Neler Yeni

Yardım Itopya Cayma Hakkı Abdullah abi görürse çok iyi olur

wndogu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Doğuhan Kurtkulak
Ben itopyadan laptop aldım ve cayma hakkımı kullanmak istediğimi belirttim daha bilgisayar elime geçeli 3 gün oldu bugün müşteri hizmetleriyle konuştum ve bana lisanslı ürünü cayma hakkında kullanamayacağımı söylediler herhangi bir sıkıntı vs yok ve bana dedikleri şey ise kutuyu açtınız ve cayma hakkınızı kullanamazsınız oldu? Lisanslı ürünler cayma hakkına girmiyor dedi ama şöyle bir şey var ki her şey lisanslı değil mi bana laptopları geri iade edemezsiniz tarzında konustular bir bilginiz varsa paylaşır mısınız ne yapmam gerekiyor bir bilginiz var mı şu an acilen ihtiyacım var geri iade etmem gerekiyor. şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim <3

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Ömer Taştekin
Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır.

Cayma hakkının bazı istisnaları vardır. Örneğin, çabuk bozulabilen ve son kullanma tarihi geçebilecek mallar ya da tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kullanılamamaktadır.

Cayma hakkının kullanımı için satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirim yapılması yeterlidir.

Cayma hakkının kullanılması durumunda tüketici malı 10 gün içinde satıcının belirtmiş olduğu kargo firması ile ücretsiz olarak iade etmeli ve satıcı da 14 gün içinde bedel iadesini yapmalıdır. Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

Satıcı veya sağlayıcı siparişini taahhüt ettiği süre içinde yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre 30 günü geçemez. Aksi takdirde tüketici sözleşmeyi feshedebilir.
İnternet alışverişlerinde 14 gün cayma hakkı vardır . İstisnalar tabii ki olur fakat thh genelde tüketiciyi haklı bulur. Mağazalarda böyle bir hak yoktur.

Silinsin

80+ Silver
Laptop cayma hakkı olabilcek bir ürün değil bir çok ürünün idleri var özellikle ssd anakart v.b. ki wifi içeren de bir ürün bilmiyorum kabul etseler saçma olurdu thh haklı görür mü bilemem ama sanmıyorum.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Windows yüklü geldiyse kısmen doğru söyledikleri şey, ama Freedos gelmiştir o muhtemelen.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Ürünü alırken OKUDUM ONAYLADIM KABUL EDİYORUM'a basarken bir göz atmanızı öneririm :)
Yasalarla çelişen maddelerde tabii ki yasalar üstündür. Aykırı durumlar geçerliliğini yitirir. Kanunları muazzam şekilde (hiç) bilmediğinizi göstermişsiniz.
Yasaları satıcı uygulamıyorsa ürün bedeline göre thh veya mahkemeler bunun için vardır.
Satıcılar herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmadığı için git istediğin yere şikayet şeklinde tavır takınmakta (mahalle bakkalından en büyük mağazalara kadar). Thh ye başvurmak dışında tüketiciye şans tanımıyorlar. Siz de gelip burada cahilce yanlış bilgilendirme ve algı yapıyorsunuz! Siz avukat mısınız, hakim misiniz?

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Ben 11 yıldır alım/satım yapıyorum sadece gerçekleri söylüyorum. Son olarak tabi ki hakkını ara Kesinlikle hakem heyetine başvurunu da yapmalısın.
Kardeşim ne anlatıyorsun sen esnafsın elden satarsın. Al da azcık resmi gazeteden oku.
Cayma hakkı
Madde 9:
Mesaj otomatik birleştirildi:

@wndogu tek yapman gereken itopyanın ön bilgilendirme formunda belirttiği eğer belirtmediyse kafana göre bir kargo firması ile itopyanın sitesinde belirttiği adreslerden birine göndermen. Karşı ödemeli bir şekilde yap çünkü satıcı iade için gereken taşıma masraflarını da üstlenmek zorunda.
Kargo yapmadan önce ürünü iade için gönderdiğine dair mail at oldu ki teslim almadılar bütün belgelerle thh'ye başvur hiçbir sıkınt8 çıkaramazlar

Son düzenleme:
Laptop cayma hakkı olabilcek bir ürün değil bir çok ürünün idleri var özellikle ssd anakart v.b. ki wifi içeren de bir ürün bilmiyorum kabul etseler saçma olurdu thh haklı görür mü bilemem ama sanmıyorum.
Allah Allah ben 2 tane laptopu nasıl iade ettim o zaman birisi monster 14. Gününde iade ettim n11 den monsterdan almıştım? İkincisi MSI laptop amazondan aldım 7. Günde iade ettim hiç bir sorgu sual olmadan! Laptopun iadesi olmazmış bilmediğiniz konularda yorum yapmayın lütfen! İnternet alışverişlerinde ürüne zarar vermediyseniz 14 gün iade hakkınız var! Ürünün laptop olması bunu değiştirmez. Yok ürünün kutusunu açtınız bilmem ne bunlar satıcıların uydurduğu yalanlar. Neymiş efendim başkasına satamazmış neden satamasin ürün firmaya gönderilir kontrol edilerek yeniden kutulanır sonrasında bal gibi satılır!

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Windows yüklü geldiyse kısmen doğru söyledikleri şey, ama Freedos gelmiştir o muhtemelen.
Oem ürünlerde oem lisans bulunur yani başka cihazda kullanılamaz. Windows yüklü gelmesi de bir sorun değil. İtopyaya para verip windows yükletsen anca o zaman itiraz edebilir. Onda da laptopu değil sattığı windows lisansını iade almaz.

