Neler Yeni

İsrail Ürünlerini Neden Boykot Ediyorum -İnsan Hakları ve Adalet İçin Bir Duruş

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Bir ürünü boykot etmeniz bir halta yaramaz. 10 yaşındaki çocuk gibi davranmayı kesin.

Ayrıca bunu yazarken Kola içiyorum. Yarında Burger yemeye gideceğim. Siz böyle yaptıkça açıkları kapatacağım.

Saçma sapan işler. İşi gücü olmayan toplanmış, boykot ediyorlar sözde :D
Bunlar boykot ederken bizim işimize geliyor bir aktroll coca cola var diye linç ediyor.

Son düzenleme:

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Müslüman müslümanın kardeşidir.Sen hangi dindensin bilemicem.
Görüşüne saygım var dicem fakat yok sanırım ya
Ermeni soykırımını tanıyan filistinden bahsediyoruz dimi ? 2 tane filistin felan yok dimi çünkü onlar sen gibi düşünmüyorlar

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Giriş:
Filistin ve İsrail arasındaki uzun süreli çatışma, insan hakları ihlalleri ve sivil kayıplarla birlikte devam ediyor. Bu çerçevede, İsrail ürünlerine yönelik bir boykot, bireylerin bu duruma dikkat çekme ve adalet talep etme şekli olarak öne çıkıyor.

Anahtar Nedenler:
1. İnsan Hakları İhlalleri: İsrail'in Filistin'deki politikaları çerçevesinde yaşanan insan hakları ihlalleri, birçok kişiyi bu ürünlere yönelik boykota yönlendiriyor.

2. Sivil Kayıplar: Çatışma sırasında yaşanan sivil kayıplar, insanların vicdanlarını sarsıyor ve bu duruma karşı bir tepki olarak boykot düşüncesini güçlendiriyor.

3. Uluslararası Dayanışma: Boykot, uluslararası düzeyde Filistin halkına destek gösterme ve dayanışma eylemi olarak değerlendirilebilir.

Sonuç ve Uygulama:
Bu boykotun, bireylerin politikalar ve insan hakları konusundaki duruşlarını ifade etme, dikkat çekme ve değişim talep etme amacını taşıdığını söylemek mümkün. Ancak, bu eylemin etkili olabilmesi için toplumda geniş bir farkındalık yaratılması ve alternatif çözüm önerilerinin tartışılması önemlidir.

Unutulmamalıdır ki, bu konuda farklı görüşlere saygı göstermek ve diyalog kurmak, daha kapsamlı bir anlayış ve çözüm arayışında önemli bir adım olabilir.

Şu şekilde değerlendirebiliriz;
Bu boykot benim için sadece bir eylem değil, aynı zamanda içsel bir duruş. Filistin'deki çocukların yaşadığı acıları gördükçe, vicdanımın derinliklerinden hissediyorum. Bu durum, adil ve barış dolu bir dünya umudunu taşımama sebep oluyor.

Bu boykot, sadece bir ürünü tercih etmeme ya da bir hizmeti kullanmama eylemi değil, aynı zamanda bir ses çıkarma ve adalet için mücadele etme şeklim. İnsanların yaşam hakkı ve onurlu bir yaşam talepleri, herhangi bir siyasi zeminde üstünlük sağlamalıdır.

Umarım bu tür eylemler, toplumsal farkındalığı artırarak, çatışma bölgelerindeki çocuklara daha iyi bir gelecek sağlama yolunda bir etki yaratır.
download.jpg

Ben burgerking söyledim ihtiyar

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Donald
inan yaptığın boykot hiç bir işe yaramayacak

Furknaykc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Furkan Aykaç
Verdiğiniz çoğu cevaplar konuyla bağdaşmayan kendi kişisel tercihlerinizden başka bir şey değil. Gerçek şu ki ülkenin çoğunluğu okuduğunu anlamamakla mükellef.

ErdemCanq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Erdem Can Ağaçkıran
Giriş:
Filistin ve İsrail arasındaki uzun süreli çatışma, insan hakları ihlalleri ve sivil kayıplarla birlikte devam ediyor. Bu çerçevede, İsrail ürünlerine yönelik bir boykot, bireylerin bu duruma dikkat çekme ve adalet talep etme şekli olarak öne çıkıyor.

Anahtar Nedenler:
1. İnsan Hakları İhlalleri: İsrail'in Filistin'deki politikaları çerçevesinde yaşanan insan hakları ihlalleri, birçok kişiyi bu ürünlere yönelik boykota yönlendiriyor.

2. Sivil Kayıplar: Çatışma sırasında yaşanan sivil kayıplar, insanların vicdanlarını sarsıyor ve bu duruma karşı bir tepki olarak boykot düşüncesini güçlendiriyor.

3. Uluslararası Dayanışma: Boykot, uluslararası düzeyde Filistin halkına destek gösterme ve dayanışma eylemi olarak değerlendirilebilir.

