Neler Yeni

İyilikten maraz doğar. Sizce ben mi hata ettim?

Ali Bulut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Ali
Bana geçen kuzen geldi bilgisayar alıcak laptop almış nasıl dedi dedim özellikleri iyi kaça aldın dedim 42000 tl dedi şaştım kaldım. Rtx 4050 laptopu 42000 TL'ye vermişler kazıklanmiş çocuk. Hiçbirşey demedim hayırlı olsun dedim geçtim. Ona orada kazıklanmışsın desem o da üzülecek üstüne laf yiyeceğim.

EsdeathSama

80+ Bronze
4060 laptop kartıyla mediumda bile rahatça oynayamayınca hatasını anlayacak ama iş işten geçmiş olacak boşver. Sen bir şey kazanmadın veya kaybetmedin aksine arkadaş kendisi kaybetti.

Herkes ben sen gibi değil maalesef bazıları parasının değerini bilmiyor alacağı ürünü umursamıyor, işimi görüyorsa yeter diyor. Ama biz onlar gibi düşünmüyoruz elimizdekinin en iyisini almak zorundayız çünkü 1 kere alıyoruz. İdare eder bir ürün alınca bilinçli tüketici olmuyorsun. Hatta bazı insanlar var biz araştırdığımız bildiğimiz için bize "enayi" bile diyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Hocam anlattığınıza göre temiz ve saf bir düşünceyle yardım etmeye çalışmışsınız sizin tek suçunuz insanları bu kadar düşünmek, iyi olmak. Bu tarz olaylarda "iyiymiş hayırlı olsun" diye geçin akıl vermeye çalışmayın. İyilik isteyen olursa da bilmiyorum deyip geçin buradaki gibi anonim olduğunuz zaman verirsiniz. 25 yaşında eşek kadar bir insan olmuş ama adam olamamış. Ben ilk defa masaüstü topladım onlarca konu açtım onlarca insana yazdım iyi ki de bu hesabı açmışım diyorum çünkü çok işime yaradı ve güzel bir sistem aldım. İnsanlar nankördür asla ama asla tanımadığınız etmediğiniz insanlara iyilik yapma derdine düşmeyin.
Bunu en yakın can dostum, kardeşim gibi gördüğüm kişide söyledi "Bak sen belki farkında değilsin ama kişiye fazla değer vermen sana zarar oluyor. Herkes menfaatine göre yaşar hayatı, bunun farkına var artık..."

Bünyamina

80+ Platinum
Bazen bazı şeyler iyi olsun diye üstelesek bile karşı taraf bizi haksız duruma sokabiliyor. Duruma göre yardım etmek için elinden geleni yapmışsın.
Yapılacak başka bir şey yok. Bu kadar da kafana takmana değmez. Ne hali varsa görsün.

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Erdem
Bunu en yakın can dostum, kardeşim gibi gördüğüm kişide söyledi "Bak sen belki farkında değilsin ama kişiye fazla değer vermen sana zarar oluyor. Herkes menfaatine göre yaşar hayatı, bunun farkına var artık..."
Hocam bizim gibi insanlar aşırı saf yani içimiz temiz. Ben artık tamamen farklı bir insan oldum kimseye eyvallahım yok alttan da almıyorum kimseye de acımıyorum ama ahlakımı da bozmuyorum. Eskiden üzülür ederdim ama şimdi hak etmese bile kimseye acımıyorum.

meedo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Heisenberg
Konu özeti: Kişinin iyiliği için toplama bilgisayar tavsiyesi verdiğim için küfür ve hakaret yedim.

Yaşadığım (Bugün gerçekleşti);
- Dostlar bilirsiniz ki kimse anasının karnından bir işin/bilginin erbabı olarak doğmaz herkes yaşayarak, görerek, azmederek veyahut başkalarından bilgi alışverişi yaparak bir şeyleri öğrenir ve kafaya oturtur. Hâlâ da bu şekilde öğrenmeye açız, bilgisayar parçalarının bile daha ne olduğunu bilmezdim; işin temelini, doğrularını ve neyin nasıl işlediğini Donanım Arşivi gibi değerli platformlardan ve Abdullah Hacıgül, Taner Aydos (PC Hocası)... ve bu câmia da emek veren daha nice insanlar sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyoruz...
İş yerimde çok sevdiğim, değer verdiğim bir abimizin oğlu (25 yaşında) Monster'ın web sitesinden 2 adet ürün satın almış (faturası aşağıda ektedir) aldığı ürünün faturasını görünce şok oldum ve üzüldüm. Bu konuda önce kendisine şunu sordum; "Oğlun bunu ne amaçla aldı? Ne için kullanacak? Özelliklemi laptop tercih etti? Masaüstü olsa olmazmıydı?" dedim ve bana "Ofis işleri ve hafta sonları oyun oynamak için aldı ve masaüstü de olurdu" diye yanıtladı. Yani özellikle laptop alma mecburiyeti yoktu, ki ona göre konuşup dahil oldum zaten.
Ben ise direkt üzüldüğüm noktaya girdim: "Abi bu kadar parayı gerçektende şu 2 kalem ürüne gömmesine çok üzüldüm bu parayla çok daha iyi sistem kurulur, monitör alınır, ekipmanlar alınır ve hatta masa/koltuk parası bile çıkartılabilir di? Bu konuda bilgisi olmayabilir tabi ki ama emin ol iade edebiliyorsa etsin ben ona o parayla en mantıklı seçimleri yaptırır ve bu hatasından döndürebilirim, kendi param gitmiş gibi üzüldüm gerçekten." sonra oğlunu aradı telefonda ve bana verdi ve tam konuya girdim biraz gerekli açıklamaları yapar yapmaz "Sanane lan, ustamısın a*k, benim işimi görüyor, daha iyi sanki ne alınabilir? Bana akılmı veriyorsun? küfür + küfürler" diye köpürdü bi anda.

