İşlemcimin GHz'i neden düşük

Utkuu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
208
Merhabalar, ben bu işlemcinin GHz'ini nasıl yükseltebilirim ya da doğru GHz ne yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gözüme nedense düşük geldi.
1742121152138.png

1742121182980.png

Güç planıyla alakalıdır. Dengeli yaptıysan sadece aşırı yüklemelerde Ghz artar. Yüksek performans veya Nihai de açık bırakırsan Ghz her zaman yüksek kalır. Oyuna girmeden önce bu planı açık tutabilirsin

Ayrıca Anakartta işlemci ghz kilidini açtıran bir özellik var ama şimdilik benim dediğimi yap

turbo boost oluyo zaten boştayken turboyla çalıştırmanın mantığı yok bence gereksız ısı uretır

laptop link at
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kendin yapman lazım otomatik olmuyor
kendi artar nasıl artmıyo oyuna girdigi zaman işlem yaptıgı zaman artar

Güç planıyla alakalıdır. Dengeli yaptıysan sadece aşırı yüklemelerde Ghz artar. Yüksek performans veya Nihai de açık bırakırsan Ghz her zaman yüksek kalır. Oyuna girmeden önce bu planı açık tutabilirsin

Ayrıca Anakartta işlemci ghz kilidini açtıran bir özellik var ama şimdilik benim dediğimi yap
nihai sanırım windows 10da kaldı ve turboyla eşdeğerdir diye düşünüyorum turbo yapıyorum o zaman

nihai sanırım windows 10da kaldı ve turboyla eşdeğerdir diye düşünüyorum turbo yapıyorum o zaman
Windows 11 dede aktif edebilirsin, Turboyu hiç duymadım

dostum o turbo boost olmadan düz clock, işlemcin zaten turbo boost ile 4.9ghz ulaşıyor 3. parti bir uygulama ile oyun sırasında test edersen görürsün. turbo boost sırasında artan frekans orda gözükmüyor olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,153
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri