Neler Yeni

İyilikten maraz doğar. Sizce ben mi hata ettim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Onur Yücel
Konu özeti: Kişinin iyiliği için toplama bilgisayar tavsiyesi verdiğim için küfür ve hakaret yedim.

Yaşadığım (Bugün gerçekleşti);
- Dostlar bilirsiniz ki kimse anasının karnından bir işin/bilginin erbabı olarak doğmaz herkes yaşayarak, görerek, azmederek veyahut başkalarından bilgi alışverişi yaparak bir şeyleri öğrenir ve kafaya oturtur. Hâlâ da bu şekilde öğrenmeye açız, bilgisayar parçalarının bile daha ne olduğunu bilmezdim; işin temelini, doğrularını ve neyin nasıl işlediğini Donanım Arşivi gibi değerli platformlardan ve Abdullah Hacıgül, Taner Aydos (PC Hocası)... ve bu câmia da emek veren daha nice insanlar sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyoruz...
İş yerimde çok sevdiğim, değer verdiğim bir abimizin oğlu (25 yaşında) Monster'ın web sitesinden 2 adet ürün satın almış (faturası aşağıda ektedir) aldığı ürünün faturasını görünce şok oldum ve üzüldüm. Bu konuda önce kendisine şunu sordum; "Oğlun bunu ne amaçla aldı? Ne için kullanacak? Özelliklemi laptop tercih etti? Masaüstü olsa olmazmıydı?" dedim ve bana "Ofis işleri ve hafta sonları oyun oynamak için aldı ve masaüstü de olurdu" diye yanıtladı. Yani özellikle laptop alma mecburiyeti yoktu, ki ona göre konuşup dahil oldum zaten.
Ben ise direkt üzüldüğüm noktaya girdim: "Abi bu kadar parayı gerçektende şu 2 kalem ürüne gömmesine çok üzüldüm bu parayla çok daha iyi sistem kurulur, monitör alınır, ekipmanlar alınır ve hatta masa/koltuk parası bile çıkartılabilir di? Bu konuda bilgisi olmayabilir tabi ki ama emin ol iade edebiliyorsa etsin ben ona o parayla en mantıklı seçimleri yaptırır ve bu hatasından döndürebilirim, kendi param gitmiş gibi üzüldüm gerçekten." sonra oğlunu aradı telefonda ve bana verdi ve tam konuya girdim biraz gerekli açıklamaları yapar yapmaz "Sanane lan, ustamısın a*k, benim işimi görüyor, daha iyi sanki ne alınabilir? Bana akılmı veriyorsun? küfür + küfürler" diye köpürdü bi anda.

Alıntıyı görüntüle

Monster'a verdiği paralar ile alınabilecek mantıklı seçeneklerimi sunacaktım;
- AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT
- Dell G2524H 25 inç 280Hz 0.5ms
- Attack Shark R1 Superlıght
- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
+ ------------------------------
48.200 ₺ (Geriye de kalıyor 8.697 ₺ mis koltuk/masa veya başka şeyler bile alınabilir ama o dikbaşlılığı tercih etti. Yazık diyorum)
Bırak kral takma bizim millete iyilik yaranmaz alsın bi tarafına monte etsin monsterını ve nacizane tavsiye vereyim size haddim değil ama : biri sormadan yardım istemeden ona teklifte bulunmayın sonuç şaşmaz. Herkes her şeyi biliyor spor salonlarında da bazıları dallamalık için yapıyor ama bazıları iyiliğin için söylüyor buna rağmen kıçından anlıyor insanlar. Ben de çok fazla hareketi yanlış yapan kendini sakatlayacak , şimdi olmasa bile uzun vadede sıkıntı yaratacak formda çalışanları görüyorum ama bir şey demiyorum o doğru yapıyor muyum vs demedikçe ya da sormadıkça. Herkese öneririm bırakın kimseye müdahale etmeyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,975
İsim
Burak Karadağ
Bırak kral takma bizim millete iyilik yaranmaz alsın bi tarafına monte etsin monsterını ve nacizane tavsiye vereyim size haddim değil ama : biri sormadan yardım istemeden ona teklifte bulunmayın sonuç şaşmaz. Herkes her şeyi biliyor spor salonlarında da bazıları dallamalık için yapıyor ama bazıları iyiliğin için söylüyor buna rağmen kıçından anlıyor insanlar. Ben de çok fazla hareketi yanlış yapan kendini sakatlayacak , şimdi olmasa bile uzun vadede sıkıntı yaratacak formda çalışanları görüyorum ama bir şey demiyorum o doğru yapıyor muyum vs demedikçe ya da sormadıkça. Herkese öneririm bırakın kimseye müdahale etmeyin
Bu dediklerinizi emin ol ben hepsini kafama yazıp süzüyorum hatamın farkına varmam bile benim için bir olumlu durum.

