Aurenix
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Herkese iyi akşamlar. RX 6700 XT, Ryzen 5 5600 ve 16 GB RAM'e sahibim. Geçtiğimiz seneden beri aynı sorunu yaşıyorum. FC 25 ve 26 oynarken işlemci kullanımım inanılmaz seviyede artıyor. Genelde hep %90 üzerine çıkıyordu hatta bazen bir süre %100'de durduğu da oluyordu. İnternette bi çözüm gördüm windows güç planında işlemci kullanımı ayarlanıyormuş oradan iki seçeneği de %99 yaptım bu sayede işlemci kullanımım FC oynarken %80-85 civarlarına kadar düştü. Bununla beraber ekran kartı kullanımım genelde %55-60 seviyelerindeydi. Acaba bu sıkıntı sadece FC oynarken mi oluyor diye merak ettim daha önce FPS değerleri dışında ölçmediğim RDR 2'de GPU ve CPU değerlerine baktım bu sefer ikisi de %100 kullanıma fırladılar. RDR'de oyun ayarlarım Medium-High-Ultra karışık ve şehir dışında genelde en düşük 160 FPS alıyorum. FC'de oyun ayarlarımı da CPU'yu zorlayanları mediuma getirerek düşürdüm ama hiçbir değişiklik olmadı. Bir de RDR 2 ile yakın zamanlarda çıkmış olsalar da sistem gereksinimleri nispeten daha düşük olan bir oyun açayım dedim FIFA 18 açtım onda sıkıntı yok CPU ve GPU kullanımı en fazla %35 seviyelerinde ama garip bir şekilde o oyunda da droplar yiyorum. RDR'de normalde drop yemezdim de bugün ekran kartı driverımı tamamen silip baştan kurdum ondan sonra droplar olmaya başladı bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Ama asıl sorum sorunun nerede olduğu. Bilgisayarımda bir sıkıntı mı var yoksa bahsettiğim oyunların normali mi bu? RDR'de drop yemeye başladıysam da en azından akıcı şekilde oynuyorum ama FC'de onu da yapamıyorum FPS hep 100-110 arasında hiç 144 üstüne çıkaramıyorum..