Neler Yeni

İşlemciyi Değiştirince anakartı değiştirmem gerekiyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emir karav
Merhaba,buraya yeni kayıt oldum.Amacım yakın zamanda işlemcimi değiştirmek.Fakat işlemcimi değiştirdiğimde diğer parçaları da değiştirmem gerekiyor mu diye soracaktım.İşlemcim Ryzen 7 2700 3.2ghz (x değil) 144 hz monitörüm olduğu için ve valorantta fps ara sıra 144 ün altına indiği için değiştirmek istiyorum.
Diğer parçalar:
Anakart msi b450 bazooka v2
Ram:corsair vengeance lpx 3600 mhz
Ekran kartı:msi gtx gaming x 1660 ti
Yeni almak istediğim işlemci ryzen 7 3700x arkadaşımda da var öneriyor.Sizce anakartı değiştirmem gerekiyor mu

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
O işlemciyi önermem.Hayır değiştirmeniz gerekmiyor.

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Merhaba,buraya yeni kayıt oldum.Amacım yakın zamanda işlemcimi değiştirmek.Fakat işlemcimi değiştirdiğimde diğer parçaları da değiştirmem gerekiyor mu diye soracaktım.İşlemcim Ryzen 7 2700 3.2ghz (x değil) 144 hz monitörüm olduğu için ve valorantta fps ara sıra 144 ün altına indiği için değiştirmek istiyorum.
Diğer parçalar:
Yeni almak istediğim işlemci ryzen 7 3700x arkadaşımda da var öneriyor.Sizce anakartı değiştirmem gerekiyor mu
Ryzen 5 5600X'e bakabilirsiniz.

Necrowolf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Halil İbrahim ürel
Diğer parçalar:
Emir merhaba . Anakartin sitesine girip destek kismindan cpu support/islemci destegine bakmak daha iyi olurdu. Sonucta işlemciyi anakarta takiyorsun soketi de işlemciye uygun olup olmadigi orda görürsün. Sana veya baskasina destekler desteklemez demek inan kimseye bir şey ogretmez 3 ay sonra ryzen 5000 serisi takmak istersen gidip bakmicaksin destekliyor mu diye acarim bi konu hazir bilgi alirim diyeceksin. Kusura bakmayin yanlis anlasilmasin ben hazir bilgi vermektense yonlendirip herkesin birseyler ogrenmesini isterim

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Arda Can Gül
Eğer soketleri birbirini tutuyorsa hayır değiştirmen gerekmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emir karav
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Emir merhaba . Anakartin sitesine girip destek kismindan cpu support/islemci destegine bakmak daha iyi olurdu. Sonucta işlemciyi anakarta takiyorsun soketi de işlemciye uygun olup olmadigi orda görürsün. Sana veya baskasina destekler desteklemez demek inan kimseye bir şey ogretmez 3 ay sonra ryzen 5000 serisi takmak istersen gidip bakmicaksin destekliyor mu diye acarim bi konu hazir bilgi alirim diyeceksin. Kusura bakmayin yanlis anlasilmasin ben hazir bilgi vermektense yonlendirip herkesin birseyler ogrenmesini isterim
Merhaba yorumun için teşekkürler.Siteye bakıp dönüş yapacağım
R7 3700x yerine r5 5600x alman daha mantıklı olur.
5. Nesillere b450 desteği gelmedi diye biliyorum o yüzden 3700x düşündüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Emir merhaba . Anakartin sitesine girip destek kismindan cpu support/islemci destegine bakmak daha iyi olurdu. Sonucta işlemciyi anakarta takiyorsun soketi de işlemciye uygun olup olmadigi orda görürsün. Sana veya baskasina destekler desteklemez demek inan kimseye bir şey ogretmez 3 ay sonra ryzen 5000 serisi takmak istersen gidip bakmicaksin destekliyor mu diye acarim bi konu hazir bilgi alirim diyeceksin. Kusura bakmayin yanlis anlasilmasin ben hazir bilgi vermektense yonlendirip herkesin birseyler ogrenmesini

Ryzen 5 5600x desteği var yakın zamanda işlemciyi alacağım teşekkürler :)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,685
Üyeler
165,710
Son üye
BOMB
Top Bottom