Neler Yeni

Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nasıl yapılır?

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
O konuda rahat olun. Sistem kapanıp açılınca voltaj sıfırlanıyor kendi. Size tavsiyem ilk -100 çekin sonra -5 olarak düşürün voltajı. Şu şekilde -105, -110. Stabil değerler bulunana kadar -5 -5 ineceksiniz bu denge stabil değer bulunana kadar böyle sürer.
Tekrardan mı başlıyor laptop UV yapınca?

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Tekrardan mı başlıyor laptop UV yapınca?
Bakın şimdi mantığı anlatacağım size. Siz şimdi voltajı düşererek sıcaklığı dengeliyorsunuz. Sistem yeterli voltaj alamayınca yani mavi ekran verince size bu voltajın sisteminiz için yeterli olmadığını söylemek ister. Bu yüzden bir benchmark testi başlatın prime95 ile rehberimde dediğim gibi. Ardından voltajı -5 -5 düşürün stabil değerleri bulun sisteminizin rahat çalıştığı. Benim 9300H model laptopumda stabil değer -155 bu herkesde farklılık gösterir. Sizde -135 ola bilir. Bunu size kesin olarak bilgisin veremem. Bunu siz bulmalısınız deneme yanılma yöntemi ile. Stabil değerleri bulmalısınız kendiniz benchmark testi başlatıp voltaj düşürerek.

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Bakın şimdi mantığı anlatacağım size. Siz şimdi voltajı düşererek sıcaklığı dengeliyorsunuz. Sistem yeterli voltaj alamayınca yani mavi ekran verince size bu voltajın sisteminiz için yeterli olmadığını söylemek ister. Bu yüzden bir benchmark testi başlatın prime95 ile rehberimde dediğim gibi. Ardından voltajı -5 -5 düşürün stabil değerleri bulun sisteminizin rahat çalıştığı. Benim 9300H model laptopumda stabil değer -155 bu herkesde farklılık gösterir. Sizde -135 ola bilir. Bunu size kesin olarak bilgisin veremem. Bunu siz bulmalısınız deneme yanılma yöntemi ile. Stabil değerleri bulmalısınız kendiniz benchmark testi başlatıp voltaj düşürerek.
Kapanırsa laptop zarar gelir mi?

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Kapanırsa laptop zarar gelir mi?
Hayır tabikide hocam. Sadece mavi ekran verir buda zaten anında voltaj ayarlarınızı sıfırlar. Yani zarar gelmez. Siz sadece prime95 test başlatıp XTU stabil voltaj değerlerini bulmaya bakın.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bize de Ryzen Master ile rehberi hazırlamak düştü desenize.

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Bize de Ryzen Master ile rehberi hazırlamak düştü desenize.
Hiç AMD işlemci kullanmadım. Bu yüzden pek rehber hazırlayamıyorum o konuda. Siz hazırlarsanız çok güzel olur hocam.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Siz hazırlayın yeterki hocam biz bekleriz sorun değil :D.
Ya şimdi sistemi yeniden başlatıcam sırf oc ayarlarım var diye :D Neyse ben kaçtım o zaman. Birazdan görüşürüz.

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
Ryzen master de tek voltaj ayarı var onu düşürüyom ben
Bu niye bu kadar karışık offset ayrı cache ayrı?

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
@keremcnsz24 i79750h 1660 ti msi laptopuma undervolt nasıl yaparım yardımcı olurmusun?
Rehber de ayrıntılı şekilde anlattım hocam stabil değerleri bulmalısınız prime95 testi çalışıyorken. Rehberin tamamını okuyun lütfen. Herkesin değerleri aynı değil bunu aynı marka aynı model iki laptopta dahi denedim kendin stabil değeri bulmalısın.

Top Bottom