Neler Yeni

İşletim sistemi satın almak

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Gökdeniz KARAKAŞ
Arkadaşlar tekrardan selamlar, bu sefer de freedos olan laptopuma nasıl Windows kurabileceğim hakkında bilgi almak için yazıyorum. Hangi modeli almalıyım?(8-10-11) Nereden alabilirim? Pro-home vs sürümlerden hangisini tercih etmeliyim? Ve son olarak Oem denen bir şeyden bahsedildi bana, eğer mantıklıysa onu nasıl elde edebilirim?

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Deniz
Boş usb lazım

Buraya gir burdan indir bunu.(USB'ye windows yazmak için kullanılıyor burdaki uygulama, adımlarda ilerleyince anlarsın zaten). Daha sonra usbyi bilgisayara bağlıyorsun ve bios ekranında boot kısmında boot önceliğini usbye veriyorsun. Sonrası ileri ileri zaten

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Comol Ogga
İşletim sistemleri aşırı pahalı bütçen varsa al kullan ama türkiyenin %99.9u ya bilgisayarı ile birlikte gelen işletim sistemini kullanıyor ya da oem diye satılan şirketlere ucuza satılan kodları alıp kullanıyorlar, bunların legalitesi tartışılır ama kişisel kullanım için çoğu kişi korsan bile kullanıyor ucuz bir oem kod alıp kullanın arkadaşlarım uzun süredir kullanıyor sorun yaşamazsınız.

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Deniz
İşletim sistemleri aşırı pahalı bütçen varsa al kullan ama türkiyenin %99.9u ya bilgisayarı ile birlikte gelen işletim sistemini kullanıyor ya da oem diye satılan şirketlere ucuza satılan kodları alıp kullanıyorlar, bunların legalitesi tartışılır ama kişisel kullanım için çoğu kişi korsan bile kullanıyor ucuz bir oem kod alıp kullanın arkadaşlarım uzun süredir kullanıyor sorun yaşamazsınız.
Eskiden vardı bu pahalı windows muhabbeti, artık parayla değil de, verilerinle windows alıyormuşsun gibi düşün, bu oem, retail, mak keyler de legal diye biliyorum problem olmaz

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Eskiden vardı bu pahalı windows muhabbeti, artık parayla değil de, verilerinle windows alıyormuşsun gibi düşün, bu oem, retail, mak keyler de legal diye biliyorum problem olmaz
Microsoft açıkladı. Yasal değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar tekrardan selamlar, bu sefer de freedos olan laptopuma nasıl Windows kurabileceğim hakkında bilgi almak için yazıyorum. Hangi modeli almalıyım?(8-10-11) Nereden alabilirim? Pro-home vs sürümlerden hangisini tercih etmeliyim? Ve son olarak Oem denen bir şeyden bahsedildi bana, eğer mantıklıysa onu nasıl elde edebilirim?
Satın almanıza gerek yok. Normal kurup kullanın gitsin. Sadece kişiselleştirme yapamazsınız. Ayrıca sağ altta Windows Etkinleştir yazısı gelir.

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Comol Ogga
Eskiden diye bir olay yok hocam, sen şuan hazır bir bilgisayar aldığında satan firma microsoft ile anlaşmalı olarak anakartına bir windows keyi yazarak sana satıyor, büyük firmalar oldukça ucuza temin ediyorlar ama kişisel olarak bilgisayarına %100 yasal olacak şekilde windows kurmak istersen yetkili satıcılardan lisans anahtarı almak zorundasın, oem diye satılan ürünler orijinal veya yasal değil mi? tabii ki de yasal microsoft gidip sizi dava etmez ama bireysel kullanım için satılan kodlar değil, şirketlere toplu olarak satılan kodlardır bu sebeple windows bireysel kullanımını istemez, bu kişiler bu kodları nereden temin ediyorlar orası meçhul, şahsen ben bilgisayarımın anakartında gelen windows 8 kodunu windows 10 da hala kullanıyorum, işletim sistemini kurar kurmaz kendisi keyi okuyup aktif ediyor, bireysel kullanım için ucuza oem key alıp kullanmaktan zarar geleceğini sanmıyorum, ama tabii ki de %100 yasal demek te doğru olmaz, çünkü orijinal windows 10 kodu Hepsiburada kendisi satıyor ve microsoftun yetkili satıcılarından biridir.

Bu iki ürün de sorunsuz çalışacaktır, yasal olarak bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, Türkiye'de milyonlarca insan korsan windows kullanıyor bireysel kullanıcıların hangisinin başına yasal bir sorun açılmış ki? en azından oem kod kullanın, sorunsuz güncellemeleri v.s alabilirsiniz.

roosevelt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Tuna Taş
Kurulum işlemini burada anlatmak çok zor internetten izlediğiniz videolarla çözersiniz. Flash’a windows’un sitesinden yazılım atıp kurun. Sonrasında da KMS işlerine girmeden OEM kod alın. OEM konusunda insanların dediklerini önemsemeyin hiçbir sorun çıkmaz 3 senedir 15 liralık kod kullanıyorum hiçbir sorun yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Deniz TAN
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Donanımları FPS Oyunları Toplama Ve Hazır Sistemler
Instagram
thanskywalker
Discord
onlytheniz
Win 11 3 Aydır Kullanıyorum Sorun Yaşamadım Tavsiye Ederim Tabi Sistemin İyiyse OEM Key Al Geç Ne Crack Li Windows Kullanma Nede Etkinleştirilmemiş Windows Kullanma Oem Key Al Geç E-PTT Awm De Ben Win 11 Pro Kodunu 5 TL Ye Almıştım 0 Sorun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,229
Üyeler
161,413
Son üye
Gktlga
Top Bottom