Neler Yeni

Yardım Itopya Cayma Hakkı Abdullah abi görürse çok iyi olur

wndogu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Doğuhan Kurtkulak
Ben itopyadan laptop aldım ve cayma hakkımı kullanmak istediğimi belirttim daha bilgisayar elime geçeli 3 gün oldu bugün müşteri hizmetleriyle konuştum ve bana lisanslı ürünü cayma hakkında kullanamayacağımı söylediler herhangi bir sıkıntı vs yok ve bana dedikleri şey ise kutuyu açtınız ve cayma hakkınızı kullanamazsınız oldu? Lisanslı ürünler cayma hakkına girmiyor dedi ama şöyle bir şey var ki her şey lisanslı değil mi bana laptopları geri iade edemezsiniz tarzında konustular bir bilginiz varsa paylaşır mısınız ne yapmam gerekiyor bir bilginiz var mı şu an acilen ihtiyacım var geri iade etmem gerekiyor. şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim <3

Musat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Musa
Yasalarla çelişen maddelerde tabii ki yasalar üstündür. Aykırı durumlar geçerliliğini yitirir. Kanunları muazzam şekilde (hiç) bilmediğinizi göstermişsiniz.
Yasaları satıcı uygulamıyorsa ürün bedeline göre thh veya mahkemeler bunun için vardır.
Satıcılar herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmadığı için git istediğin yere şikayet şeklinde tavır takınmakta (mahalle bakkalından en büyük mağazalara kadar). Thh ye başvurmak dışında tüketiciye şans tanımıyorlar. Siz de gelip burada cahilce yanlış bilgilendirme ve algı yapıyorsunuz! Siz avukat mısınız, hakim misiniz?
Ne demek satıcılar ceza almıyorlar? Senin dünyadan haberin yok heralde 😂😂

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Hakim savcı ne alaka. Saçmalamışsın tamam kardeşim aynen almak zorunda.
Duymak istediklerinizi yazmayınca zor oluyor tabi.
İyi o zaman al laptop aç kullan sonra iade et
O ürün açılıp kullanılmış şekilde sana gelse kıyameti koparırsın açık ürün geldi vs.
Görelim bakalım konuyu takipteyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buradaki çoğu insan hakem heyetiyle 1-2 defa max uğraşmıştır. Benim her gün yaşadığım şeyler.
THH ARTIK FİRMALARIN YANINDA.
Ama temennim iadeyi sorunsuz ve kısa sürede alır.
Bana hakim misin savcı mısın diyor bide. Benim tecrübem senin yaşından fazla keko.
Alın size sadece bugün yaşadığım örnek,tabikide hakkımı arayacağım.

Alıntıyı görüntüle
Batarya sarf malzemesidir, kanunda açıkça sarf malzemeleri iade kapsamı dışında olduğu yazıyor.
Sarf malzemesi ile bilgisayarı ayırt edemeyip hakarete başvurmuşsun. Tüketici haklarını okumayıp burada ahkâm kesersen ve yasalardan bağımsız bir şekilde karar verici mekanizmaymış gibi davranırsan yergiye de tahammülün yoksa ettiğin hakaretle de neyi kanıtladın? Ayrıca hakaret etmeyi nasıl kendine hak bildin?
Seni umursadığımdan değil, tüketici haklarını henüz okumamış 1 tüketiciyi dahi yanlış yönlendirmemen için tüketiciyi umursadığımdan yazıyorum.

Ne demek satıcılar ceza almıyorlar? Senin dünyadan haberin yok heralde 😂😂
Ceza olarak ne alıyorlar? Benim haberim var.
İade yaptırımını diyorsan, o zaten tüketiciye sağlanması gereken bir durumken yapmamayı tercih ediyor çoğu. Ayrıca bir cezası yok biraz araştır.

