Neler Yeni

Işlemcimi değiştikten sonra bios ekranı geliyor ama windows ekranı gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Diri
işlemcimi değiştirdim r5 4500 den r7 5700X3D geçtim termal macunu her şeyi sürdüm ilkte giriş yaptı sonrasında oyunlara girdim oyundayken bir anda pc kapandı restart attı sonrasında ise hiç açılmadı windows ekranı geldiğinde tekrar restart ve devamlı restart attı psu regular 350 peak 420 watt diyor ekran kartım 2070s b450m a pro max anakart kullanıyorum soğutucum da stock neden kaynaklı olabilir yardım eder misiniz

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,418
İsim
Hamza Ziya Üstün
Psu tam model nedir?

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Tuğrul
işlemcimi değiştirdim r5 4500 den r7 5700X3D geçtim termal macunu her şeyi sürdüm ilkte giriş yaptı sonrasında oyunlara girdim oyundayken bir anda pc kapandı restart attı sonrasında ise hiç açılmadı windows ekranı geldiğinde tekrar restart ve devamlı restart attı psu regular 350 peak 420 watt diyor ekran kartım 2070s b450m a pro max anakart kullanıyorum soğutucum da stock neden kaynaklı olabilir yardım eder misiniz
Bios update ayrıca 105 tdp işlemciyi stock soğutucu kaldırmaz sıcaklık nedeniyle de olmuş olabilir.

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Tuğrul
biosu güncellemiştim zaten oyunlara giriyordu sonra ne olduysa oldu
Mesaj otomatik birleştirildi:

everest rampage diyor tam bilmiyorum eski marka
PSU ve işlemci soğutucusu güncellemesi yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca o anakartı bende kullanıyordum 4 pin güç beslemesi var o da bu işlemci için biraz zayıf kalabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Diri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PSU ve işlemci soğutucusu güncellemesi yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca o anakartı bende kullanıyordum 4 pin güç beslemesi var o da bu işlemci için biraz zayıf kalabilir.
ikisini de değiştireceğim anakarta uyumlu diyordu internet sitesinde ona göre aldım zen2 olduğu için biraz sıkıntı yapabilir evet ama restart yapması devamlı saçma bir durum

Bios update ayrıca 105 tdp işlemciyi stock soğutucu kaldırmaz sıcaklık nedeniyle de olmuş olabilir.
ana sayfada 55 60 derecelerdeyken oyunda 80 derece olmuştu zaten maksimum 90 95 görünce kapanır diye biliyorum

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Tuğrul
ikisini de değiştireceğim anakarta uyumlu diyordu internet sitesinde ona göre aldım zen2 olduğu için biraz sıkıntı yapabilir evet ama restart yapması devamlı saçma bir durum
Uyumlu olabilir ama yük altında ne kadar stabil kalabilir o konu muamma. Zaten anakartın mosfet soğutucusu yok yüksek sıcaklıklarda direk kendini korumaya alıyordur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Diri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uyumlu olabilir ama yük altında ne kadar stabil kalabilir o konu muamma.
şu anda eski işlemci takılı bilgisayara ve sorunsuz açıldı tekrar takıp deneyeyim mi yoksa kenarda bekletip psu ve soğutucu değiştikten sonra mı takayım bilgisayara format attım ve win10 geri çevirdim ayrıyetende anakartı default ayarlarına geri getirdim

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Tuğrul
şu anda eski işlemci takılı bilgisayara ve sorunsuz açıldı tekrar takıp deneyeyim mi yoksa kenarda bekletip psu ve soğutucu değiştikten sonra mı takayım bilgisayara format attım ve win10 geri çevirdim ayrıyetende anakartı default ayarlarına geri getirdim
Bence çok zorlama sistemi korumaları olsa da bir sıkıntı cikabilir.

Alacağın parçalarda da kaliteden tasarruf etme 105w tdp işlemci ısınır. En az 6 bakır borulu hava soğutucu veya 240mm sıvı soğutucu al. PSU da bilindik markalardan seç high power, Corsair, xpg v.s.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Diri
Bence çok zorlama sistemi korumaları olsa da bir sıkıntı cikabilir.

Alacağın parçalarda da kaliteden tasarruf etme 105w tdp işlemci ısınır. En az 6 bakır borulu hava soğutucu veya 240mm sıvı soğutucu al. PSU da bilindik markalardan seç high power, Corsair, xpg v.s.
soğutucuyu deepcool almayı düşünüyorum psu da corsair

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,418
İsim
Hamza Ziya Üstün
Sorun yüksek ihtimalle psu nun yeterli güç sağlayamaması. 4 pin 192w kadar destekliyor. Soğutucu olarak normal bir hava soğutma yeter

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,092
Üyeler
163,946
Son üye
osmanmedia
Top Bottom