Neler Yeni

İşlemci soğutucu fan ayarı kaç olmalı

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Sadık Kazan
Ryzen 5 5600x işlemciye id-cooling se-225-xt soğutucu taktım fanları sürekli %100 de çalışıyor fan ayarı nasıl olmalı bunun

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Ryzen 5 5600x işlemciye id-cooling se-225-xt soğutucu taktım fanları sürekli %100 de çalışıyor fan ayarı nasıl olmalı bunun
Biostan ayarlayabilirsin kendine göre mesela 70 Derecelerde %80 çalışsın üstüne %90-100 yap Altlarda ona göre ayarla işte sıcaklık değerlerin nasılsa.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Biostan ayarlayabilirsin kendine göre mesela 70 Derecelerde %80 çalışsın üstüne %90-100 yap Altlarda ona göre ayarla işte sıcaklık değerlerin nasılsa.
Otomatik seçeneği yok mu? Kendimiz mi ayarlamalıyız? :eek:

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Otomatik seçeneği yok mu? Kendimiz mi ayarlamalıyız? :eek:
Otomatik seçeneği varda ayarlamak istersen ona göre yapabilirsin bende ayarladım kışa doğru otomatiğe çeviririm malum havalar sıcak az daha hızlı çalışıyor fanlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Sadık Kazan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biostan ayarladım da bi değişiklik olmadı hocam msi dragoncentre den extrem mod ve oyun modlarını açtım o yüzden olabilir mi?

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Biostan ayarladım da bi değişiklik olmadı hocam msi dragoncentre den extrem mod ve oyun modlarını açtım o yüzden olabilir mi?
Olabilir eğer sorun yoksa değiştirmenize gerek yok otomatik ayarlayacaktır kendini ama yükseltmek isterseniz o biostan veya diğer programları kullanabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Sadık Kazan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olabilir eğer sorun yoksa değiştirmenize gerek yok otomatik ayarlayacaktır kendini ama yükseltmek isterseniz o biostan veya diğer programları kullanabilirsiniz.
Sürekli %100 çalışıyor ısınmasa boşta olsa bile o yüzden dedim büyük ihtimalle anakart performans exrem mod da olduğu için herşeyi kullanıyor

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Otomatik seçeneği varda ayarlamak istersen ona göre yapabilirsin bende ayarladım kışa doğru otomatiğe çeviririm malum havalar sıcak az daha hızlı çalışıyor fanlar.
Benim bildiğim otomatik daha sağlıklı.

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Sadık Kazan
Pek farketmez fan ayarını biraz arttırdın diye ömrü 2 kat kısalmaz sonuçta ama kaliteli bir soğutucu varsa otomatikte kullanılabilir.
Ömrünü kısaltmıyorsa sıkıntı yok ta ömrünü kısaltırsa boşa o hızda çalışmasın dedim

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Ömrünü kısaltmıyorsa sıkıntı yok ta ömrünü kısaltırsa boşa o hızda çalışmasın dedim
Yok be hocam zorlamadığınız sürece bir şey olmaz ama 30-40 derece de %100 Fan hızı yaparsanız o zaman fan ömrü düşecektir bir miktar yoksa sorun olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Sadık Kazan
Yok be hocam zorlamadığınız sürece bir şey olmaz ama 30-40 derece de %100 Fan hızı yaparsanız o zaman fan ömrü düşecektir bir miktar yoksa sorun olmaz.
Bende onu düzeltemedim ama sanırım msinin dragoncentre programından max performans yaptığım için %100 sürekli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzeltme: msi dragoncentre programından dolayı sürekli %100 de çalışıyormuş extrem performans seçili olduğun için slient veya balanced felan seçince fan hızları norml seviyelere dönüyor

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Bende onu düzeltemedim ama sanırım msinin dragoncentre programından max performans yaptığım için %100 sürekli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzeltme: msi dragoncentre programından dolayı sürekli %100 de çalışıyormuş extrem performans seçili olduğun için slient veya balanced felan seçince fan hızları norml seviyelere dönüyor
Extrem son düzeydir Balanced Dengeli Slient dediğiniz de diğerlerine nazaran daha sessiz düşük mod olmalı. Kendinize göre ayar verin veya otomatikde aksın en mantıklısı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,813
Üyeler
165,240
Son üye
rudeboy110
Top Bottom