işlemci sorunu

Jeyk

80+
Reaksiyon skoru
46
windows 10 kullanıyorum güç seçeneklerinde en yüksek işlemci durumu ve en düşük işlemci durumu gözükmüyor sistem eski biraz o yüzden olabilir mi işlemciyi %100 de çalıştırmak istiyorum

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    21.3 KB · Hit: 59
İşlemciyi neden 100% Çalıştırmak istiyorsun?

İşlemciyi neden 100% Çalıştırmak istiyorsun?
oyunlarda mesela lol gibi düşük bir oyunda bile %80 felan kullanıyor buda kasmaya neden oluyor normalde 70-80fps alıyorum bir anda 50-60 a düşüyor sıkıntı oluyor

oyunlarda mesela lol gibi düşük bir oyunda bile %80 felan kullanıyor buda kasmaya neden oluyor normalde 70-80fps alıyorum bir anda 50-60 a düşüyor sıkıntı oluyor
işlemci kullanımının artması fps i arttırmazki ekran kartıda önemli fps almakta termal macun ve fan temizliği yapsan yeterli

sistem özelliklerini belirt
PC özellikler: 4gb ddr2 RAM
AMD athlon x2 245 2.9ghz
AMD radeon r5 230 2gb ekran kartı
120gb SSD
500gb harddisk
windows 10 pro
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemci kullanımının artması fps i arttırmazki ekran kartıda önemli fps almakta termal macun ve fan temizliği yapsan yeterli
ısılar normal 45 derece falan oluyo

AMD athlon x2 245 2.9ghz
120gb SSD
500gb harddisk
windows 10 pro

İşlemcinin yüksek kullanılmasıyla fps ne alakası var ?
%80 kullanım zaten demek max kullanımdır.
%100 kullanım olma ihtimali olsa zaten kullanır.Birde%100 sürekli kullanmak sağlıklı değil

d

AMD athlon x2 245 2.9ghz
120gb SSD
500gb harddisk
windows 10 pro

Dostum senin zaten ekran kartın düşük bir ekran kartı bende lol oynayan birisi olarak raminde az kalıyor kasamaya o da yola açar ekran kartını r7 240 yapabiliyorsan iyi olur raminide 6 veya 7 yaparsan rahatlıyacağını düşünüyorum ben

d

Dostum senin zaten ekran kartın düşük bir ekran kartı bende lol oynayan birisi olarak raminde az kalıyor kasamaya o da yola açar ekran kartını r7 240 yapabiliyorsan iyi olur raminide 6 veya 7 yaparsan rahatlıyacağını düşünüyorum ben
işlemcide sorun var %100 kullanılsa bile ekran kartı hep %70 %80 de falan kalıyor draboğaz oluyor

Geri