İşlemci Sıcaklığı Sorunu

Reaksiyon skoru
26
windows denetim masasından baktığımda sistemim boşta %7 falan kullanıyor cpu yu ama speccy den sıcaklığa baktığımda 100 derece gibi bi rakam yazıyor sistemim daha yeni r5 1600 12nm stok fanıyla kullanıyorum 1 ay oldu sistemi alalı napmam lazım acil yardımcı olursanız sevinirim

İşlemci o sıcaklığa çıktığında zaten bilgisayarın kapanması gerekiyor. Ve ayrıca boşta bir işlemcinin 100 dereceyi gölmesi için uzay montaj öğle saatinde çölde bulunması gerekir sanırım. Yanlış sıcaklık değeri yazıyor olabilir başka bir program ile bakmayı deneyebilirsin.

core temp indirip baktım orda 50 derece gözüküyo sanırım speccy yanlış bilgi veriyor

O program yanlış gösteriyor.

ekran kartım gta 5 deyken 70 dereceyi asla geçmiyo normal bi sıcaklıkmı sizce boştayken de 45-50 arası o zaten fanlar çalışmadığı için öyle gtx 1660s var gigabytenin
Stok fan ile kullandığın için oyunlarda 70 derece bence normal. Amd 65W TDP ye sahip işlemcilerde Wraith Stealth fan gönderiyor. Ama ryzen5 1600 af Biraz daha güçlü olduğu için bu fan biraz yetersiz kalabiliyor. Keşke Wraith Spire ile gelse.

windows denetim masasından baktığımda sistemim boşta %7 falan kullanıyor cpu yu ama speccy den sıcaklığa baktığımda 100 derece gibi bi rakam yazıyor sistemim daha yeni r5 1600 12nm stok fanıyla kullanıyorum 1 ay oldu sistemi alalı napmam lazım acil yardımcı olursanız sevinirim
100 dereceye cıktığında işlemci bilgisayar kendini kapatması lazim yanliş baktığınızı düsünüyorum Msi Afterburner indir ve 30 dakika bir oyun oyna sıcaklık değerlerine bak eğerki gerçekten 95 100 derecelerdeyse soğutucun işlemciye oturmamiştir montaj hatası vardır termal macunu sorunludur onu kontrol et yine olmazsa iade ve servis yolu gözükür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,749
Üyeler
186,940
Son üye
MertOcak
Geri