Alıntıyı görüntüle

Monster'a verdiği paralar ile alınabilecek mantıklı seçeneklerimi sunacaktım;
- AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT
- Dell G2524H 25 inç 280Hz 0.5ms
- Attack Shark R1 Superlıght
- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
+ ------------------------------
48.200 ₺ (Geriye de kalıyor 8.697 ₺ mis koltuk/masa veya başka şeyler bile alınabilir ama o dikbaşlılığı tercih etti. Yazık diyorum)
Böylelerine müstehak hocam, boşver sıkma canını.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,603
İsim
Mert Can Ergün
Onun bunun çocuğu hocam boş ver en kötü kellesi gider

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Hocam bizim gibi insanlar aşırı saf yani içimiz temiz. Ben artık tamamen farklı bir insan oldum kimseye eyvallahım yok alttan da almıyorum kimseye de acımıyorum ama ahlakımı da bozmuyorum. Eskiden üzülür ederdim ama şimdi hak etmese bile kimseye acımıyorum.
Belki de bu hayata biz fazlayız, yemin ederim evin kapısına bir anne kedi yavrusuyla gelip feryat eder gibi miyavladığında bile ağlamamak için kendimi tutmakta zorlanıyorum. Fazla duygusalım, bir de fazla mükemmelliyetçi bir kafa yapısına sahibim bu da çok başıma dert açıyor.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
"Abi bu kadar parayı gerçektende şu 2 kalem ürüne gömmesine çok üzüldüm bu parayla çok daha iyi sistem kurulur, monitör alınır, ekipmanlar alınır ve hatta masa/koltuk parası bile çıkartılabilir di?"
Dostum selam, konudan zaten senin bir art niyetin olmadığını ben anladım ama insanlar anlamak zorunda değil. Sen burada haddine olmayan bir şeye burnunu sokmuşsun. Bu tarz insanlara da değmez zaten. Boş ver iyilik meleği değiliz. :)

omer_34

80+ Silver
Üzücü gerçekten. takmayın hocam biz de burada insanlara en iyi alternatifleri sunmamıza rağmen kendi bildiğini yapmaya çalışıp pişman olanlar oluyor. zorla güzellik olmuyor.

BabaVoss7

80+ Silver
Babasıylada ilişkini kes derim. Oğlunu eğitemeyenden kimseye hayır gelmez. Ki başta yardımcı olup uğraşman bile şu devirde maaalesef gereksiz

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,785
İsim
MehmedVII
Konu özeti: Kişinin iyiliği için toplama bilgisayar tavsiyesi verdiğim için küfür ve hakaret yedim.

- Dostlar bilirsiniz ki kimse anasının karnından bir işin/bilginin erbabı olarak doğmaz herkes yaşayarak, görerek, azmederek veyahut başkalarından bilgi alışverişi yaparak bir şeyleri öğrenir ve kafaya oturtur. Hâlâ da bu şekilde öğrenmeye açız, bilgisayar parçalarının bile daha ne olduğunu bilmezdim; işin temelini, doğrularını ve neyin nasıl işlediğini Donanım Arşivi gibi değerli platformlardan ve Abdullah Hacıgül, Taner Aydos (PC Hocası)... ve bu câmia da emek veren daha nice insanlar sayesinde öğrendim ve öğrenmeye devam ediyoruz...
İş yerimde çok sevdiğim, değer verdiğim bir abimizin oğlu (25 yaşında) Monster'ın web sitesinden 2 adet ürün satın almış (faturası aşağıda ektedir) aldığı ürünün faturasını görünce şok oldum ve üzüldüm. Bu konuda önce kendisine şunu sordum; "Oğlun bunu ne amaçla aldı? Ne için kullanacak? Özelliklemi laptop tercih etti? Masaüstü olsa olmazmıydı?" dedim ve bana "Ofis işleri ve hafta sonları oyun oynamak için aldı ve masaüstü de olurdu" diye yanıtladı. Yani özellikle laptop alma mecburiyeti yoktu, ki ona göre konuşup dahil oldum zaten.
Ben ise direkt üzüldüğüm noktaya girdim: "Abi bu kadar parayı gerçektende şu 2 kalem ürüne gömmesine çok üzüldüm bu parayla çok daha iyi sistem kurulur, monitör alınır, ekipmanlar alınır ve hatta masa/koltuk parası bile çıkartılabilir di? Bu konuda bilgisi olmayabilir tabi ki ama emin ol iade edebiliyorsa etsin ben ona o parayla en mantıklı seçimleri yaptırır ve bu hatasından döndürebilirim, kendi param gitmiş gibi üzüldüm gerçekten." sonra oğlunu aradı telefonda ve bana verdi ve tam konuya girdim biraz gerekli açıklamaları yapar yapmaz "Sanane lan, ustamısın a*k, benim işimi görüyor, daha iyi sanki ne alınabilir? Bana akılmı veriyorsun? küfür + küfürler" diye köpürdü bi anda.

Alıntıyı görüntüle

- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
48.200 ₺ (Geriye de kalıyor 8.697 ₺ mis koltuk/masa veya başka şeyler bile alınabilir ama o dikbaşlılığı tercih etti. Yazık diyorum)
Bunun gibileri akıllanmaz bırak kazığa oturmak istiyorsa otursun

Alıntıyı görüntüle

- HyperX Cloud III 7.1
- +2000 Klavye
- +300 ₺ MousePad
Bu tarz konulara girmeyin hocam mümkün mertebe sonrasında suçlu siz oluyorsunuz umarım birdaha yaşanmaz bu tarz durumlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,887
Üyeler
160,897
Son üye
diger_yusuf
Top Bottom