Sir Cem T-oker
80+ Gold
İsmet ne kardeşim ? Adam akıllı konuşun. Asker arkadaşınız mı ?
Kilicdaroglu apayrı bir seviyede ismet İnönün başarıları var büyük taarruz da topçu komutanı olduğunu başarılı bir planla kanıtladı ama kilicdaroglu nun başarısı yokKemal Kılıçdaroğlu gibi adam bir işlevi yok
Tabi Canım kimse araştırmiyor tobe tobeGenel bir algı var, kimse de araştırmak istemediği için mevcut bilgileri doğru kabul ediyor. Adaları kim verdi diye sokakta 10 kişiye sorsan 8'i İsmet der. Çoğunlukla bilgisizlikten yani, ha öyle çok da sevilecek biri de değil bence. Atatürk'ün başlattığı çalışmaların bozulmaya ve yanlış yorumlanmaya başladığı dönemde baştaki adam o, gerçi bu İnönü'den bağımsız da olabilir.
Verdiğim örnek durumu özetliyor. İnönü'nün adaları verdiği düşünenler çoğunlukta. Ufak bir araştırmayla adaların İnönü'den çok önce gittiğini öğrenmek zor değil. Yani ortada bir "bilgisizlik" olduğu belli.Tabi Canım kimse araştırmiyor tobe tobe
İsmet Yaptı bunları anladınız mı
İsmet İnönü Atatürk'ten sonra en çok emek veren askerdirÜlkeye sağladığı sayısız hizmet olmasına rağmen hem islamcı hem de bazı kemalistlerin sevmemesini anlamıyorum.Hadi islamcılar Atatürkü de sevmiyor ama Kemalistlerin sevmemesi garip geliyor.
Sizin İnönü hakkındaki görüşleriniz neler?
2 yararCumhuriyette Atatürk'ten sonra en saygı duyduğum kişidir. Ülkemizi savaşa sokmayarak bugün sizin ve benim burada bunları yazabilmenizi sağlamıştır. Mükemmel bir tarafsız politika izleyen nadir politikacılardan birisidir. Açık söyleyeyim Ismet İNÖNÜ dışındaki tüm politikacıların daha yeni olan ulkemizi savaşa sokacağı kanaatindeyim. Eğer savaşa girseydik savaş bizim için Yeni doğan bir bebekle kas geliştiren bir sporcunun kavga etmesi gibi olurdu.
Sevmeyenlerin çoğunun tarih bilgisi 05 falandır diye tahmin ediyorum. Sevmeyebilirsin, anlarım ama gelip burada saçma sapan iddialarla kötülemenin manası yok. Yok adaları vermişmiş, yok şöyle yapmışmış. Belgelerle geldiğin sürece sıkıntı yok ama havaya sıkarsan o zaman "05" notunu hakedersin. Elbet hataları olmuştur, Atatürkün'de hataları oldu. İnsanın hataları olabilir, bu gayet doğal.
O teori öyle değil Adalar i verdiğine dair bir kanıt olmadığı için Ben adaları verdi demedim ama diğer tarafta verdiğim örnekler kanıtlı örnekler arastirabilirsinVerdiğim örnek durumu özetliyor. İnönü'nün adaları verdiği düşünenler çoğunlukta. Ufak bir araştırmayla adaların İnönü'den çok önce gittiğini öğrenmek zor değil. Yani ortada bir "bilgisizlik" olduğu belli.
İnönü iyiydi veya kötüydü, ben çoğunluğun İnönü'yü tanıdığından ona iyi veya kötü dediğini düşünmüyorum.
Hatası olabilir ama bu kadar da çok hata kabul edilemez . Kendisi halka kahraman gibi gösterilmiştir . Amerikaya karşı olan politikalarını da biliyorsundur umarım .Cumhuriyette Atatürk'ten sonra en saygı duyduğum kişidir. Ülkemizi savaşa sokmayarak bugün sizin ve benim burada bunları yazabilmenizi sağlamıştır. Mükemmel bir tarafsız politika izleyen nadir politikacılardan birisidir. Açık söyleyeyim Ismet İNÖNÜ dışındaki tüm politikacıların daha yeni olan ulkemizi savaşa sokacağı kanaatindeyim. Eğer savaşa girseydik savaş bizim için Yeni doğan bir bebekle kas geliştiren bir sporcunun kavga etmesi gibi olurdu.
Sevmeyenlerin çoğunun tarih bilgisi 05 falandır diye tahmin ediyorum. Sevmeyebilirsin, anlarım ama gelip burada saçma sapan iddialarla kötülemenin manası yok. Yok adaları vermişmiş, yok şöyle yapmışmış. Belgelerle geldiğin sürece sıkıntı yok ama havaya sıkarsan o zaman "05" notunu hakedersin. Elbet hataları olmuştur, Atatürkün'de hataları oldu. İnsanın hataları olabilir, bu gayet doğal.
almanlar stalingrad da kazansaydı muhtemelen rusya düşerdi ve almanalrın da türkiyeye saldırmamak için hiçbir sebebi yoktuÇok tartıșmaya açık bir adam.+12 yaș veletler adalar teorisini öne sürerler genellikle.2. Dünya savașına sokmayarak ülkeyi büyük felaketleri önlemiștir aslında ama bazıları da bunun yeterli olmadığını söyler.Tartıș tartıș bitmez ben saygı duyarım.