Çözüldü✓ İtopya IT-RADEON boşta yüksek işlemci sıcaklığı

Reaksiyon skoru
0
Merhaba, boşta işlemci sıcaklığım 60-70 derecelere çıkıyor henüz oyun testi yapamadım ancak +90-95 derecelere çıkar diye düşünüyorum bu normal midir
ek olarak itopya stok fan takılı olarak göndermiş ve gönderdikler işlemci fanı ise uyumsuz çıktı stok fanı kullanmam sorun olmaz dediler
IT-RADEON / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT 12GB

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-06-26 104538.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-26 104538.webp
    9.8 KB · Hit: 38
  • Ekran görüntüsü 2025-06-26 105321.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-26 105321.webp
    19.9 KB · Hit: 39
Merhaba, boşta işlemci sıcaklığım 60-70 derecelere çıkıyor henüz oyun testi yapamadım ancak +90-95 derecelere çıkar diye düşünüyorum bu normal midir
ek olarak itopya stok fan takılı olarak göndermiş ve gönderdikler işlemci fanı ise uyumsuz çıktı stok fanı kullanmam sorun olmaz dediler
IT-RADEON / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT 12GB
stok fan ile o işlemciyi soğutamazsın

anormal ısı.işlemci boşta 50 yi geçmemeli

Stok fan ile ne kadar uyumlu bulursan bul o işlemciyi soğutamazsın. Sağlam bir hava soğutma veya sıvı soğutma takman gerek.

hocam bende bu sistemi almıştkm ama soğutucuyu bu seçtim https://www.itopya.com/bitfenix-4p120-12cm-frgb-4-bakir-borulu-kule-tipi-islemci-sogutucu_u28439 bende aynı problemi Yaşar mıyım
hocam ben https://www.itopya.com/rampage-octagon-c50-beyaz-120mm-argb-kule-tipi-islemci-sogutucu_u25350 bunu eklemiştim.
teknik destek kesinlikle yardımcı olmuyor, uymuyor diyorum bi video atıyolar yaparsanız yaparsanız yoksa yallah yetkili firmaya ulaşın muhabbeti oldu.
üstte paylaştığım fotoğrafta en başta ayakları olmuyor dediğimde ya yetkili servise ulaşın ya iade gönderin dediler bana ve sipariş esnasında arayıp onay almıştım uyum sorunu olur mu bi sıkıntı olur mu fanla alakalı diye sorun olmayacağı söylendi.
Kısacası denemeden bilemiyorum hocam umarım yaşadıklarımı yaşamazsınız.

siz intel ayağı takmışsınız ztn bu şekilde nasıl otursunki ? daha önce bu işlere eliniz yatkınmı ? am4am5 kiti olması lazım kutuda

siz intel ayağı takmışsınız ztn bu şekilde nasıl otursunki ? daha önce bu işlere eliniz yatkınmı ? am4am5 kiti olması lazım kutuda
hayır, kasa tecrübem hiç yok soğutucu içerisinde başka kit yoktu ancak anakart kutusunda fotoğraftakiler var

Ekler

• image.webp
    image.webp
    492.5 KB · Hit: 15
hayır, kasa tecrübem hiç yok soğutucu içerisinde başka kit yoktu ancak anakart kutusunda fotoğraftakiler var
bu attığın amd ilk soğutucular için, yani bunları kullanamazsın. anakartın üstünde takılı olan siyah halka ise zaten intel soğutucu ayağı yine takamazsın, eğer kutuda am4/am5 ayağı çıkmadıysa işte sıkıntı. bu yüzden montajı yapamıyorsun. soğutucun amd uyumlu görünüyor internette fakat ayağı olmalıydı. belki eksik gönderdiler bir görüş yine

anakartın üstüne koyduğunuz parçada 1366-1700-1200 yazıyor. bunlar intelin soketleri. aldığınız soğutucu am5 işlemcinize uyumlu. siz amd işlemci üzerine intel uyumlu parça koyduğunuz için takamıyorsunuz.

Geri