🔴İsrail & İran SAVAŞI BAŞLADI ! (KONU SÜREKLİ GÜNCEL)

irana tatile niye gidilirki bilgilendirirseniz memnun olurum
Çok zengin bir kültür olan Pers kültürünü, içinde barındırdığı için insanlar gitmek isteyebilir ama İlber Ortaylı değilsem gitmezdim ben. Ne işim var İran'da.

kötü durumda olduğu kesin ama nereye gidilmez hoca iran tarihi ve coğrafyası ile binlerce yıllık bir medeniyet meraklı ve ilgili biri için gezebileceği zibilyon tane şey vardır.
insanların bakış açısının çirkin olduğu bir ülkede yaşamaya bile tahammülüm yokken birde gezmek için para mı vereceğim

irana tatile niye gidilirki bilgilendirirseniz memnun olurum
İran tarihi bulabileceğiniz en eski tarihlerden biridir , nasıl Türkiye medeniyet ve yerleşim anlamında çok eskiyse İran da kültürel tarih olarak o kadar eski. ve köklü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

insanların bakış açısının çirkin olduğu bir ülkede yaşamaya bile tahammülüm yokken birde gezmek için para mı vereceğim
İnsanların bakış açısı çirkin değil , Hükümetin bakış açısı çirkin ve diktatörlük.

istediği kadar tarihi olsun can güvenliği olmadıktan sonra sıfır bak başeknte bombalar yağıyor

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
cahile bak ne biliyorsun ülke hakkında çirkin bakış açısı diye yobazlıktan bahsediyorsan hükümetleri emperyalist güçlerce yıkıldı ve şu an benim gördüğüm muhalifler özellikle gençlikte baya var. Bakış açısı nasıl bir mantıktır nasıl bi laf onu da idrak edemedim kastettiğin o ''bakış açısı'' her ne ise biz bu konularda çok mu iyiyiz mesela? Daha saçması halk o ''bakış açısında'' çok iyi değil diye binlerce yıllık kültürel ve doğal birikimler gezilemez mi yani bir İtalyan bizim ''bakış açımız'' kötü deyip efesi gezmesin mi?
''Huga buga onlar şeriat kötü gelmem ben'' seviyesinde bir cümle olmuş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

istediği kadar tarihi olsun can güvenliği olmadıktan sonra sıfır bak başeknte bombalar yağıyor
e savaş var çünkü a'' savaşta gidin diyen mi var

Şeytanın yuvasını yık İsrail, mollaları yak kavur balistik füzelerle.
Bizim önümüzdeki en büyük engel Yılan İran.

ermenistan iran yardımıyla Karbağımızı işgal etmişti. Hatta Son savaşımızda bile Askerlerimizin önünü kesmiştiler ermenilerin kaçmasına yardım etmiştiler.

Fazlaca olay gerçekleşmişde teker-teker saysam okumaya üşenirsiniz.

İran hazır başlamışken yerle bir etmeli kahrolası İsrail'i!
hocam israillilerin korktuğu videolar tweetler görünce mutlu olsam da şu an durum olarak iran kötü durumda, herkes iran kudüse girdi sanıyor resmen. Böyle iran'ın kazandığı yönünde algının oluşmasının 3 sebebi var:

1- İnsanların israile olan kini ve ana akım medyanın da iran ezip geçti gibi algı yapması, ciddiye almasam da ara sıra bakıyorum herifler maytaba alıyor ve iran lehine algı yapıyor tabi ki.

2- Demir kubbenin geçilebiliyor olduğunu insanların görmesi, geçilebildi de kaç tane füze gitti, o füzeler ne kadar önemli yerlere gitti tartışılır ama insanlar israilin inanılmaz güçlü olmadığını gördü.

3- kağıttan kaplan lakabını kazanan hatta ai paylaşımları falan yapmasıyla dalga konusu olan iranın uzun zaman sonra ciddi bir saldırı yapması ve buna insanların şaşırması.

Yoksa aslında ABD'nin de radikal açıklamalarını düşündüğümüzde çok kötü durumda iran. Füzeleri hala düşmeden imha ediliyor ve böyle bir çok füzesi boşa gitti. Nükleeri falan yüzde doksan beş yok. Üstelik İsrail iki tane genel kurmay başkanını öldürdü, hadi ilk saldırıda öldürdün ikincisinde de öldürmesi inanılmaz utanç verici. Arada istihbarat ve teknoloji seviyesi var. Üstelik çok büyük ************* bir devlet var, ABD.. Adamların elinde Irak işgalinde nasıl yaptılarsa binlerce bahane var resmen.
1- iran nükleer yapıyor biz dünyayı kurtacağız cart curt
2- iran nükleer yapıyor saldırıyor biz orta doğudaki varlığımızı ve müttefiklerimizi koruyacağız
vs. vs.

