İyi bir oyun bilgisayarı için ne kadar gerek?

arkadaşlar yaz ayında masaüstü oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum ama hiçbirşey bilmiyorum yani 10 yaşındaki birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.PES,FIFA,GTA tarzı oyunları kasmadan oynasa yeter.sizce bu tarz pcler ne kadara olur toplamak istemiyorum çünkü anlamıyorum.ne yapmam lazım
10-15 arası.

ssdlerin oyuna etkisi mi var bro al 128 ssd i kur windows u kalanına hdd al ne gerek var 500 lük ssdlere
hdd ile ssd fiyatları neredeyse aynı oldu o yüzden dedim hızlı açılmaya vs. yarıyor hdd baya yavaş çalışıyor çünkü

İyi Pc kişiden kişiye göre değişir ama senin istediklerini açacak bir pc 9-10K'ya toplanır.

Herkes temelden çok sapıp değişik şeyler yazmış. Günümüzün bütün oyunlarını rahatça oynamak için (ultra, yüksek ayarlar) 17-18bin TL'yi gözden çıkarmak gerek monitör dahilinde (1080p). Ben öyle çok oyun oynamam 2 3 tane en fazla PES'tir FIFA'dır diyorsan da 10- 12bin TL'ye bulursun.

Herkes temelden çok sapıp değişik şeyler yazmış. Günümüzün bütün oyunlarını rahatça oynamak için (ultra, yüksek ayarlar) 17-18bin TL'yi gözden çıkarmak gerek monitör dahilinde (1080p). Ben öyle çok oyun oynamam 2 3 tane en fazla PES'tir FIFA'dır diyorsan da 10- 12bin TL'ye bulursun.
evet yani pes fifa gta birde eski pes modları olsa yeter bunların haricinde de kasmasa iyi

bilgisayar alırken uçuk ssd almana gerek yok 128 ucuz bulabilirsen al windows kur üstüne işletim sistemi hızlansın .500 gb da yanına hdd koy

ddr4 topla ddr3 yetersiz DDR 5 de gereksiz pahalıdır

ddr4 bir sistem topla işlemci ve ekran kartı arasında bir denge olmalı ikisinden biri yetersiz kalırsa biri bir diğerine yük bindirir

DDR 4 bir sistem toplarsan şayet 3200mhz nin üstünde ram alma gereksiz masrafları çıkar aradan

bu arada 2. el sistemler de alabilirsin

f/p için amd sistem toplamanı öneririm bana sorarsan amd=bütçe dostu dur direk

eğer bütçen 13k 14k civarıysa

rx6700 ryzen 5 5600 lü bir sistem toplarsan çok uzun yıllar kullanırsın ve istediğin her oyunu oynarsın

eğer bütçem 7-8k diyorsan 2. el bir rx580 li sistem al geç o da çoğu oyunu oynatır oynatamayacağı çok az oyun olur

işlemcine overclock yaparsın stok soğutucunu snowman ucuz bir soğutucu ile değiştirirsin iş finish :)
Hocam adam yeniyim diyor overclock dan falan bahsetmissin :/

hdd ile ssd fiyatları neredeyse aynı oldu o yüzden dedim hızlı açılmaya vs. yarıyor hdd baya yavaş çalışıyor çünkü
haklısın aslında m2 ssd destekli bir anakart alıcaksa şayet hdd gereksiz fakat m2 ssd desteksiz alcaksa fiyat farkı artıyor hdd e yönelebilir m2 ssd düz ssdlerden daha iyi olmasına rağmen daha ucuz garip :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,640
Üyeler
183,866
Son üye
oguzleyla
Geri