Işlemcim çok ısınıyor

Reaksiyon skoru
9
ryzen 5 7600 işlemcim var 2 yıl önce donanım arşivinin paylaştığı fp sistemi itopyadan aldım. Yanına rampage octagon C60 soğutucu taktım. Minecraft modlu survival oynarken 1.20 shader falan da var işlemci throttle'a uğruyor ve oyun kasmaya başlıyor cpu-Z den baktığımda 97 derece görmüş gözüküyor maks. Fan ayarı BIOS'tan full hızda. Normal mi yoksa sıvı soğutma şart mı bu işlemciye

ryzen 5 7600 işlemcim var 2 yıl önce donanım arşivinin paylaştığı fp sistemi itopyadan aldım. Yanına rampage octagon C60 soğutucu taktım. Minecraft modlu survival oynarken 1.20 shader falan da var işlemci throttle'a uğruyor ve oyun kasmaya başlıyor cpu-Z den baktığımda 97 derece görmüş gözüküyor maks. Fan ayarı BIOS'tan full hızda. Normal mi yoksa sıvı soğutma şart mı bu işlemciye
normal degıl hava sogutmanın cok rahat sogutması lazım

bakım zamanı gelmıs herhalde

Kullandığın soğutucu giriş seviyesi model olduğu için, 7600 gibi yük altında çabuk ısınan bir işlemciyi, hele ki shaderlı Minecraft gibi ağır bir senaryoda soğutmaya gücü yetmiyor. İlla pahalı bir sıvı soğutma almana gerek yok. Thermalright Peerless Assassin veya ID-Cooling SE-224-XTS gibi kaliteli bir kule tipi hava soğutucu işini fazlasıyla görür

Termal macun değişimi yapmalısın. Yakın zamanda yaptıysan soğutucu blok tam oturmamış ise bu şekilde fazla ısınabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,231
Üyeler
186,857
Son üye
Rafarejma
Geri