Neler Yeni

İyilikten maraz doğar. Sizce ben mi hata ettim?

Connex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
Emirhan
Discord
ConneX#1905
Konu özeti: Kişinin iyiliği için toplama bilgisayar tavsiyesi verdiğim için küfür ve hakaret yedim.

Yaşadığım (Bugün gerçekleşti);
- Dostlar bilirsiniz ki kimse anasının karnından bir işin/bilginin erbabı olarak doğmaz herkes yaşayarak, görerek, azmederek veyahut başkalarından bilgi alışverişi yaparak bir şeyleri öğrenir ve kafaya oturtur. Hâlâ da bu şekilde öğrenmeye açız, bilgisayar parçalarının bile daha ne olduğunu bilmezdim; işin temelini, doğrularını ve neyin nasıl işlediğini Donanım Arşivi gibi değerli platformlardan ve Abdullah Hacıgül, Taner Aydos (PC Hocası)... ve bu câmia da emek veren daha nice insanlar sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyoruz...
İş yerimde çok sevdiğim, değer verdiğim bir abimizin oğlu (25 yaşında) Monster'ın web sitesinden 2 adet ürün satın almış (faturası aşağıda ektedir) aldığı ürünün faturasını görünce şok oldum ve üzüldüm. Bu konuda önce kendisine şunu sordum; "Oğlun bunu ne amaçla aldı? Ne için kullanacak? Özelliklemi laptop tercih etti? Masaüstü olsa olmazmıydı?" dedim ve bana "Ofis işleri ve hafta sonları oyun oynamak için aldı ve masaüstü de olurdu" diye yanıtladı. Yani özellikle laptop alma mecburiyeti yoktu, ki ona göre konuşup dahil oldum zaten.
Ben ise direkt üzüldüğüm noktaya girdim: "Abi bu kadar parayı gerçektende şu 2 kalem ürüne gömmesine çok üzüldüm bu parayla çok daha iyi sistem kurulur, monitör alınır, ekipmanlar alınır ve hatta masa/koltuk parası bile çıkartılabilir di? Bu konuda bilgisi olmayabilir tabi ki ama emin ol iade edebiliyorsa etsin ben ona o parayla en mantıklı seçimleri yaptırır ve bu hatasından döndürebilirim, kendi param gitmiş gibi üzüldüm gerçekten." sonra oğlunu aradı telefonda ve bana verdi ve tam konuya girdim biraz gerekli açıklamaları yapar yapmaz "Sanane lan, ustamısın a*k, benim işimi görüyor, daha iyi sanki ne alınabilir? Bana akılmı veriyorsun? küfür + küfürler" diye köpürdü bi anda.

Alıntıyı görüntüle

Monster'a verdiği paralar ile alınabilecek mantıklı seçeneklerimi sunacaktım;
- AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT
- Dell G2524H 25 inç 280Hz 0.5ms
- Attack Shark R1 Superlıght
- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
+ ------------------------------
48.200 ₺ (Geriye de kalıyor 8.697 ₺ mis koltuk/masa veya başka şeyler bile alınabilir ama o dikbaşlılığı tercih etti. Yazık diyorum)
kimseye iyilik yaramaz bosver sankı parasında gozumuz daha iyisi olsun diye soyluyor ıste bosver

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
mehmet yaman
evet hata etmişsin, leptop alıcam diyen adama masaüstü önerirsen yarın bir gün yaşayacağı tüm sorunlarda sana yazar, iyilik yapmak isterken belaya (sorumluluğa) kafa atarsın, hani zaten aldıysa olmuşa çare yok, çocuk dikine gidiyosa zaten ikna etmeye harcayacağın vakitte boş, çocuğun tek hatası leptop almak değil monster almak olmuş, daha ucuza daha iyi marka çözerdi.

"leptop" türkçe önemli tabi, sanırım yeni nesil biraz uzak kalmış dil bilgisinden.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,107
İsim
Kadir
Geçmiş olsun 25 yaşında konuşmayı bilmeyen şımarık biri gibi geldi bana. Ben artık ürün önerisi sorana ben bunu tavsiye ederim ama sen istediğini al buna sen karar verirsin deyip geçiyorum sormayana ilgilenmeye gerek yok. Bu tip insanlar forumda da var soğutuyorlar adamı yardım etmekten, sıcak fırsat açıyorsun insanlar görsün fikir alışverişi olsun kullanıp beğenmeyen vardır beğenip öneren vardır ya hiç değilse alıp dua eden olur diye adam geliyor sanki kendi firmamdan satış yapıyormuşum gibi yorum atıyor forumda referanslı link yasak haberi yok, ürünü kullanmayıp eleştirenler sallayanlar vs vs.
Paylaşımları azaltacağım ben de ek olarak umarım sen de cevabını vermişsindir eşşeğe

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Erdem
Konu özeti: Kişinin iyiliği için toplama bilgisayar tavsiyesi verdiğim için küfür ve hakaret yedim.

