Ama aynı cihazı kullanan arkadaşımda bu modlarda max 2.9ghz. Nihai performansta ise benim şuan alığım ghz değerlerindeLaptoplarda hep böyle. Korkulacak bir durum yok ortada.
Arkada çalışan uygulamalar en büyük etken. Ben R7 4800H laptop kullanıyordum 4.2ghz çalışıyordu sürekli. Dert edilecek bir şey değil bilgisayarını bozacak ya da korkulacak bir durum değil Boost teknolojisi yüzünden anlık bile olsa en yüksek ghz değerlerine ulaşıyor.Ama aynı cihazı kullanan arkadaşımda bu modlarda max 2.9ghz. Nihai performansta ise benim şuan alığım ghz değerlerinde
Arkada çalışan uygulamalar en büyük etken. Ben R7 4800H laptop kullanıyordum 4.2ghz çalışıyordu sürekli. Dert edilecek bir şey değil bilgisayarını bozacak ya da korkulacak bir durum değil Boost teknolojisi yüzünden anlık bile olsa en yüksek ghz değerlerine ulaşıyor.
Kardeşlerim işlemci boşta iken kullanım olmadığı için tekli çekirdeğe döner ve o aslında max ghz değeri de tekli çekirdekte geçerli hızıdır yani aslında işlemci kendisi kullanımı olmaıdğı için bir nevi 6 çekirdekten 1 tanesini çalıştırıyor normal yani ama yük altına sokunca bu ghz hızı düşer çünkü çoklu çekirdekte bu ghz lara ulaşamıyor.Ama aynı cihazı kullanan arkadaşımda bu modlarda max 2.9ghz. Nihai performansta ise benim şuan alığım ghz değerlerinde
Evet biliyorum onu. Şuan R9 7900 var 5.5ghz çalışıyor boşta. Ben arkadaşa önemli olmadığını anlatmaya çalışıyordum sadece.Kardeşlerim işlemci boşta iken kullanım olmadığı için tekli çekirdeğe döner ve o aslında max ghz değeri de tekli çekirdekte geçerli hızıdır yani aslında işlemci kendisi kullanımı olmaıdğı için bir nevi 6 çekirdekten 1 tanesini çalıştırıyor normal yani ama yük altına sokunca bu ghz hızı düşer çünkü çoklu çekirdekte bu ghz lara ulaşamıyor.
Arkadaşlar cihazım boştayken bile yüksek ghz hızlarında . Cihazı 4 farklı uygulama ile taradım virüs yok zaten yeni format attım. Lütfen yardım edin!!!