Neler Yeni

İsmet İnönü Neden Sevilmiyor?

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
Kemal Kılıçdaroğlu gibi adam bir işlevi yok
Kilicdaroglu apayrı bir seviyede ismet İnönün başarıları var büyük taarruz da topçu komutanı olduğunu başarılı bir planla kanıtladı ama kilicdaroglu nun başarısı yok

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Bu adam ilah değil bir şey değil, devlette halkı için çalışmak zorunda olan birisi, gereksiz savunmanın anlamı yok.
Yukarda arkadaşın dediği gibi 2 yararı olduysa 4 zararı olmuştur.

Besim Tibuk

80+ Gold
Şükrü Saraçoğlu'ndan önce görevde olan ağabeyimiz tarım ürünlerinin fiyatlarını çok düşük seviyeye baskılayıp zorla satın almıştı. Köylü kesim -halkın büyük kısmı- İnönü'ye eksidir.

Artı olarak baskılamıştır büyük ihtimal halkı.

kennyR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Adalar mevzusuna girmeye hiç gerek yok ama Libya'yı elinin tersiyle ittiği bir gerçek. Libya'nın Osmanlı ve Türk yanlısı, Türk himayesine girmenin en doğrusu olduğunu düşünen bir partisi bulunuyordu zamanında. İsmet Paşaya haber gönderip Türkiye'nin himayesine girmek istediklerini açıkça belirtiyorlar ancak İsmet Paşa bu teklife zahmet edip bir cevap bile göndermiyor. Bunun üzerine bir süre sonra parti kapatılıyor. Bugün hala Libya ile sıcak ilişkilerimiz olsa da zamanında himayemize alma fırsatımız varken hiçbir şey yapmadı İsmet İnönü

Sagittarius

80+ Silver
Genel bir algı var, kimse de araştırmak istemediği için mevcut bilgileri doğru kabul ediyor. Adaları kim verdi diye sokakta 10 kişiye sorsan 8'i İsmet der. Çoğunlukla bilgisizlikten yani, ha öyle çok da sevilecek biri de değil bence. Atatürk'ün başlattığı çalışmaların bozulmaya ve yanlış yorumlanmaya başladığı dönemde baştaki adam o, gerçi bu İnönü'den bağımsız da olabilir.
Tabi Canım kimse araştırmiyor :D tobe tobe

İsmet Yaptı bunları anladınız mı

Alfha13

80+ Silver
Tabi Canım kimse araştırmiyor :D tobe tobe

İsmet Yaptı bunları anladınız mı
Verdiğim örnek durumu özetliyor. İnönü'nün adaları verdiği düşünenler çoğunlukta. Ufak bir araştırmayla adaların İnönü'den çok önce gittiğini öğrenmek zor değil. Yani ortada bir "bilgisizlik" olduğu belli.

İnönü iyiydi veya kötüydü, ben çoğunluğun İnönü'yü tanıdığından ona iyi veya kötü dediğini düşünmüyorum.

Bura.K

80+ Silver
Cumhuriyette Atatürk'ten sonra en saygı duyduğum kişidir. Ülkemizi savaşa sokmayarak bugün sizin ve benim burada bunları yazabilmenizi sağlamıştır. Mükemmel bir tarafsız politika izleyen nadir politikacılardan birisidir. Açık söyleyeyim Ismet İNÖNÜ dışındaki tüm politikacıların daha yeni olan ulkemizi savaşa sokacağı kanaatindeyim. Eğer savaşa girseydik savaş bizim için Yeni doğan bir bebekle kas geliştiren bir sporcunun kavga etmesi gibi olurdu.

Sevmeyenlerin çoğunun tarih bilgisi 05 falandır diye tahmin ediyorum. Sevmeyebilirsin, anlarım ama gelip burada saçma sapan iddialarla kötülemenin manası yok. Yok adaları vermişmiş, yok şöyle yapmışmış. Belgelerle geldiğin sürece sıkıntı yok ama havaya sıkarsan o zaman "05" notunu hakedersin. Elbet hataları olmuştur, Atatürkün'de hataları oldu. İnsanın hataları olabilir, bu gayet doğal.

