yine de anlamadım istediğim cevabı bulamadım şimdi soruyorum sorumu örnek üzerinden anlatayım.

Şimdi ben i5 9400f işlemci aldım diyelim bu işlemci sitesinde yazdığı üzere 2666 MHz en fazla desteklemekte.ben bu islemcinin yanına 3200 MHz ram alırsam dualchannel anakartimin da 3200 ü desteklediğini varsayarsak ram ler 3200 gozuksede en fazla 2666 da mı çalışıyor olacak eğer 3200 de çalışacaksa işlemcinin Max 2666 yazmasının anlamı ne biri beni lütfen aydınlatsın

Önemli olan anakartın desteklediği Ram Frekansı. Yabancı forumlarda şu saniye okuduğum kadarıyla Işlemcin o ram frekansını desteklemiyorsa ama anakartın destekliyorsa çok büyük ihtimalle bir sorun olmaz ama garantisi yokmuş çalışacağından. Çalışırsa da yapabileceğin overclock miktarı çok sınırlı olurmuş.

Şunu da bırakayim okumak istersin belki

so as long as my motherboard supports that speed, I can put it in. CPU max ram speed doesn’t matter. Correct?
To a large degree yes.

Obviously the higher the supported RAM speed, the better the memory controller in the CPU so the higher your chances of better overclocks. As long as your motherboard supports memory overclocking and the bios allow for setting the speed you want to run, it's 100% luck at that point.

Ben olsam yavaş frekansta kullanmanın riskini almazdım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,478
Üyeler
190,923
Son üye
Nurunalenur
Geri