IT-RADEON YAŞANAN SORUNLAR

FR13NDSLX

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
11,531
Hafta sonu aldığım sistem bugün 14.30 da teslim edildi. İş çıkışı eve vardığımda fiziksel olarak sorun yoktu sistemi kurmaya başladığımda soğutucunun takılı olmadığını fark ettim. (Anlamadığım işlemcinin üzerinde macun vardı) Soğutucuyu kutusundan çıkardığımda ayaklarından biri kırıktı ve takılmıyordu.

Bu sorun o kadar dert olmadı kendime ait olan soğutucuyu takıp kullanmaya devam ettim.

ASLINDA SORUN DEĞİLMİŞ ÜRÜNÜN 1 BACAĞI BU ŞEKİL ÜRETİLMİŞ TAKMASI AŞIRI ZOR ONA GÖRE HAREKET EDİN.

Screenshot_2025-06-19-19-39-08-487_com.google.android.apps.photos.webp

2. Yaşadığım sorun sisteme güç verdiğim ve güç kestiğim sırada çekirdek sesi gibi bir ses geliyordu. (Anakart usb yeriyle psu arasından) Güç verirken ki ses anlaşılmıyor tuş sesinden dolayı ama gücü keserken tuş sesinden hemen sonra anlaşılacak şekilde geliyor.

İNTERNETTEN GÖRDÜĞÜM KADARIYLA PSU DA BULUNAN RÖLE BU SESİ YAPIYORMUŞ BAZI KİŞİLERDE VAR BAZILARINDA YOK. SÜREKLİ OLMADIĞI SÜRECE SORUN YOKMUŞ.

3. Yaşadığım sorun en önemli kısım bu konuyu açmama sebep oldu sistemi kurup kullanmaya başladım başta anlamadım ama sosyal medyaya girdiğimde animasyonlarda sorun vardı. Bu sorunun ekran kartının vraminden kaynaklandığını düşünüyorum.

Screenshot_2025-06-20-00-13-25-554_com.google.android.apps.photos.webp

Bu sorun beğeni butonlarında mesaj kopyalamak için mouse ile seçildiğinde herhangi bir video veya ufak animasyonlu eklenti ile etkileşime girdiğimde gerçekleşiyor. Ayrıca pc başlangıcında ekranda saliselik olarak yeşil bir çizgi geçiyor. (Sanki yüksek oranda overclook yaparsınız da sorun yaşanır gibi aynısı)

SORUNU DAHA ÇÖZMEDİM AMA KONU İÇERİSİNDE BELİRTİLDİĞİ GİBİ TARAYICININ AYARLAR BÖLÜMÜNDEN DÜZELTİLİYORMUŞ.

Ekler

• Screenshot_2025-06-19-19-39-08-487_com.google.android.apps.photos.webp
    Screenshot_2025-06-19-19-39-08-487_com.google.android.apps.photos.webp
    70.5 KB · Hit: 41
Son düzenleme:
Ayrıca bu konuya belki görürler diye @itopya.com da etiketliyeyim yarın telefonda bunları anlatmak cidden zor olucaktır.

bende itopyadan sistem almıştım rx 7700 xt ekran kartım bu sorun bendede var hocam pikseller renkleşiyor garantiye sence göndermelimiyim çözümü felan var mı bunun

bende itopyadan sistem almıştım rx 7700 xt ekran kartım bu sorun bendede var hocam pikseller renkleşiyor garantiye sence göndermelimiyim çözümü felan var mı bunun
Her şeyi denedim driver temiz bir şekilde sildim yükledim diski sıfırladım tekrar kurulum yaptım. Undervolt bile yaptım hiçbiri çözüm olmadı. Dediğim gibi ekran kartının belleğinde sorun olduğunu düşünüyorum tamir değilde değişim gerekli olucaktır.

Her şeyi denedim driver temiz bir şekilde sildim yükledim diski sıfırladım tekrar kurulum yaptım. Undervolt bile yaptım hiçbiri çözüm olmadı. Dediğim gibi ekran kartının belleğinde sorun olduğunu düşünüyorum tamir değilde değişim gerekli olucaktır.
ben sistemi alalı 6 ay oldu hocam 1 aydır felan böyle oluyor
1750368306095.webp
1 saniye önce çektim ss i

ben sistemi alalı 6 ay oldu hocam 1 aydır felan böyle oluyor Alıntıyı görüntüle 1 saniye önce çektim ss i
Evet aynı şekilde bende de oluyor. Toplamda 1 saat kullandım çoğu sosyal medya platformunda oldu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Driverdan kaynaklansa genel olarak haberimiz olurdu

hocam ben driveri 3 4 kere silip temiz kurulum yaptım sen napıcaksın itopyayımı arıcaksın hocam

hocam ben driveri 3 4 kere silip temiz kurulum yaptım sen napıcaksın itopyayımı arıcaksın hocam
Yarın gün içinde arıyacağım. 1 parça ürün olsa değişim isterdim ama kule tipi kırık psu dan mı anakartan mı ses geliyor ekran kartı renkli pixel bırakıyor. Kendi soğutucumu sökmeden gönderirim direkt öyle kontrol etsinler.

hocam ekran kartı sıkıntı yarın arayınca size ne dicekler bana bilgi verirmisiniz gün içinde müsait olamayabilirim bende cumartesi günü arıcam

hocam ekran kartı sıkıntı yarın arayınca size ne dicekler bana bilgi verirmisiniz gün içinde müsait olamayabilirim bende cumartesi günü arıcam
Tamamdır buraya dönüş sağlarım.

teşekkür ederim
Bir şey sorucağım eski driver a dönmeyi denedin mi? 24.5.1 chatgbt tarafından sorunlu olabilir vram testinden önce driver ı geri almamı önerdi.

ben sistemi alalı 6 ay oldu hocam 1 aydır felan böyle oluyor Alıntıyı görüntüle 1 saniye önce çektim ss i
Donanım ivmesiyle alakalı olabilir mi? Ek olarak daha stabil eski bir sürüm varsa onu deneyebilir misiniz?
Evet aynı şekilde bende de oluyor. Toplamda 1 saat kullandım çoğu sosyal medya platformunda oldu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Driverdan kaynaklansa genel olarak haberimiz olurdu

Geri