Edmond_Dantes
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 142
- İsim
- Onur Yücel
Bırak kral takma bizim millete iyilik yaranmaz alsın bi tarafına monte etsin monsterını ve nacizane tavsiye vereyim size haddim değil ama : biri sormadan yardım istemeden ona teklifte bulunmayın sonuç şaşmaz. Herkes her şeyi biliyor spor salonlarında da bazıları dallamalık için yapıyor ama bazıları iyiliğin için söylüyor buna rağmen kıçından anlıyor insanlar. Ben de çok fazla hareketi yanlış yapan kendini sakatlayacak , şimdi olmasa bile uzun vadede sıkıntı yaratacak formda çalışanları görüyorum ama bir şey demiyorum o doğru yapıyor muyum vs demedikçe ya da sormadıkça. Herkese öneririm bırakın kimseye müdahale etmeyinKonu özeti: Kişinin iyiliği için toplama bilgisayar tavsiyesi verdiğim için küfür ve hakaret yedim.
Yaşadığım (Bugün gerçekleşti);
- Dostlar bilirsiniz ki kimse anasının karnından bir işin/bilginin erbabı olarak doğmaz herkes yaşayarak, görerek, azmederek veyahut başkalarından bilgi alışverişi yaparak bir şeyleri öğrenir ve kafaya oturtur. Hâlâ da bu şekilde öğrenmeye açız, bilgisayar parçalarının bile daha ne olduğunu bilmezdim; işin temelini, doğrularını ve neyin nasıl işlediğini Donanım Arşivi gibi değerli platformlardan ve Abdullah Hacıgül, Taner Aydos (PC Hocası)... ve bu câmia da emek veren daha nice insanlar sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyoruz...
İş yerimde çok sevdiğim, değer verdiğim bir abimizin oğlu (25 yaşında) Monster'ın web sitesinden 2 adet ürün satın almış (faturası aşağıda ektedir) aldığı ürünün faturasını görünce şok oldum ve üzüldüm. Bu konuda önce kendisine şunu sordum; "Oğlun bunu ne amaçla aldı? Ne için kullanacak? Özelliklemi laptop tercih etti? Masaüstü olsa olmazmıydı?" dedim ve bana "Ofis işleri ve hafta sonları oyun oynamak için aldı ve masaüstü de olurdu" diye yanıtladı. Yani özellikle laptop alma mecburiyeti yoktu, ki ona göre konuşup dahil oldum zaten.
Ben ise direkt üzüldüğüm noktaya girdim: "Abi bu kadar parayı gerçektende şu 2 kalem ürüne gömmesine çok üzüldüm bu parayla çok daha iyi sistem kurulur, monitör alınır, ekipmanlar alınır ve hatta masa/koltuk parası bile çıkartılabilir di? Bu konuda bilgisi olmayabilir tabi ki ama emin ol iade edebiliyorsa etsin ben ona o parayla en mantıklı seçimleri yaptırır ve bu hatasından döndürebilirim, kendi param gitmiş gibi üzüldüm gerçekten." sonra oğlunu aradı telefonda ve bana verdi ve tam konuya girdim biraz gerekli açıklamaları yapar yapmaz "Sanane lan, ustamısın a*k, benim işimi görüyor, daha iyi sanki ne alınabilir? Bana akılmı veriyorsun? küfür + küfürler" diye köpürdü bi anda.
Alıntıyı görüntüle
Monster'a verdiği paralar ile alınabilecek mantıklı seçeneklerimi sunacaktım;
- AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT
- Dell G2524H 25 inç 280Hz 0.5ms
- Attack Shark R1 Superlıght
- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
+ ------------------------------
48.200 ₺ (Geriye de kalıyor 8.697 ₺ mis koltuk/masa veya başka şeyler bile alınabilir ama o dikbaşlılığı tercih etti. Yazık diyorum)