Eskiden vardı bu pahalı windows muhabbeti, artık parayla değil de, verilerinle windows alıyormuşsun gibi düşün, bu oem, retail, mak keyler de legal diye biliyorum problem olmaz
Eskiden diye bir olay yok hocam, sen şuan hazır bir bilgisayar aldığında satan firma microsoft ile anlaşmalı olarak anakartına bir windows keyi yazarak sana satıyor, büyük firmalar oldukça ucuza temin ediyorlar ama kişisel olarak bilgisayarına %100 yasal olacak şekilde windows kurmak istersen yetkili satıcılardan lisans anahtarı almak zorundasın, oem diye satılan ürünler orijinal veya yasal değil mi? tabii ki de yasal microsoft gidip sizi dava etmez ama bireysel kullanım için satılan kodlar değil, şirketlere toplu olarak satılan kodlardır bu sebeple windows bireysel kullanımını istemez, bu kişiler bu kodları nereden temin ediyorlar orası meçhul, şahsen ben bilgisayarımın anakartında gelen windows 8 kodunu windows 10 da hala kullanıyorum, işletim sistemini kurar kurmaz kendisi keyi okuyup aktif ediyor, bireysel kullanım için ucuza oem key alıp kullanmaktan zarar geleceğini sanmıyorum, ama tabii ki de %100 yasal demek te doğru olmaz, çünkü orijinal windows 10 kodu Hepsiburada kendisi satıyor ve microsoftun yetkili satıcılarından biridir.
Windows 10 Pro 32-64 Bit Destekli Türkçe Lisans Anahtarı Hemen Teslim | 32&64 Bit | Orijinal |Bireysel| Windows 10 Pro - 2024
www.pttavm.com
Bu iki ürün de sorunsuz çalışacaktır, yasal olarak bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, Türkiye'de milyonlarca insan korsan windows kullanıyor bireysel kullanıcıların hangisinin başına yasal bir sorun açılmış ki? en azından oem kod kullanın, sorunsuz güncellemeleri v.s alabilirsiniz.