İşten Ayrılma Hakkında

Smtcee

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
822
Arkadaşlar merhaba,

Çalıştığım yerden başka bir firmaya geçiş sebebiyle istifa edeceğim fakat iş yeri 35 günlük ödeme çıkardı. Yaklaşık 5 bin₺. Ya 35 gün daha bizimle çalış ya da 35 günlük ücreti öde çıkaralım diyorlar

Böyle bir şey mümkün müdür?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sebep; İşten ayrıldığın için mahçup duruma düşüyoruz ve o yüzden yerine eleman bulmamız bu kadar süre sürüyor.

Arkadaşlar merhaba,

Çalıştığım yerden başka bir firmaya geçiş sebebiyle istifa edeceğim fakat iş yeri 35 günlük ödeme çıkardı. Yaklaşık 5 bin₺. Ya 35 gün daha bizimle çalış ya da 35 günlük ücreti öde çıkaralım diyorlar

Böyle bir şey mümkün müdür?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sebep; İşten ayrıldığın için mahçup duruma düşüyoruz ve o yüzden yerine eleman bulmamız bu kadar süre sürüyor.
Öyle bi hakları yok diye biliyorum.

İlk defa boyle birsey duydum sasirdimmi hyr cunku burasi turkey hersey mumkun bence o parayi odeme kesinlikle seni keklemeye calisiyorlar sen mi patronsun onlarmi ? Ki senden para istemisler

Var öyle bir hakları. İşe girmeden önce o imzalattıkları maddelerin içerisinde yer alıyor. Ama bu süre 35 gün oluyor mu onu bilmiyorum. Galiba firmalar süreleri kendileri belirliyor. Misal benim çalıştığım firma 6 aydan sonra çıkmak istersen 4 haftalık ihbar süreci açıyor. Kademen arttıkça ihbar sürende uzuyor 6 hafta-8 hafta şeklinde. Eğer yeni bulduğun iş senin için daha iyi ve maaşı da iyi olacaksa kaçırmadan öde ihbar parasını çık direkt

İhbar süresi olarak bakmak lazım, çalış diyebilir ancak tazminatı nasıl olur bilmiyorum.

Geri