İtopya Ürünümü İade Almıyor

Warcate

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar Merhaba 10 gün önce itopya.com üzerinden Steelseries QCK Performance Speed XL modelini satın aldım, ürünü 3 gün kullandım ve benim için çok tepkisel olduğunu fark edip iade etmek istedim ve anlaşmalı kargo firması ile kendilerine geri gönderdim. Ürün ben gönderirken sağlamdı fakat itopya kutusunda deforme olduğundan iadeyi kabul edemeyeceklerini, ürünü bana geri yollayacaklarını belirtiyor. Kargo firmasında yaşanan deformenin sorumluluğu bana ait olabilirmi? Yani itopya bu konuda haklımı yoksa duruma itiraz etmelimiyim?

Kargoyla alakalı mı deforme yoksa ürünü açarken paketi fazla zarar görmüş olabilir mi ?

Aslında şöyle bu ürünler direk kişi temaslı olduğu için kusurlu gözükebilir mousepadin üzerinde herhangi bir iz varsa bile satıcı iptal edebilir sıkıntılı ürünler, ve kutuda hasar almış olabilir çünkü iade ettiğinizde bu ürünleri satışa çıkarıp başka kişilere satıyorlar.

Kargoyla alakalı mı deforme yoksa ürünü açarken paketi fazla zarar görmüş olabilir mi ?
kutuyu tutan bir tane ufak bant vardı onu kesip açtım sadece, sonrasında geri kutusuna koyup çevresini streç filmle sarıp kargoya verdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında şöyle bu ürünler direk kişi temaslı olduğu için kusurlu gözükebilir mousepadin üzerinde herhangi bir iz varsa bile satıcı iptal edebilir sıkıntılı ürünler, ve kutuda hasar almış olabilir çünkü iade ettiğinizde bu ürünleri satışa çıkarıp başka kişilere satıyorlar.
Ürün tertemizdi zaten iade sebebi olarak kutunun deforme olmasını gösteriyorlar

kutuyu tutan bir tane ufak bant vardı onu kesip açtım sadece, sonrasında geri kutusuna koyup çevresini streç filmle sarıp kargoya verdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ürün tertemizdi zaten iade sebebi olarak kutunun deforme olmasını gösteriyorlar
Yani eğer üretici firma iadeler durumunda satıcılar için boş kutu imalatı yapıyorsa iade alabilirler ama böyle bir şey yoksa eğer kutu hasarlıysa ürünün yeni alıcısı kutu hasarlı diye almak istemez (istemeyebilir en doğal hakkı)
Ama eğer firma bunu bahane olarak sunup sana kutu hasarlı diye bahane ediyorsada bu onların ayıbı olur.

Geri