Yardım işlemcim sürekli ısınıyor

Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar merhaba
işemcim ryzen 5 3600 daha sistemi toplayalı bir hafta oldu ama oyun oynayamıyorum çünkü
işlemcim sürekli ısınıyor stok fan çok yeterli değil biliyorum ama benimki çok farklı yani dururken
48-58 de çalışıyor bazen yükseliyor 60 lara oyuna gireyim hızla yükseliyor ve stabil kalmıyor 90 dereceye
kadar falan çıkıyor sonra ben kapatıyorum zarar görmesin diye macunu yeni değiştirdim. Bios ekranını açınca direk sıcaklık yükselmeye başlıyor mesela.
biosa baktım beta sürümlerinden birini yüklemişler son tam sürümü yüklemeye çalıştım o da olmadı hata veriyor.
yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar merhaba
işemcim ryzen 5 3600 daha sistemi toplayalı bir hafta oldu ama oyun oynayamıyorum çünkü
işlemcim sürekli ısınıyor stok fan çok yeterli değil biliyorum ama benimki çok farklı yani dururken
48-58 de çalışıyor bazen yükseliyor 60 lara oyuna gireyim hızla yükseliyor ve stabil kalmıyor 90 dereceye
kadar falan çıkıyor sonra ben kapatıyorum zarar görmesin diye macunu yeni değiştirdim. Bios ekranını açınca direk sıcaklık yükselmeye başlıyor mesela.
biosa baktım beta sürümlerinden birini yüklemişler son tam sürümü yüklemeye çalıştım o da olmadı hata veriyor.
yardımcı olur musunuz?
Macun değiştirdikten sonra fanı düzgün takamamış olabilir misiniz?

merhaba değiştirmeden önce de aynı şekilde çalışıyordu yüksek sıcaklıklara çıkıyor oyun oynarken normal değil yani

hutıxı HT-GY260 termal macunu sürdüm. evet ısınıyor ama bu kadar ısınması normal mı bios ayarlarına girince bile direk yükselmeye başlıyor

hutıxı HT-GY260 termal macunu sürdüm. evet ısınıyor ama bu kadar ısınması normal mı bios ayarlarına girince bile direk yükselmeye başlıyor
Macun pek kaliteli değil.
Büyük ihtimalle fanda sıkıntı vardır.
Fan değişirseniz sıkıntı ortadan kalkacaktır.
Eğer fan alamazsanız UV yapabilirsiniz.

Böyle bir termal macunu hiç duymadım.

ne önerirsiniz fan olarak ?
Tam bütçeniz nedir?
Bir de şuna basarak cevap verirseniz sevinirim bildirim gelmiyor yoksa. :)
1611498864816.png

Fan vidalarını tekrar sıkıp test edin ondan sonrada voltaj sabitleyin kandes'in bu konuda çok detaylı bir rehberi var ona bakmanızı tavsiye ederim. Benim voltaj önerimse 3.8 ghz 1.1v güzel ayardır bu ayarda kasanızın hava sülkilasyonuda iyiyse 65-70 derecelerde gezer yani fana gerek yok tabii her işlemcinin overclock potansiyeli aynı değil yemezse biraz daha voltaj verebilirsiniz

Geri