Neler Yeni

İşlemcim Boşta 80 Derece

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
Merhabalar uzun süredir bu sıkıntıyı çekiyorum acaba termal macun yüzünden mi dedim termal macunu yeniledim ama hala aynı sıkıntıyı yaşıyorum ısınmasın diye turbo boost özelliğin dahi kapatıyorum ama yine de oyundayken 100 boştayken operada video izlerken falan 80 derece oluyor . Sıvı soğutmam var MSİ MAG Core Liquid 240R büyük ihtimalle sıvı soğutmam yüzünden diye düşünüyorum. Bir düşünceniz var mı acaba ? En kötü ihtimalle sıvı soğutmamı değiştireceğim 2.5K 3K arası sıvı soğutma da önerebilirsiniz.(İşlemcim i9-10850K)

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Hocam soğutucu bloğun tam oturduğundan emin olun. Birde fazla termal macun sürmekte ısınmaya yol açar. Bi kontrol eder misiniz blok iyice oturuyor mu diye?

metehan44

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
mede
Sıvı soğutma pompasını taktığınıza emin misiniz? Yani cpu fan kısmına pompanın kablosunu taktınız mı? Eğer takılıysa pompaya dokunun titreşim su sesi veya daha kolayı radyatörde ısınma var mı?

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıvı soğutma pompasını taktığınıza emin misiniz? Yani cpu fan kısmına pompanın kablosunu taktınız mı? Eğer takılıysa pompaya dokunun titreşim su sesi veya daha kolayı radyatörde ısınma var mı?
pompanın çalışma sesi geliyor. hayır kasanın üstüne üflüyor fanlar ama sıcak hava gelmiyor. bir de dragon center da cpu sıcaklığı 100 gösteriyor ama socket sıcaklığı 75 mesela o neden .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam soğutucu bloğun tam oturduğundan emin olun. Birde fazla termal macun sürmekte ısınmaya yol açar. Bi kontrol eder misiniz blok iyice oturuyor mu diye?
pirinç tanesi kadar ortaya sürdüm. soğutucu blok tam oturduğundan eminim yaylı civataları var son raddeye kadar sıktım. ki zaten sıvı soğutmanın hortumlarından biri sıcak.

metehan44

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
mede
Yani radyatör sıcak değil diyorsunuz ama işlemci 100 derece gösteriyor diyorsunuz. E bilgisayarda kapanmıyorsa muhtemelen derece yanlış ölçümleniyor.

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
Yani radyatör sıcak değil diyorsunuz ama işlemci 100 derece gösteriyor diyorsunuz. E bilgisayarda kapanmıyorsa muhtemelen derece yanlış ölçümleniyor.
bakar mısınız 100 gösteriyor sadece opera açık video izliyorum

Ekler

• sıcaklık.png
    sıcaklık.png
    46.4 KB · Hit: 63

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
pompanın çalışma sesi geliyor. hayır kasanın üstüne üflüyor fanlar ama sıcak hava gelmiyor. bir de dragon center da cpu sıcaklığı 100 gösteriyor ama socket sıcaklığı 75 mesela o neden .

pirinç tanesi kadar ortaya sürdüm. soğutucu blok tam oturduğundan eminim yaylı civataları var son raddeye kadar sıktım. ki zaten sıvı soğutmanın hortumlarından biri sıcak.
Acaba azmı geliyor macun X şeklinde sürseniz macunu en doğru o şekil diye biliyorum

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
acaba sıvı soğutma sorunlu olabilir mi soğutucağına ısıtıyor bozuk olduğu için falan ?

Acaba azmı geliyor macun X şeklinde sürseniz macunu en doğru o şekil diye biliyorum
az gelse dahi bu kadar ısınması normal mi ki ya sadece opera açık

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Peki herhangibir hava soğutucu varmı onunla denesen bide

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
:D yok yok o olmaz. Bilgisayarınız kapanmıyorsa muhtemelen yanlış ölçüyor sisteminiz.
elime dokunduğumda da sıcaklığı hissediyorum ama işlemcinin bağlı olduğu plakadan ayrıca oyuna girdiğimde de performans düşüklükleri yaşıyorum

Axy's

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Enes MÜJDE
Peki herhangibir hava soğutucu varmı onunla denesen bide
malesef zaten tıkırtı var soğutucuda kronikmiş çöpe atıp yenisini alasım var çok moralim bozuk o kadar hayal edip sistem toplamıştım.

Top Bottom