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,686
İsim
Yavuz
İşte dikbaşlılık fırsatçılık özenticilik bizi bu hale getiriyor. Herkes mal mal şeyler paylaşıp cebime ne kadar daha sokabilirim diye düşünüyor veya yalanlar söyleyip iftira atıyorlar veya herkes en iyisini bilmiş gibi davranıyorlar.

İsterse her şey çok çok ucuz olsun veya mantıklı yasalar olsun bunun gibi tipler hep var olacak ve her zaman bunlar yüzünden herşeyden geri çekileceğiz veya ilerleyemeyeceğiz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,975
İsim
Burak Karadağ
Babasıylada ilişkini kes derim. Oğlunu eğitemeyenden kimseye hayır gelmez. Ki başta yardımcı olup uğraşman bile şu devirde maaalesef gereksiz
Babası melek gibi adam ama oğlu herhalde fazla sokak terbiyesi almış biri babasına saygısızlık yapan adamdan ne beklersin? Telefonda şok oldum babasına "kapa la hadi işim gücüm var sizinlemi uğraşacağım" dediğini çok net duydum. O adamın bana çok iyiliği dokundu ben de onun parasına yazık olmasın diye yardımcı olmak istemiştim sadece. Neyse olan oldu

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Mehmetcan İvrendi
Konu özeti: Kişinin iyiliği için toplama bilgisayar tavsiyesi verdiğim için küfür ve hakaret yedim.

- Dostlar bilirsiniz ki kimse anasının karnından bir işin/bilginin erbabı olarak doğmaz herkes yaşayarak, görerek, azmederek veyahut başkalarından bilgi alışverişi yaparak bir şeyleri öğrenir ve kafaya oturtur. Hâlâ da bu şekilde öğrenmeye açız, bilgisayar parçalarının bile daha ne olduğunu bilmezdim; işin temelini, doğrularını ve neyin nasıl işlediğini Donanım Arşivi gibi değerli platformlardan ve Abdullah Hacıgül, Taner Aydos (PC Hocası)... ve bu câmia da emek veren daha nice insanlar sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyoruz...
İş yerimde çok sevdiğim, değer verdiğim bir abimizin oğlu (25 yaşında) Monster'ın web sitesinden 2 adet ürün satın almış (faturası aşağıda ektedir) aldığı ürünün faturasını görünce şok oldum ve üzüldüm. Bu konuda önce kendisine şunu sordum; "Oğlun bunu ne amaçla aldı? Ne için kullanacak? Özelliklemi laptop tercih etti? Masaüstü olsa olmazmıydı?" dedim ve bana "Ofis işleri ve hafta sonları oyun oynamak için aldı ve masaüstü de olurdu" diye yanıtladı. Yani özellikle laptop alma mecburiyeti yoktu, ki ona göre konuşup dahil oldum zaten.
Ben ise direkt üzüldüğüm noktaya girdim: "Abi bu kadar parayı gerçektende şu 2 kalem ürüne gömmesine çok üzüldüm bu parayla çok daha iyi sistem kurulur, monitör alınır, ekipmanlar alınır ve hatta masa/koltuk parası bile çıkartılabilir di? Bu konuda bilgisi olmayabilir tabi ki ama emin ol iade edebiliyorsa etsin ben ona o parayla en mantıklı seçimleri yaptırır ve bu hatasından döndürebilirim, kendi param gitmiş gibi üzüldüm gerçekten." sonra oğlunu aradı telefonda ve bana verdi ve tam konuya girdim biraz gerekli açıklamaları yapar yapmaz "Sanane lan, ustamısın a*k, benim işimi görüyor, daha iyi sanki ne alınabilir? Bana akılmı veriyorsun? küfür + küfürler" diye köpürdü bi anda.

Alıntıyı görüntüle

- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
48.200 ₺ (Geriye de kalıyor 8.697 ₺ mis koltuk/masa veya başka şeyler bile alınabilir ama o dikbaşlılığı tercih etti. Yazık diyorum)
Hocam bazen cidden suç bizde şöyle insanlara el uzatmayacaksın bırakcaksın ne B** yiyorsa yesinler ben artık sanal dışında yardım etmeyi falan bıraktım insanlara
Mesela çağırıyorlar sen bilgisyardan anlıyon şunu yapsana falan yapıyon 2-3 gün sonra bozuyorlar bir şeyi sonra sen bilgisayarımızı bozdun falan diyolar aw aklıma geldikçe sinir okuyorum bu tarz 2-3 olay yaşayınca artık tövbe ettim yardım etmeye

-Hocam bence 48K'ya çok daha iyi bir sistem toplanabilir RTX 4070 süper 7600'lü falan o laptop alana o kadar Hz fazla 7K'lık 27" IPS 2K 180hz monitör yeter vs.