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
Ülkeye sağladığı sayısız hizmet olmasına rağmen hem islamcı hem de bazı kemalistlerin sevmemesini anlamıyorum.Hadi islamcılar Atatürkü de sevmiyor ama Kemalistlerin sevmemesi garip geliyor.
Sizin İnönü hakkındaki görüşleriniz neler?
İsmet İnönü Atatürk'ten sonra en çok emek veren askerdir
Bazı kişilerin İnönü'yü sevmemelerinin nedeni rteden sonra en çok cumhurbaşkanı olması ve cumhurbaşkanlığını da bir kaçını hileyle kazanmış olmasıdır diye biliyorum yanlışım varsa kusura bakmayın

Sagittarius

80+ Silver
Cumhuriyette Atatürk'ten sonra en saygı duyduğum kişidir. Ülkemizi savaşa sokmayarak bugün sizin ve benim burada bunları yazabilmenizi sağlamıştır. Mükemmel bir tarafsız politika izleyen nadir politikacılardan birisidir. Açık söyleyeyim Ismet İNÖNÜ dışındaki tüm politikacıların daha yeni olan ulkemizi savaşa sokacağı kanaatindeyim. Eğer savaşa girseydik savaş bizim için Yeni doğan bir bebekle kas geliştiren bir sporcunun kavga etmesi gibi olurdu.

Sevmeyenlerin çoğunun tarih bilgisi 05 falandır diye tahmin ediyorum. Sevmeyebilirsin, anlarım ama gelip burada saçma sapan iddialarla kötülemenin manası yok. Yok adaları vermişmiş, yok şöyle yapmışmış. Belgelerle geldiğin sürece sıkıntı yok ama havaya sıkarsan o zaman "05" notunu hakedersin. Elbet hataları olmuştur, Atatürkün'de hataları oldu. İnsanın hataları olabilir, bu gayet doğal.
2 yarar
4 zarar buna bakılırsa RTE ede çok iyi bir başkan ozaman adam sadece ekonomik ve Eğitim sistemini yönetemiyor dış güçlere karşı silah urettiriyor , İHA SİHA yaptırıyor ee 2 yarar 4 zarar aynı işte
En büyük yararı sadece 2.Dunya savaşına girmememizdi

Ayrıca İsmet Bey Libya nin meselesini kabul etseydi Libya bizimdi ama kaçtı o
Sen dinsizsin ama Ben İslami ve dini yönden nefret ediyorum okadar ama gidipte anasına sovmuyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Verdiğim örnek durumu özetliyor. İnönü'nün adaları verdiği düşünenler çoğunlukta. Ufak bir araştırmayla adaların İnönü'den çok önce gittiğini öğrenmek zor değil. Yani ortada bir "bilgisizlik" olduğu belli.

İnönü iyiydi veya kötüydü, ben çoğunluğun İnönü'yü tanıdığından ona iyi veya kötü dediğini düşünmüyorum.
O teori öyle değil Adalar i verdiğine dair bir kanıt olmadığı için Ben adaları verdi demedim ama diğer tarafta verdiğim örnekler kanıtlı örnekler arastirabilirsin

O teori Adaları geri alabilecekken kendisi almadı diye bir konu var

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar

Hatası olabilir ama bu kadar da çok hata kabul edilemez . Kendisi halka kahraman gibi gösterilmiştir . Amerikaya karşı olan politikalarını da biliyorsundur umarım .

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
İsmet İnönü'nün sevilmemesinin sebepleri:
Ülkeyi daha da kamulaştırması, otoriter bir lider olması, Lozan'da ki tavizleri,1960 darbesindeki rolü ve çok partili sisteme geçmemek için yaptıklarıdır.

Keza İsmet İnönü'nün cumhurbaşkanı olmasının nedeni de Fevzi Çakmak'tır. O dönem herkes Fevzi Çakmak'ı bu göreve layık görmüştür fakat Fevzi Çakmak cumhurbaşkanlığı reddederek İsmet İnönü'nün cumhurbaşkanı olmasının önünü açmıştır.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
Mustafa Enes Bulut
Çok tartıșmaya açık bir adam.+12 yaș veletler adalar teorisini öne sürerler genellikle.2. Dünya savașına sokmayarak ülkeyi büyük felaketleri önlemiștir aslında ama bazıları da bunun yeterli olmadığını söyler.Tartıș tartıș bitmez ben saygı duyarım.
almanlar stalingrad da kazansaydı muhtemelen rusya düşerdi ve almanalrın da türkiyeye saldırmamak için hiçbir sebebi yoktu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,245
Üyeler
165,786
Son üye
XBeratX
Top Bottom