Neler Yeni

İşlemci watt seviyesi yükselmiyor. İşemci: Ryzen 5 7500f

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
Arda doğan
7800XT ve 32 gb ram var. Normal olabilir ama aklıma takıldı. Pubg gibi oyunda 1080P ultrada 55 civarlarında dolaşıyor. Mesela cs ve valorant oyununda 60 ın üstüne çıkmıyor. Garip gelen sıcaklık değerledi de 50 nin üstüne çıkmıyor. (Peerless assasinss soğutmam var) ama bence çıkması gerekiyor.
Yok değerlerin gayet normal 60 dereceleri ve üstlerini 7700x veya 7800x3D Gibi Daha Güçlü İşlemcilerde görürsün

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
282
İsim
Uğur Çam
Yok değerlerin gayet normal 60 dereceleri ve üstlerini 7700x veya 7800x3D Gibi Daha Güçlü İşlemcilerde görürsün
Yani hocam doğrudur ama izlediğim videolar kafamı karıştırıyor benim. Hepsi yüksek watt çekiyor benim işlemcime göre

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
Arda doğan
Yani hocam doğrudur ama izlediğim videolar kafamı karıştırıyor benim. Hepsi yüksek watt çekiyor benim işlemcime göre
Videolara hiç bakma bendede 7800x3D Var 60W larda geziyo videolarda 90-120 arası

Hummels

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Alper Çiftci
Performans normal mi?
YouTube'daki oyun testlerine göre sitemim %20 falan az performans veriyor ama yeni fark ettiğim şey benim GPU watt değerim de genelde düşük o videodakilere göre.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorunu bulabildiniz mi?
Ryzen Master ile biraz kurcaladım bir kaç kere sistem çökünce daha da ellememe kararı aldım. Dikkatimi çeken şey odanın sıcaklığını arttırdığım da doğal olarak işlemci sıcaklığı da artıyor ama değişik bir şekilde sıcaklık artınca watt değeri de artıyor. Böyle bir deney yapma imkanınız varsa siz de yapabilir misiniz?

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
Arda doğan
YouTube'daki oyun testlerine göre sitemim %20 falan az performans veriyor ama yeni fark ettiğim şey benim GPU watt değerim de genelde düşük o videodakilere göre.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ryzen Master ile biraz kurcaladım bir kaç kere sistem çökünce daha da ellememe kararı aldım. Dikkatimi çeken şey odanın sıcaklığını arttırdığım da doğal olarak işlemci sıcaklığı da artıyor ama değişik bir şekilde sıcaklık artınca watt değeri de artıyor. Böyle bir deney yapma imkanınız varsa siz de yapabilir misiniz?
Bios resetle ayarları yeniden yap ryzen master'da sil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,256
Üyeler
165,662
Son üye
fenusse
Top Bottom