Silinsin

80+ Silver
Allah Allah ben 2 tane laptopu nasıl iade ettim o zaman birisi monster 14. Gününde iade ettim n11 den monsterdan almıştım? İkincisi MSI laptop amazondan aldım 7. Günde iade ettim hiç bir sorgu sual olmadan! Laptopun iadesi olmazmış bilmediğiniz konularda yorum yapmayın lütfen! İnternet alışverişlerinde ürüne zarar vermediyseniz 14 gün iade hakkınız var! Ürünün laptop olması bunu değiştirmez. Yok ürünün kutusunu açtınız bilmem ne bunlar satıcıların uydurduğu yalanlar. Neymiş efendim başkasına satamazmış neden satamasin ürün firmaya gönderilir kontrol edilerek yeniden kutulanır sonrasında bal gibi satılır!
Bilmemekle alakası yok kabul etmelerini saçma buluyorum dedim wifi ağına bağlanmış ürün iadesi normalde olmaz olmamalı da.

Musat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Musa
İade kabul etmezlerse ürünü geri yollarlar. Sen de thh sonucu gelene kadar ürünü kullanabilirsin. Thh sonucu değişiklik gösterir senin verdiğin delillere göre ya da thhde senin davayı yürüten kişilere göre. 1 haftada sonuçlanabilir de 2 ay sürebilir de.
İl tüketici heyeti ay da 1 ilçe tüketici heyeti haftada bir toplanır ama sıra vardır illaki aynen öyle

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
abdullah ferhat yılmaz
Yasalarla çelişen maddelerde tabii ki yasalar üstündür. Aykırı durumlar geçerliliğini yitirir. Kanunları muazzam şekilde (hiç) bilmediğinizi göstermişsiniz.
Yasaları satıcı uygulamıyorsa ürün bedeline göre thh veya mahkemeler bunun için vardır.
Satıcılar herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmadığı için git istediğin yere şikayet şeklinde tavır takınmakta (mahalle bakkalından en büyük mağazalara kadar). Thh ye başvurmak dışında tüketiciye şans tanımıyorlar. Siz de gelip burada cahilce yanlış bilgilendirme ve algı yapıyorsunuz! Siz avukat mısınız, hakim misiniz?
Hakim savcı ne alaka. Saçmalamışsın tamam kardeşim aynen almak zorunda.
Duymak istediklerinizi yazmayınca zor oluyor tabi.
İyi o zaman al laptop aç kullan sonra iade et
O ürün açılıp kullanılmış şekilde sana gelse kıyameti koparırsın açık ürün geldi vs.
Görelim bakalım konuyu takipteyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buradaki çoğu insan hakem heyetiyle 1-2 defa max uğraşmıştır. Benim her gün yaşadığım şeyler.
THH ARTIK FİRMALARIN YANINDA.
Ama temennim iadeyi sorunsuz ve kısa sürede alır.
Bana hakim misin savcı mısın diyor bide. Benim tecrübem senin yaşından fazla keko.
Alın size sadece bugün yaşadığım örnek,tabikide hakkımı arayacağım.

1653041141134.png

ThEmre™

80+
Hakim savcı ne alaka. Saçmalamışsın tamam kardeşim aynen almak zorunda.
Duymak istediklerinizi yazmayınca zor oluyor tabi.
İyi o zaman al laptop aç kullan sonra iade et
O ürün açılıp kullanılmış şekilde sana gelse kıyameti koparırsın açık ürün geldi vs.
Görelim bakalım konuyu takipteyim.
tabii ki iade edecek. İnternet alışverişi bu. Memnun kalmazsa iade eder, ürünü kullanmadan nasıl anlasın ne aldığını? Mağazadan alırsa böyle bir hakkı yok alıcının ancak internet alışverişinde hijyen ve sağlık problemleri içeren bir ürün değilse 14 gün koşulsuz iade hakkı var alıcının. Satıcı internette satış yapacaksa kanunu bu şekilde kabul ediyor da satış yapıyor. KANUN BÖYLE. Laptop gibi bir üründe alıcının iade kabul etmeme şansı yok. Boşuna ısrar etmeye gerek yok.

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
abdullah ferhat yılmaz
tabii ki iade edecek. İnternet alışverişi bu. Memnun kalmazsa iade eder, ürünü kullanmadan nasıl anlasın ne aldığını? Mağazadan alırsa böyle bir hakkı yok alıcının ancak internet alışverişinde hijyen ve sağlık problemleri içeren bir ürün değilse 14 gün koşulsuz iade hakkı var alıcının. Satıcı internette satış yapacaksa kanunu bu şekilde kabul ediyor da satış yapıyor. KANUN BÖYLE. Laptop gibi bir üründe alıcının iade kabul etmeme şansı yok. Boşuna ısrar etmeye gerek yok.
Kanunları çiğniyorlar abicim. Ve Thh'de firmaların yanında ama altını çiziyorum şikayette bulunsun hakkını arasın umarım olumlu sonuçlanır.

Dip not: Sadece kendi adıma 2 sayfa şikayet bulunmakta. 2 sene öncesine kadar her şey iyiydi fakat geçen sene itibariyle firmalar nasıl oluyorsa haklı bulunuyor. Hepsini hikayesi farklı fakat sonuç aynı..

1653041568095.png

Top Bottom