-Monster'da iyi saplıyor ha😂 adamlar KDV'yi ayrı hesaplıyolar birde bu nasıl iş la bı ürüne KDV ekliyolar birde en son sipariş toplamında KDV ekliyolar bu işte bir şey var ama😂

-Hocam orda ofis ve oyun için kullanacağını söylemiş maalesef masaüstü olmaz muhtmelen babası çok bilmiyordur o yüzden demiştir

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şimdi kendi aldığı gelsin "mis gibi çok iyi" falan da diyecek çünkü ne kaçırdığını bilmiyor. Sana hakaret eden de çocuk diyorsun ilk küçük sandım 25 yaşındaymış çok şaşırdım gerçekten. Babası bu 25 yaşına gelene kadar ne yapıyormuş bu nasıl bir terbiyesizlik gerçekten... Babası iyiyse de çocuğa hiç geçirememiş

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,259
İsim
Berk

Alıntıyı görüntüle

- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
dostum işin içinde farklı bir şey olabilir

Alıntıyı görüntüle

- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
bence hatanız şu sevgi saygı ayrı bir konu. kendinize küpe vurmayın bu konuda yine yardımsever düşüncelerinizden vazgeçmeyin ama gerçek hayatta bu durum farklı işliyor. benim de bir tanıdığım pc den anlamaz. dedim abi baktığın sistemlerdeki fiyata ben sana 2 katı güçlü sistem dizerim bunlar hep para tuzağı. he öyle böyle bir kaç gün bana şu sistem nasıl bu nasıl diye wp den atıyor bir kaç sefer gerçekten fiyata göre çok güzel sistemler yakaladık ama olmadı. işte bir de oğlumla konuşim. işte şöyle böyle baktım bi mesafe var. aman abi o kokuyu aldıktan sonra kardeşim gelse parça parça eşyaları sipariş versek toplamak için kılımı kıpırdatmam.çünkü yarın öbürgün bir şey olur sen sebep oldun.(kurulumda olusacak hatadan bahsetmiyorum. sen yonlendirdin. sen aldırdın.. gibi)siz burda iyilikten maraz mı doğar değil kendi öz dersinizi çıkarmaya bakın. siz doğruyu söyleyin ama müdahaleci olmak için can atmayın. bırakın yardım talebi karşı taraftan gelsin.

Son düzenleme:

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
ibrahim demir
Sevilmek isteyeni engel olmaya çalısırsanız yine de sevilir anladınız siz boşverin halen aramızda medeniyet görmemiş insanlar var maalesef babasına üzüldüm sadece

BabaVoss7

80+ Silver
Babası melek gibi adam ama oğlu herhalde fazla sokak terbiyesi almış biri babasına saygısızlık yapan adamdan ne beklersin? Telefonda şok oldum babasına "kapa la hadi işim gücüm var sizinlemi uğraşacağım" dediğini çok net duydum. O adamın bana çok iyiliği dokundu ben de onun parasına yazık olmasın diye yardımcı olmak istemiştim sadece. Neyse olan oldu
Oğlunun üslubunu bilmiyormuymuşki direkt sana veriyor telefonu o da var kral. Eğer hep öyleyse böyle yapmasıda saçma.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Fatih Ayhan
Seni baştan sona bile dinlemeden köpürüp küfürler savuran bir insana tek cevap ağzının ortasına okkalı bir yumruktur. Tek bir söze bile gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,975
İsim
Burak Karadağ
Seni baştan sona bile dinlemeden köpürüp küfürler savuran bir insana tek cevap ağzının ortasına okkalı bir yumruktur. Tek bir söze bile gerek yok.
Hayatımda hiç kavga etmiş adam değilim çok şükür kimseylede bir sorunum olmadı ama zamanı gelince bazende gerekeceği zamanlar istemesende olacak. Bu da bir gerçek

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Turuncu Keskin
Parası olupta beyni olmayana karışmayacaksın hacı. Parası az olan, zaten bir şeyi alırken 50 defa araştırıp alıyor emin ol.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Fatih Ayhan
Hayatımda hiç kavga etmiş adam değilim çok şükür kimseylede bir sorunum olmadı ama zamanı gelince bazende gerekeceği zamanlar istemesende olacak. Bu da bir gerçek
Ben de hayatımda hiç kavga etmedim ama bazıları cidden hak ediyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,331
Üyeler
160,679
Son üye
Clopzann0
Top Bottom