Bu arada bu konuda ilk yorumumda dediğim gibi rusya gelsede bir şey olmaz (çinide yanına getirmedikçe) en az iran kadar kağıttan kaplan lakabını hakediyor Rusya. Çin ise İran tarafında gibi duruyor siyasi olarak öyle ama İsrail ile de inanılmaz ticareti var adamların. Kağıt üstünde ABD karşısında iran yanında gibi dursada iki müttefiki savaşıyor Çin'in. Müslüman devletlerin bile yapmadığı ticaret kesme vs.'ide tabi ki yapmaz ve savaşa da katılamaz. Yani iran 3'e 5'e bölünüyor gibi, belucistan kürdistan azerbaycan persler vs.

hocam israillilerin korktuğu videolar tweetler görünce mutlu olsam da şu an durum olarak iran kötü durumda, herkes iran kudüse girdi sanıyor resmen. Böyle iran'ın kazandığı yönünde algının oluşmasının 3 sebebi var:

1- İnsanların israile olan kini ve ana akım medyanın da iran ezip geçti gibi algı yapması, ciddiye almasam da ara sıra bakıyorum herifler maytaba alıyor ve iran lehine algı yapıyor tabi ki.

2- Demir kubbenin geçilebiliyor olduğunu insanların görmesi, geçilebildi de kaç tane füze gitti, o füzeler ne kadar önemli yerlere gitti tartışılır ama insanlar israilin inanılmaz güçlü olmadığını gördü.

3- kağıttan kaplan lakabını kazanan hatta ai paylaşımları falan yapmasıyla dalga konusu olan iranın uzun zaman sonra ciddi bir saldırı yapması ve buna insanların şaşırması.

Yoksa aslında ABD'nin de radikal açıklamalarını düşündüğümüzde çok kötü durumda iran. Füzeleri hala düşmeden imha ediliyor ve böyle bir çok füzesi boşa gitti. Nükleeri falan yüzde doksan beş yok. Üstelik İsrail iki tane genel kurmay başkanını öldürdü, hadi ilk saldırıda öldürdün ikincisinde de öldürmesi inanılmaz utanç verici. Arada istihbarat ve teknoloji seviyesi var. Üstelik çok büyük ************* bir devlet var, ABD.. Adamların elinde Irak işgalinde nasıl yaptılarsa binlerce bahane var resmen.
2- iran nükleer yapıyor saldırıyor biz orta doğudaki varlığımızı ve müttefiklerimizi koruyacağız
vs. vs.

Bu arada bu konuda ilk yorumumda dediğim gibi rusya gelsede bir şey olmaz (çinide yanına getirmedikçe) en az iran kadar kağıttan kaplan lakabını hakediyor Rusya. Çin ise İran tarafında gibi duruyor siyasi olarak öyle ama İsrail ile de inanılmaz ticareti var adamların. Kağıt üstünde ABD karşısında iran yanında gibi dursada iki müttefiki savaşıyor Çin'in. Müslüman devletlerin bile yapmadığı ticaret kesme vs.'ide tabi ki yapmaz ve savaşa da katılamaz. Yani iran 3'e 5'e bölünüyor gibi, belucistan kürdistan azerbaycan persler vs.
valla dediklerin %100 doğru katılıyorum sana hocam. Bir görsel de israil çok fena girmiş iran ın kalbine. Uçak falan uçurduklarını söylüyorlardı. Nokta atışı komutanlar ölüyor. İran için durum kötü ama karşılık vermemesi de kendisine yapılan zorbalığın şiddetlenerek artmasına yol açacaktı. Gücün yettiğin kadar caydırmaya çalışacaksın. Rusya dediğiniz gibi tam bir kağıttan kaplan. Hala ukrayna işini çözemedi. İran da öyle ya da böyle ordu varsa israil bir yerden sonra vazgeçecektir ekonomik ve az çok da olsa ülkesinde yıkımları durdurmak için.

vs. vs.

Evet, sosyal medya da ve ana akım medya da İran yok ediyor gibi bir algı var , ama işin iç yüzüne baktığında İran rejiminin bütün dünya ya rezil olduğu apaçık bir gerçek. 1 Gecede Genelkurmay Başkanı dahil komuta kademesindeki büyük isimler , nükleer bilimciler uyudukları odada öldürüldü. Bakın ev demiyorum, apartman demiyorum ODA diyorum , muazzam bir istihbarat operasyonuydu ilk gece olanlar. tarihte bu durumun emsali var mı emin değilim açıkçası , rejimin yatak odasına kadar girmişler. İsrail in bunu kendi imkanları ile yapabileceğini sanmıyorum, mutlaka ABD den istihbarat desteği aldılar. 2 Sivil öldürmekle 2 Genelkurmay Başkanı öldürmek arasında fark var diye düşünüyorum. Çok uzun süreler planlanmış bir şey olduğu belli. Hatta ben ABD nin Türkiye de ki Kürecik Radarını İsrail e destek vermek için bile gizlice kullanabileceğini düşünüyorum, bu benim düşüncem tabii bir kanıtım yok ama ABD den beklenebilecek bir şey. İşin özü sosyal medya da öyle bir hava yok ama ortada akademide ders kitaplarına konu olacak derecede büyük bir istihbarat olayı var. Bizim medyamızın İran`la bu kadar yakın ilgilenmesini hiç beklemezdim , bizim ülke şiilerden pek haz etmez normalde :D Bakalım zaman gösterecek neler olacağını. Ben ABD nin de dahil olacağını düşünüyorum. İran ın elinde şimdilik 2 koz var gibi duruyor ;

1. Nükleer silah (varlığı kesin değil.)
2. ve en önemli koz Hürmüz boğazı.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,644
Üyeler
183,151
Son üye
furkanekn