İşlemcimin boostunu kullanamıyorum.

Tywish

80+
Reaksiyon skoru
0
İşlemcim Ryzen 5 2500U (mobile işlemci) turbo frekansı 3.6GHz olarak gözüküyor fakat maksimum 3.0 ya da 3.1GHz görebiliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Ekte HWiNFO, Geekbench 5 ve CPU-Z Stress testi vardır. Bir de uzun süreli stres testi yaparken işlemcinin hızı git gide düşüyor 3.0 veya 3.1GHz ile başlıyor 2.5GHz'e kadar düşüyor.

Ekler

• amd.png
    amd.png
    35.5 KB · Hit: 51
  • geekbench.png
    geekbench.png
    5.4 KB · Hit: 43
  • hwinfo.png
    hwinfo.png
    7.8 KB · Hit: 46
  • stress_test.png
    stress_test.png
    62.6 KB · Hit: 41
İşlemcim Ryzen 5 2500U (mobile işlemci) turbo frekansı 3.6GHz olarak gözüküyor fakat maksimum 3.0 ya da 3.1GHz görebiliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Ekte HWiNFO, Geekbench 5 ve CPU-Z Stress testi vardır. Bir de uzun süreli stres testi yaparken işlemcinin hızı git gide düşüyor 3.0 veya 3.1GHz ile başlıyor 2.5GHz'e kadar düşüyor.
Test sırasında işlemci sıcaklığı nasıldı? Kaç dereceyi gördü ortalama?

72 dereceyi geçmiyor. Cpu temp ile ölçtüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 1 dk boyunca test yaptım ve maks 77 dereceyi gördü ama maks güç olarak 12W ve 2.9MHz'i geçmedi.
1608488611707.png

Eğer uzun süreli test yaparsam sıcaklık değeri sürekli artıyor fakat hız hala 3.6MHz'e gelmiyor..

@Abdullah Hacıgül reis bi el atsan :)

Son düzenleme:
Eğer uzun süreli test yaparsam sıcaklık değeri sürekli artıyor fakat hız hala 3.6MHz'e gelmiyor..
Sorun buymuş işte. İşlemci çok ısındığı için kendini durduruyor.

En İyi Cevap
Hiç bir işlemcinin turbo frekansı All core değeri değildir maksimum için verilen değer tek çekirdek içindir ona da işlemciler çok çok iyi soğutulursa nadiren çıkar. Aldığın değerlerde bir anormallik görmüyorum

Geri