İşlemcim çok ısınmaya başladı

themarcus

80+
Reaksiyon skoru
16
Merhabalar işlemcim AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB genellikle fps oyunları oynarım özellikle valorant 2.3 gün öncesine kadar herhangi bir fps drop olmamasına rağmen 400 fps civarı alıyordum bir anda 150 bandına düştü ve ısısına baktığımda 80 90 civarında gözüküyor sıvı soğutucum vs de var modeli corsair h100 240 mm sebebi nedir yaklaşık 7 8 ay önce de termal macun ve bakımını yaptırmıştım herhangi bir şey açık değilken bile ısısı ortalama 90 92 derecelerde geziyor

90 dereceleri görüyorsa sıvı soğutucu işlevini yerine getiremiyor olabilir. Muhtemel sorun da budur.

90 dereceleri görüyorsa sıvı soğutucu işlevini yerine getiremiyor olabilir. Muhtemel sorun da budur.
sistemim hazır 2023 yılında almıştım öncesinde yaşamadığım problem hocam çok ta anlamıyorum aslında sıvı soğutucunun işlevini yerine getirememesini anlayabileceğim bir yol var mı ?

sistemim hazır 2023 yılında almıştım öncesinde yaşamadığım problem hocam çok ta anlamıyorum aslında sıvı soğutucunun işlevini yerine getirememesini anlayabileceğim bir yol var mı ?
Tabii ki anlayabileceğin yöntemler var. Boruların sıcaklığına bakılabilir. Soğuksa devir daim pompası bozulmuş olabilir. Fanları çalışıyor ama dışarıya sıcak hava üflüyorsa radyatörlerin tozdan komple kapanmış olabilir. Bunların dışında macun, etiket, doğru montajlama da önemli fakat 90 derece görebileceğin etkenler değil diye düşünüyorum.

Tabii ki anlayabileceğin yöntemler var. Boruların sıcaklığına bakılabilir. Soğuksa devir daim pompası bozulmuş olabilir. Fanları çalışıyor ama dışarıya sıcak hava üflüyorsa radyatörlerin tozdan komple kapanmış olabilir. Bunların dışında macun, etiket, doğru montajlama da önemli fakat 90 derece görebileceğin etkenler değil diye düşünüyorum.
dışarıya herhangi bir sıcak hava üfleme durumu yok boruların sıcaklığında da herhangi bir ısınma mevcut değil

dışarıya herhangi bir sıcak hava üfleme durumu yok boruların sıcaklığında da herhangi bir ısınma mevcut değil
Güzel bir kule tipi soğutucu alman iyi olur. Bu soğutucu uçmuş sanırım.

Sıvı soğutma ile 90 derece olmamalı imkansız. 85 üstü güç kısıyor.

Ekler

• sdadasasddassdaasd.webp
    sdadasasddassdaasd.webp
    30.1 KB · Hit: 16
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,595
Üyeler
186,212