Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemcim aşırı ısınıyor

burakdiA

80+
Dediğinizi yapıcam mail attım dönüş yapmazlarsa arayıp konuşmam gerecek bu süre zarfında kasayı kullanamıcam kule tipi düşük bütçeli bir soğutucu işimi görür mü sizce
Hocam aynı işlemciyi kullanıyoruz. 6 ısıl bakır borulu hava soğutma var yetiyor bana. Max. 70'lerde geziyor. Boşta 40-45 falan

Alorsen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arif ÖZSÖZ
Hocam aynı işlemciyi kullanıyoruz. 6 ısıl bakır borulu hava soğutma var yetiyor bana. Max. 70'lerde geziyor. Boşta 40-45 falan
şuan sadece chrome kullanıyorum 2 farklı değer var hangisi doğru bilmiyorum anlıyorsanız bir bakar mısınız bu değerler chrome kullanırken doğru mudur

Ekler

• sasa.png
    sasa.png
    98.9 KB · Hit: 19

burakdiA

80+
Ben Msı Center'dan kontrol ediyorum. Bu afterburner yazılımı mı?

Alorsen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arif ÖZSÖZ

burakdiA

80+

Alorsen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arif ÖZSÖZ

Ekler

• sasa.png
    sasa.png
    266.1 KB · Hit: 16

burakdiA

80+
bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

atma şansın varsa direk burayı atabilir misiniz?
Hocam anakart Msı olduğu için armory benim sıcaklıkları göstermiyor cahilliğime ver. Ama bendeki Msı Center'da direkt sol altta Cpu Sıcaklığı olarak veriyor.

Ekler

• msısıcaklık.png
    msısıcaklık.png
    144.3 KB · Hit: 15

Alorsen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arif ÖZSÖZ
Hocam anakart Msı olduğu için armory benim sıcaklıkları göstermiyor cahilliğime ver. Ama bendeki Msı Center'da direkt sol altta Cpu Sıcaklığı olarak veriyor.
Önemli değil attığın ss den anlıcam üzere sıvı soğutmam iş yapmadığı ve sorunluğu olduğu kesin 75-86 derece gösteriyor sıkıntı büyük

burakdiA

80+
Önemli değil attığın ss den anlıcam üzere sıvı soğutmam iş yapmadığı ve sorunluğu olduğu kesin 75-86 derece gösteriyor sıkıntı büyük
Sende Pbo kapalı galiba. Üstteki ss'de öyle gördüm sanki? Cpu core boost açık mı peki?

Alorsen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arif ÖZSÖZ
Sende Pbo kapalı galiba. Üstteki ss'de öyle gördüm sanki? Cpu core boost açık mı peki?
Bu konularda cahilim bios üzerinden sadece bios güncelleme ve ram hızlarını arttırmayı biliyorum dedikleriniz nedir bilgim yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu konularda cahilim bios üzerinden sadece bios güncelleme ve ram hızlarını arttırmayı biliyorum dedikleriniz nedir bilgim yok
pbo buymuş evet kapalı

Ekler

• pbo.png
    pbo.png
    96.6 KB · Hit: 15

burakdiA

80+
Hiç dokunmadıysan büyük ihtimal PBO ve Cpu Core Boost açıktır. Sıvı soğutma varken bu ayarları kapatmak mantıksız zaten. Bunlar kapalıyken işlemci temel frekansta max 65 watt Tdp değerinde çalışıyor ısınmıyor. Ben çok sıcak yaz aylarında bu ayarları kapatarak kullandım. Ciddi anlamda farkediyor.

Alorsen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arif ÖZSÖZ
Hiç dokunmadıysan büyük ihtimal PBO ve Cpu Core Boost açıktır. Sıvı soğutma varken bu ayarları kapatmak mantıksız zaten. Bunlar kapalıyken işlemci temel frekansta max 65 watt Tdp değerinde çalışıyor ısınmıyor. Ben çok sıcak yaz aylarında bu ayarları kapatarak kullandım. Ciddi anlamda farkediyor.
büyük ihtimal açıktır Cpu Core Boost büyük ihtamille biosta auto'dadır son 2 haftadır sıvı soğutma gürültülü su sesi aldığımdan rahatsız oldum sonra ısı değerlerine bakınca direk çok ısındığını gördüm

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bu su sesi sürekli var mı yoksa arada bir mi geliyor?

Top Bottom