Neler Yeni

İşlemci yerinden çıkıyor

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Hani soğutucunun o klips mi denir tam ismini unuttum onu anakartın ayağına takıyorsun. 2 tarafı bastırıp 1 kişi yardımıyla sağ veya sola tornavida ile ittir. 1 tarafı takarsan kolay zaten öbür tarafa da ağırlık vermen lazım. AMD soket yapısı yüzünden işlemci ile soğutucu gelebiliyor ve bazen 10-20 pin bile dümdüz olabiliyor.
Tornavida ile iktirme tornavida kayarsa anakart gider elinle takarsın aşırı kolay senin işlemci çıkıyosa mandalı takma işlemcinin tam ortasına koy birinden yardım iste karşı tarafı taksın sende ortadan bastır soğutucuya diğer tarafı tak çıkmaz bi daha

TheViola

80+
Arkadaş ne öneriyorsunuz ki siz böyle. Herşeyi doğru yaptığı halde işlemci çıkıyorsa göndersin o anakartı servise. Kiminizin işlemcisi soğutucu takarken yerinden çıkıyor ?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,324
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Arkadaş ne öneriyorsunuz ki siz böyle. Herşeyi doğru yaptığı halde işlemci çıkıyorsa göndersin o anakartı servise. Kiminizin işlemcisi soğutucu takarken yerinden çıkıyor ?
Bu AMD soketinde olan kronik bir durum. Soketten pinler çıkıyor yamularak veya dümdüz. Macun yapışkansa bide garanti çıkar. Ben stok soğutucuyu çıkarırken macun ile arasına bi kağıdın ucunu sivriltip soktum kağıdı macun ile soğutucu arasını bozması için. Tehlikeli. Hele prism kullananlar genelde yaşar bu sorunu.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
T6 ultra soğutucu aldım r5 3600 takarken işlemci yerinden çıkıyor ve soğutucu yapışıyor her ne kadar kolay ayrılsa da doğru kilitledim işlemci nasıl yerinden çıkar bastırıyorum yinede bir yeri giriyor diğer tarafı girmiyor mantıken zorlasam giremez fizikende bide ilkinde bir şey olmadı 2. De 1 tane ucundaki çip hafif yamuldu duzeltim daha denemeye korkuyorum
Yandaki kolu yukarı kaldırın sonra işlemciyi takın ve kolu yine kapalı konuma getirin.

TheViola

80+
Bu AMD soketinde olan kronik bir durum. Soketten pinler çıkıyor yamularak veya dümdüz. Macun yapışkansa bide garanti çıkar. Ben stok soğutucuyu çıkarırken macun ile arasına bi kağıdın ucunu sivriltip soktum kağıdı macun ile soğutucu arasını bozması için. Tehlikeli. Hele prism kullananlar genelde yaşar bu sorunu.
Bugüne kadar amd sistemlerimin hiç birinde dediğiniz kronik sorunu yaşamadım. Ne stok soğtucusunda ne sıvıda ne kule tipinde. Arkadaşın dediği şu eğer yanlış anlamadı isem. İşlemciyi takıyor kilitliyor üzerine soğutucuyu oturtuyor ve işlemci soketten kurtuluyor. Bunu kronik sorun olarak değerlendirmem ben o soket o işlemci için yapılmış eğer tutmuyorsa bir yerinde bir sorun vardır. Garantisi falan varsa göndersin ya işlemciyi kaybeder bu gidişle ya anakartı.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,324
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bugüne kadar amd sistemlerimin hiç birinde dediğiniz kronik sorunu yaşamadım. Ne stok soğtucusunda ne sıvıda ne kule tipinde. Arkadaşın dediği şu eğer yanlış anlamadı isem. İşlemciyi takıyor kilitliyor üzerine soğutucuyu oturtuyor ve işlemci soketten kurtuluyor. Bunu kronik sorun olarak değerlendirmem ben o soket o işlemci için yapılmış eğer tutmuyorsa bir yerinde bir sorun vardır. Garantisi falan varsa göndersin ya işlemciyi kaybeder bu gidişle ya anakartı.
Redditte çok yaşayan var. Katı gibi olan bir macun kullanıyorsan işlemci soğutucuya yapışıyor böyle kaldırınca pinleri görüyorsun.

JoKeRsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Berat ünlü
Yandaki kolu yukarı kaldırın sonra işlemciyi takın ve kolu yine kapalı konuma getirin.
Redditte çok yaşayan var. Katı gibi olan bir macun kullanıyorsan işlemci soğutucuya yapışıyor böyle kaldırınca pinleri görüyorsun.
Hocam ben takmıyorum bile bir kısmını takıyorum diğeri takılmıyor PC fiye götürcem heralde o halde bile yapışıyor ama rahatlıkla çıkıyor fandan neden ya

gaclaruhgelio

80+ Bronze
Anakart veya işlemciyi ikinci el mi aldın? Stock soğutucu ile gelen macun işlemciye yapılıyor ve kilitliyken soğutucuyu çektiğim zaman işlemciyide çıkarıyor ve ne oluyor işlemci artık sabit kalmıyor.

TwinCharger

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
451
İsim
YUSUF CAN
Twitter
peonwork
soğutucuyu çıkarırken döndürerek çıkarın, yapışmıyor

JoKeRsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Berat ünlü
Anakart veya işlemciyi ikinci el mi aldın? Stock soğutucu ile gelen macun işlemciye yapılıyor ve kilitliyken soğutucuyu çektiğim zaman işlemciyide çıkarıyor ve ne oluyor işlemci artık sabit kalmıyor.
Hepsi sıfır b450m h t6 ultra

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Hocam ben takmıyorum bile bir kısmını takıyorum diğeri takılmıyor PC fiye götürcem heralde o halde bile yapışıyor ama rahatlıkla çıkıyor fandan neden ya
Nasıl bir kısmı takılmıyor? Soğutucunun mu?

Top Bottom