İyi bir oyun bilgisayarı için ne kadar gerek?

Reaksiyon skoru
21
arkadaşlar yaz ayında masaüstü oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum ama hiçbirşey bilmiyorum yani 10 yaşındaki birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.PES,FIFA,GTA tarzı oyunları kasmadan oynasa yeter.sizce bu tarz pcler ne kadara olur toplamak istemiyorum çünkü anlamıyorum.ne yapmam lazım

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
arkadaşlar yaz ayında masaüstü oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum ama hiçbirşey bilmiyorum yani 10 yaşındaki birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.PES,FIFA,GTA tarzı oyunları kasmadan oynasa yeter.sizce bu tarz pcler ne kadara olur toplamak istemiyorum çünkü anlamıyorum.ne yapmam lazım
hazır sistem alabilirsiniz rtx2060 lı r5500 veya i5 11-12k bandında monitörsüz söylediğiniz oyunları ve daha fazlasını rahatlıkla oynatır eğer çok fazla performans beklentiniz yoksa 8-9k arası 1050ti li sistemlerde mevcut

Linkini bıraktığım bilgisayarı özelleştirme bölümünden kasa/güç kaynağını düşürerek 12k bandında alabilirsiniz.

RTX 3060 12GB
R5 5500 İkiliside sizi yıllarca götürür.

"Iyi" den kastiniz ne hocam. Ne icin kullanacaksiniz? Hangi cozunurluge sahip monitor ile beraber kullanilacak?

Linkini bıraktığım bilgisayarı özelleştirme bölümünden kasa/güç kaynağını düşürerek 12k bandında alabilirsiniz.

RTX 3060 12GB
R5 5500 İkiliside sizi yıllarca götürür.

beyler dediğinizden gram bir şey anlamadım ya biraz daha temelden anlatsanız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"Iyi" den kastiniz ne hocam. Ne icin kullanacaksiniz? Hangi cozunurluge sahip monitor ile beraber kullanilacak?
reis oyun oynamak için masaüstü bir bilgisayar istiyorum

Monitorun var mi kanka? Varsa modeli ne? Fiyata ekipmanlar da dahil mi bunlari da belirtmen gerekiyor.

AAA oyunları rahat oynamak için bence bi 15kyı gözden çıkarmak lazım standart meselesi biraz

ne oynayacaksın ilerde ne oynamak istersin onu diyor

AAA oyunları rahat oynamak için bence bi 15kyı gözden çıkarmak lazım standart meselesi biraz

ne oynayacaksın ilerde ne oynamak istersin onu diyor
aga yazdım zaten pes,fifa,gta gibi oyunlar

İkinci elden 8k'ya çok rahat toplarsın.

bilgisayar alırken uçuk ssd almana gerek yok 128 ucuz bulabilirsen al windows kur üstüne işletim sistemi hızlansın .500 gb da yanına hdd koy

ddr4 topla ddr3 yetersiz DDR 5 de gereksiz pahalıdır

ddr4 bir sistem topla işlemci ve ekran kartı arasında bir denge olmalı ikisinden biri yetersiz kalırsa biri bir diğerine yük bindirir

DDR 4 bir sistem toplarsan şayet 3200mhz nin üstünde ram alma gereksiz masrafları çıkar aradan

bu arada 2. el sistemler de alabilirsin

f/p için amd sistem toplamanı öneririm bana sorarsan amd=bütçe dostu dur direk

eğer bütçen 13k 14k civarıysa

rx6700 ryzen 5 5600 lü bir sistem toplarsan çok uzun yıllar kullanırsın ve istediğin her oyunu oynarsın

eğer bütçem 7-8k diyorsan 2. el bir rx580 li sistem al geç o da çoğu oyunu oynatır oynatamayacağı çok az oyun olur

işlemcine overclock yaparsın stok soğutucunu snowman ucuz bir soğutucu ile değiştirirsin iş finish :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,526
Üyeler
183,849
Son üye
bexonway
Geri