Sonuç ve Uygulama:
Bu boykotun, bireylerin politikalar ve insan hakları konusundaki duruşlarını ifade etme, dikkat çekme ve değişim talep etme amacını taşıdığını söylemek mümkün. Ancak, bu eylemin etkili olabilmesi için toplumda geniş bir farkındalık yaratılması ve alternatif çözüm önerilerinin tartışılması önemlidir.

Unutulmamalıdır ki, bu konuda farklı görüşlere saygı göstermek ve diyalog kurmak, daha kapsamlı bir anlayış ve çözüm arayışında önemli bir adım olabilir.

Şu şekilde değerlendirebiliriz;
Bu boykot benim için sadece bir eylem değil, aynı zamanda içsel bir duruş. Filistin'deki çocukların yaşadığı acıları gördükçe, vicdanımın derinliklerinden hissediyorum. Bu durum, adil ve barış dolu bir dünya umudunu taşımama sebep oluyor.

Bu boykot, sadece bir ürünü tercih etmeme ya da bir hizmeti kullanmama eylemi değil, aynı zamanda bir ses çıkarma ve adalet için mücadele etme şeklim. İnsanların yaşam hakkı ve onurlu bir yaşam talepleri, herhangi bir siyasi zeminde üstünlük sağlamalıdır.

Umarım bu tür eylemler, toplumsal farkındalığı artırarak, çatışma bölgelerindeki çocuklara daha iyi bir gelecek sağlama yolunda bir etki yaratır.
Kesinlikle buna katılıyorum filistini sevmem zira israil i de fakat masum katliamının önüne geçilmeli ve israil kafasına estiği gibi bir bölgeye bomba atamaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir ürünü boykot etmeniz bir halta yaramaz. 10 yaşındaki çocuk gibi davranmayı kesin.

Ayrıca bunu yazarken Kola içiyorum. Yarında Burger yemeye gideceğim. Siz böyle yaptıkça açıkları kapatacağım.

Saçma sapan işler. İşi gücü olmayan toplanmış, boykot ediyorlar sözde :D
Değerli yorumun için sağol ama arz talep i biraz araştırmanı tavsye ederim

Son düzenleme:

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Görüşüne saygım var dicem fakat yok sanırım ya
Ermeni soykırımını tanıyan filistinden bahsediyoruz dimi ? 2 tane filistin felan yok dimi çünkü onlar sen gibi düşünmüyorlar
Filistin'in Ermeni soykırımını tanıyan bir devlet değildir. Filistin Türkiye/Azerbaycan büyükelçisi ise bu durumu yalanlamıştır.
Kaynak: teyit.org
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boykota katılır veya katılmazsın. Fakat 10 yaşındaki bebeler gibi "Coca Cola aldım sonra Burger alacağım" vs. söylemek hala yetkin bir akla sahip olunmadığının bir göstergesidir.

Son düzenleme:

Bura.K

80+ Silver
Değerli yorumun için sağol ama arz talep i biraz araştırmanı tavsye ederim
Boykot ile hiçbir şey elde edemezsiniz.

Özel şirketler İsrail menşeine sahip olabilir ama bu %100 İsrail'i destekliyor anlamına gelmez. Örneği İsrail içinde İsrail'e karşı binlerce Yahudi var.

Ve Protesto ettiğiniz, boykot ettiğiniz markaların neredeyse tamamı her bölge için ayrı çalışır. Türkiye için ayrı, İsrail için ayrıdır. Yani Türkiye firması gidip Filistin'i desteklerse buna İsrail'deki Firmaları karışamaz ki ben Türkiye firmalarının "İsrail'i destekliyoruz" dediğini duymadım.

Yani yaptığınız boykot tamamiyle saçmalık. Bölge sistemiyle çalışan bir firmaya boykot yapmaya çalışıyorsunuz. MC Donald'dı galiba, mesela İsrail şubeleri, İsrail ordusunu desteklerken Türkiye şubesi desteklemediğini belirtti. Bu bir örnek.

Ayrıca 5-10,000 kişinin yapacağı protestoyla da hiçbir şeycik olmaz. Adamlar 7 Milyar TL net kar açıkladı daha geçen. Hisseleri de %13 arttı.
Protesto yapacaksanız, İsrail büyükelçiliğine yapılan kanlı çocuk oyuncakları protestosunu yaparsınız. Protesto, akıl mantık işidir.

Ha diyorsanız ben illa İsrail'e zarar vereceğim (ki bunu yapamıyorsunuz) gidin Filistin'e veya Hamas'a maddi destek çıkın.
Şu anda yaptığınız, tam zıttımıza ülkenin zararına.

NedoxBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Nedox Bey
Niye herkes birine yardim edecekken yok o soykirim var diyor yok o soykirim yok diyor diye bakiyorsunuz? Hic kimse cikarsiz is yapamiyor mu?

Top Bottom