Soğutucu yetersiz ise termal macun bir işe yaramazTermal macunu THERMAL GRİZZLY KYRONAUT al.Sorunu bir nebze azaltır.Ama OC yapıyorsan kesinlikle soğutmanın stok olmaması lazım.Sıvı soğutma veya iyi bir kule tipi soğutmayla yap.Yoksa sistemi o derecelerde kullanırsan yakarsın.
Fanı şimdi açtım baktım termal macun yoktu termal macunu yenileyeceğim olmazsa fan değişikliğine gideceğim.Termal macunu THERMAL GRİZZLY KYRONAUT al.Sorunu bir nebze azaltır.Ama OC yapıyorsan kesinlikle soğutmanın stok olmaması lazım.Sıvı soğutma veya iyi bir kule tipi soğutmayla yap.Yoksa sistemi o derecelerde kullanırsan yakarsın.
Aynı soğutucuyla önceden 80 derecelerdeydim.Soğutucu yetersiz ise termal macun bir işe yaramaz
Thermal Grizzly Kryonaut almayı düşünüyorum tekrardan eğer aynı sıcaklıklarıma dönebilecek isem alacağım.Stok fanla bu OC değerleriyle normal. Önceden bu kadar ısınmamasının sebebi termal macundan dolayı. Zaman geçtikçe termal macunun ömrü kısalır ve görevini tam anlamıyla yerine getiremez.
Birde evet fanı açıp baktığımda macun kalmamıştı ve kurumuştu.Stok fanla bu OC değerleriyle normal. Önceden bu kadar ısınmamasının sebebi termal macundan dolayı. Zaman geçtikçe termal macunun ömrü kısalır ve görevini tam anlamıyla yerine getiremez.
RevDeisDou'nun dediğini yapmanız daha mantıklı olacaktır.Birde evet fanı açıp baktığımda macun kalmamıştı ve kurumuştu.
Yazın 240mm sıvı soğutmaya geçeceğim şu anlık idare etsin yeter kafasındayım.Bütçene uygun olanı al keyfine bak stokla uğraşma. Sıcaklık farkı olunca derece farkı aşırı oluyor onlarda. 150 TL macuna vereceğine 100 TL daha ver sorunu kökten çöz.
![]()
Dark Freezer X129 Intel & AMD Uyumlu, 2x ARGB LED Fanlı Kule Tipi İşlemci Soğutucu ( DKCCX129 ) | Teknobiyotik
Dark Freezer X129 2025 Edition Intel LGA1700/1851 & AMD AM5 Uyumlu 120mm İşlemci Soğutucu 4pin PWM Fan 65CFM 200W TDP 4x Isı Borusu, Direct Contact ile Yüksek Soğutma Performansı İşlemciler İçin Buz Gibi Çözüm Dark mühendis ekibi Intel ve AMD işlemciler için kolay montajlı, yüksek...www.teknobiyotik.com
![]()
Dark Freezer X127 Intel & AMD Uyumlu, ARGB Fanlı Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX127) - İşlemci Soğutucu - Soğutucu Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Dark Freezer X127 Kule Tipi Soğutucu Yüksek Soğutma Performansı ve Addressable RGB LED Fanları ile Farkını Gösterir! İşlemciler İçin Hem Işıl Işıl Hem de Buz Gibi Çözüm Dark mühendis ekibi Intel ve AMD işlemciler için kolay montajlı, yüksek performanslı ve Ryzen serisi ile tam uyumlu...www.teknobiyotik.com
O işlemciye 240mm fazla. (Ben 360mm kullanıyorum çok çaktırma) x129 fazla fazla yeter. R5 5600X 4.6 GHz oc 104 derece görmüş. Ryzen 3 3100 max 75-85 falan görür. 1.237v ile 60-65.Yazın 240mm sıvı soğutmaya geçeceğim şu anlık idare etsin yeter kafasındayım.