Son düzenleme:

Musat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Musa
Arkadaslar iade hakkımız koşulsuz şartsız değildir. Gerekçe göstermeksizin ve cezai şart odekeksizindir. Bunun yanı sıra bütün durumlar için geçerli değildir. Özel kodlarda konu farklılık gösterebilir. Ama Laptop içindeki kod gene içinde kalmaya devam eder kullanmakla sona ermez. Ayrıca detaylı bilgi için çok zor olmamakla beraber 175 numaralı tüketici danışma hattını arayabilirsiniz. Birbirinizi kemirmeye gerek yok ☺️

torojan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
abdullah ferhat yılmaz
Arkadaslar iade hakkımız koşulsuz şartsız değildir. Gerekçe göstermeksizin ve cezai şart odekeksizindir. Bunun yanı sıra bütün durumlar için geçerli değildir. Özel kodlarda konu farklılık gösterebilir. Ama Laptop içindeki kod gene içinde kalmaya devam eder kullanmakla sona ermez. Ayrıca detaylı bilgi için çok zor olmamakla beraber 175 numaralı tüketici danışma hattını arayabilirsiniz. Birbirinizi kemirmeye gerek yok ☺️
Olur mu canım yukarıda savcı ve hakimler koşulsuz şartsız iade alacağına karar verdiler.

toma_06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
920
İsim
Efe
Ben itopyadan laptop aldım ve cayma hakkımı kullanmak istediğimi belirttim daha bilgisayar elime geçeli 3 gün oldu bugün müşteri hizmetleriyle konuştum ve bana lisanslı ürünü cayma hakkında kullanamayacağımı söylediler herhangi bir sıkıntı vs yok ve bana dedikleri şey ise kutuyu açtınız ve cayma hakkınızı kullanamazsınız oldu? Lisanslı ürünler cayma hakkına girmiyor dedi ama şöyle bir şey var ki her şey lisanslı değil mi bana laptopları geri iade edemezsiniz tarzında konustular bir bilginiz varsa paylaşır mısınız ne yapmam gerekiyor bir bilginiz var mı şu an acilen ihtiyacım var geri iade etmem gerekiyor. şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim <3
hiç acıma direkt thhye başvur.

Musat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Musa
Batarya sarf malzemesidir, kanunda açıkça sarf malzemeleri iade kapsamı dışında olduğu yazıyor.
Sarf malzemesi ile bilgisayarı ayırt edemeyip hakarete başvurmuşsun. Tüketici haklarını okumayıp burada ahkâm kesersen ve yasalardan bağımsız bir şekilde karar verici mekanizmaymış gibi davranırsan yergiye de tahammülün yoksa ettiğin hakaretle de neyi kanıtladın? Ayrıca hakaret etmeyi nasıl kendine hak bildin?
Seni umursadığımdan değil, tüketici haklarını henüz okumamış 1 tüketiciyi dahi yanlış yönlendirmemen için tüketiciyi umursadığımdan yazıyorum.

Ceza olarak ne alıyorlar? Benim haberim var.
İade yaptırımını diyorsan, o zaten tüketiciye sağlanması gereken bir durumken yapmamayı tercih ediyor çoğu. Ayrıca bir cezası yok biraz araştır.
Dostun e ticarette satış süreçlerine ilişkin sorumluluklar yazarak bakabilirsin. Bin tl ile başlayıp 10bine kadar uzanan çeşitli cezalar bulunmaktadır.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Forumda genel olarak "tartışamama" sorunu var gördüğüm kadarıyla. Haklı çıkmak için hareket edeceksiniz neredeyse birbirinize.
@torojan zaten bu dediğini bana yapmıştır.

Dostun e ticarette satış süreçlerine ilişkin sorumluluklar yazarak bakabilirsin. Bin TL ile başlayıp 10bine kadar uzanan çeşitli cezalar bulunmaktadır.
Bir bakayım, gözden kaçırmışım demek ki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,382
Üyeler
159,766
Son üye
yigitdenizman
Top Bottom