- Dostlar bilirsiniz ki kimse anasının karnından bir işin/bilginin erbabı olarak doğmaz herkes yaşayarak, görerek, azmederek veyahut başkalarından bilgi alışverişi yaparak bir şeyleri öğrenir ve kafaya oturtur. Hâlâ da bu şekilde öğrenmeye açız, bilgisayar parçalarının bile daha ne olduğunu bilmezdim; işin temelini, doğrularını ve neyin nasıl işlediğini Donanım Arşivi gibi değerli platformlardan ve Abdullah Hacıgül, Taner Aydos (PC Hocası)... ve bu câmia da emek veren daha nice insanlar sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyoruz...
İş yerimde çok sevdiğim, değer verdiğim bir abimizin oğlu (25 yaşında) Monster'ın web sitesinden 2 adet ürün satın almış (faturası aşağıda ektedir) aldığı ürünün faturasını görünce şok oldum ve üzüldüm. Bu konuda önce kendisine şunu sordum; "Oğlun bunu ne amaçla aldı? Ne için kullanacak? Özelliklemi laptop tercih etti? Masaüstü olsa olmazmıydı?" dedim ve bana "Ofis işleri ve hafta sonları oyun oynamak için aldı ve masaüstü de olurdu" diye yanıtladı. Yani özellikle laptop alma mecburiyeti yoktu, ki ona göre konuşup dahil oldum zaten.
Ben ise direkt üzüldüğüm noktaya girdim: "Abi bu kadar parayı gerçektende şu 2 kalem ürüne gömmesine çok üzüldüm bu parayla çok daha iyi sistem kurulur, monitör alınır, ekipmanlar alınır ve hatta masa/koltuk parası bile çıkartılabilir di? Bu konuda bilgisi olmayabilir tabi ki ama emin ol iade edebiliyorsa etsin ben ona o parayla en mantıklı seçimleri yaptırır ve bu hatasından döndürebilirim, kendi param gitmiş gibi üzüldüm gerçekten." sonra oğlunu aradı telefonda ve bana verdi ve tam konuya girdim biraz gerekli açıklamaları yapar yapmaz "Sanane lan, ustamısın a*k, benim işimi görüyor, daha iyi sanki ne alınabilir? Bana akılmı veriyorsun? küfür + küfürler" diye köpürdü bi anda.

Alıntıyı görüntüle

- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
48.200 ₺ (Geriye de kalıyor 8.697 ₺ mis koltuk/masa veya başka şeyler bile alınabilir ama o dikbaşlılığı tercih etti. Yazık diyorum)
Hocam anlattığınıza göre temiz ve saf bir düşünceyle yardım etmeye çalışmışsınız sizin tek suçunuz insanları bu kadar düşünmek, iyi olmak. Bu tarz olaylarda "iyiymiş hayırlı olsun" diye geçin akıl vermeye çalışmayın. İyilik isteyen olursa da bilmiyorum deyip geçin buradaki gibi anonim olduğunuz zaman verirsiniz. 25 yaşında eşek kadar bir insan olmuş ama adam olamamış. Ben ilk defa masaüstü topladım onlarca konu açtım onlarca insana yazdım iyi ki de bu hesabı açmışım diyorum çünkü çok işime yaradı ve güzel bir sistem aldım. İnsanlar nankördür asla ama asla tanımadığınız etmediğiniz insanlara iyilik yapma derdine düşmeyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
crazy
ya okumuyormusunuz masaustude olur demıs
sen okumuyosun bi hepsini oku, masaüstü olur demekle bitmez, hadi leptop yerine aldırdın masaüstünü, anakart yüzünden boot alamadın oldu bi sıkıntı çıktı, sen uğraşıcaksın, hergün sana yazıcak, anlamayan adama masaüstü önerip ne yapıcaksın, hani masaüstü almak istese parça seçiminde yardım eder geçersin, leptopta max yaşayabileceği sorun ısınma sorunu olur, oda seni bağlamaz. belki çocuk alırım leptopu arkadaşlara giderim, arada okula götürürüm diye düşündü. onun ne istediğini biz bilemeyiz

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,061
İsim
Eymen
Benim bir sözüm vardır: El eşeğe anlatma, bal döşekten gelene kadar çekersin.

Son düzenleme:

SerdarT35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Serdar Totuzbeş
Böyle bir konuda bile kavga etmişsiniz ve kaybeden taraf yazım yanlışlarına laf etmeye başlamış.
Basit arkadaşlar basit, adam sadece öneride bulunmuş ve karşısındaki kişi saygısızca küfretmiş. Kale almamak gerekiyor böyle insanları. Bitti bu kadar.

Ali Bulut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Ali
Geçmiş olsun 25 yaşında konuşmayı bilmeyen şımarık biri gibi geldi bana. Ben artık ürün önerisi soran olana ben bunu tavsiye ederim ama sen istediğini al buna sen karar verirsin deyip geçiyorum. Bu tip insanlar forumda da var soğutuyorlar adamı yardım etmekten, sıcak fırsat açıyorsun insanlar görsün fikir alışverişi olsun kullanıp beğenmeyen vardır beğenip öneren vardır ya hiç değilse alıp dua eden olur diye adam geliyor sanki kendi firmamdan satış yapıyormuşum gibi yorum atıyor forumda referanslı link yasak haberi yok, ürünü kullanmayıp eleştirenler sallayanlar vs vs.
Paylaşımları azaltacağım ben de
Hayır birde şeye çok gıcık olmaya başladım klavye indirimi paylaşıyorsun direkt altına alınmaz çöp aula f75 10a katlar yazıyolar. Bende de var ama biraz abarttılar bunu.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,100
İsim
Cicikuş

Alıntıyı görüntüle

- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
25 yaşındaki eleman, çocuk diyemiyorum ancak belli ki çocuk beyinli, muhtemelen küçükken de bayağı şımartılmış bir tip. tartışmaya ve üzülmeye değmeyecek bir insan türü kısacası, takma kafana hocam. belli ki boş şeylere para harcayacak çok parası var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
crazy
"leptop" türkçe önemli tabi, sanırım yeni nesil biraz uzak kalmış dil bilgisinden.
yorumu cevaplamak yerine türkçe dersi verdiğin için teşekkür ederim, konudaki tüm sorun yazdıklarımızdı, kesinlikle dizüstü bilgisayar ya da masaüstü bilgisayar tartışması yapmıyoruz

ek not: dil bilgisine takan yallah tekopata

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,345
Üyeler
160,684
Son üye
khosohk
Top Bottom