Neler Yeni

İstanbul kartımı Güvenliğe Kaptırdım, Ceazi İşlem Uygulaması

Reaksiyon skoru
0
Bugün sabah evden aceleyle çıkarken kendi İstanbul Kartımı bulamadım ve mecburen kardeşimin kartını aldım. Ancak turnikeden geçtiğimde görevliler kartı kontrol etti ve başkasının kartını kullandığım gerekçesiyle cezai işlem uygulanacağını söylediler. Bu durum bana oldukça saçma geldi çünkü sonuçta kardeşimle yaşıyoruz ve bastığımız para aynı hesaptan çıkmış gibi düşünülebilir. Yani karttan para çekilmiş, ha benim kartımdan ha onun kartından; ne fark eder? Bu kadar abartılacak bir şey olmamalıydı bence. Görevliler oldukça katı davrandı ve olay büyütüldü. Oysa ki kartımı kaybettiğim için geçici olarak onun kartını almıştım, hepsi bu. Bu tarz durumlarda uygulanan cezanın 2000 ile 2500 TL arasında değişiyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen 153’ü arayın. Kart sahibi telefona geçip "kartımı kaybettim" başvurusunda bulunmalı. Bu başvuruyu kartı kaptırdıktan sonra ilk 6 saat içinde yaparsanız büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız. İşlem sonucunda o kaptırdığınız kartı iptal ettirdiğiniz için cezai işlem uygulanamayacak. 153 size bir link gönderecek ve o link üzerinden 200-300 TL gibi bir ücret karşılığında yeni kartınız evinize gönderilecek. Bu nedenle panik yapmayın, ama hızlı davranın.

bu nası bir saçmalık ya ? bizim ankarada 114-2 ankamall durağında işe giden herkes öğrenci abonman basıyor hepsi anam babam yaşında zaten para aynı kişiden çıkıyor ne alaka ha kardeşin kullanmış ha sen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,057
Üyeler
173,302
Son üye
MrNeva
Geri