Japonca öğrenmeye nereden başlanır?

Reaksiyon skoru
2
Başlıkta olduğu gibi, japonca öğrenmeye başlamak istiyorum. Dile ilgim var. Çok az da olsa japinca az bir kelime dağarcığım ve cümle kurma bilgim var. İngilizceyi ana dilim kadar iyi biliyorum ve akıcı konuşabiliyorum. Busuu diye bir uygulama var, kullanılır mı? Duolingo vardı ama beğenmedim. Ayrıca ilk önce kelimeleri ve cümleleri mi öğrenmeliyim yoksa hiragana ve katakana yazılışını falan mı? Bilgili arkadaşlar varsa ve cevap verirlerse sevinirim.

Başlıkta olduğu gibi, japonca öğrenmeye başlamak istiyorum. Dile ilgim var. Çok az da olsa japinca az bir kelime dağarcığım ve cümle kurma bilgim var. İngilizceyi ana dilim kadar iyi biliyorum ve akıcı konuşabiliyorum. Busuu diye bir uygulama var, kullanılır mı? Duolingo vardı ama beğenmedim. Ayrıca ilk önce kelimeleri ve cümleleri mi öğrenmeliyim yoksa hiragana ve katakana yazılışını falan mı? Bilgili arkadaşlar varsa ve cevap verirlerse sevinirim.
Busuu yerine ana diliniz gibi öğrenmeniz için bazı kaynaklar öneriyorum. Kanji ve Kana öğrenmek için Kanji Study uygulaması, Japonca dilbilgisi için İngilizce Wikipedia (Romaji türleri, Wasei-kango gibi meseleler için) ve insanlardan yardım almak içinse bu site:

Kitap olarak kaynak istiyorsanız Genki serisini öneririm. Archive.org üzerinde bulunuyor:

Günde 5 ile başlayıp, sonra 10 adet kanji öğrenirseniz rahatça 1-1.5 sene içerisinde JLPT N1 için gereken kanjileri öğrenmiş olursunuz. Kanji yazmak için boş bir kareli defter iş görür ama rahat edemezseniz Genkouyoushi (Genkō yōshi) isimli kanji defterini almanızı öneririm.

Son düzenleme:
Busuu dan sadece basit gramer öğrenirsiniz giriş seviyesi ve orta seviye için iyi olabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben İngilizcede B1 e yakınım ilk önce gramerleri öğrenip sonra kelime öğrendim 1-2 ayda baya gelişti

Başlamadan önce;
• Japonca sözlük al
• Bir Ajanda al
• Yandex Çeviri indir
Öğrenirken;
•İlk olarak ajandana alfabeyi sırasıyla yaz. Yazarken karşılarına Latin harfleri ile karşılığını ve okunuşunu da yaz.
• Selam, iyi akşamlar, günaydın vb. selamlaşma vedalaşma kelimelerini ilk olarak Japonca sonra da Türkçe karşılığını yaz.
• Sonra Yandex çeviri üzerinden merak ettiğin kelimeleri araştır ve aynı şekilde onlarında yaz.
• Günlük hayatta kullanılan cümleleri yaz.

Geriye kalan şeyler;
• Örneğin bir gün otur alfabeyi ezberle. Bunu 2-3 hafta devam ettir.
• Sonra önemli kelimeleri ezberle. Bunları da 1-2 hafta devam ettir.
• Sonra artık cümlelere geç ve bunu 3-4 hafta devam ettir.

Çalışma Planı;
• Her gün kendine sadece 1 gün belirle ve o gün çalışma.
• Her gün aynı saatte çalış.

Çalışırken önemli olan şeyler;
• Odana geç ve sakin kafayla çalış.
• Olduğun ortamda hiç ses olmasın.

Öneriler;
• Japonca şarkı dinle.
• Japon yapımı dizi ve filmleri orijinal dublaj Türkçe altyazı izle.
• Günlük hayatta Japonca kelimeler kullan. (Tamam, teşekkürler vb. kelimeler.)

Merakımdan soruyorum neden japonca öğreneceksin orda çalışmak için fln mı

Merakımdan soruyorum neden japonca öğreneceksin orda çalışmak için fln mı
Dile ilgim var. İngilizce ve Almanca öğrendim ve yeni dile geçmek istedim. Japonya'ya da ilgim var ve büyüdüğümde orada çalışmak ve yaşamak gibi bir hedefim de var.

Başlamadan önce;
• Japonca sözlük al
• Bir Ajanda al
• Yandex Çeviri indir
Öğrenirken;
•İlk olarak ajandana alfabeyi sırasıyla yaz. Yazarken karşılarına Latin harfleri ile karşılığını ve okunuşunu da yaz.
• Selam, iyi akşamlar, günaydın vb. selamlaşma vedalaşma kelimelerini ilk olarak Japonca sonra da Türkçe karşılığını yaz.
• Sonra Yandex çeviri üzerinden merak ettiğin kelimeleri araştır ve aynı şekilde onlarında yaz.
• Günlük hayatta kullanılan cümleleri yaz.

Geriye kalan şeyler;
• Örneğin bir gün otur alfabeyi ezberle. Bunu 2-3 hafta devam ettir.
• Sonra önemli kelimeleri ezberle. Bunları da 1-2 hafta devam ettir.
• Sonra artık cümlelere geç ve bunu 3-4 hafta devam ettir.

Çalışma Planı;
• Her gün kendine sadece 1 gün belirle ve o gün çalışma.
• Her gün aynı saatte çalış.

Çalışırken önemli olan şeyler;
• Odana geç ve sakin kafayla çalış.
• Olduğun ortamda hiç ses olmasın.

Öneriler;
• Japonca şarkı dinle.
• Japon yapımı dizi ve filmleri orijinal dublaj Türkçe altyazı izle.
• Günlük hayatta Japonca kelimeler kullan. (Tamam, teşekkürler vb. kelimeler.)
Çok teşekkür ederim.

Busuu yerine ana diliniz gibi öğrenmeniz için bazı kaynaklar öneriyorum. Kanji ve Kana öğrenmek için Kanji Study uygulaması, Japonca dilbilgisi için İngilizce Wikipedia (Romaji türleri, Wasei-kango gibi meseleler için) ve insanlardan yardım almak içinse bu site:

Kitap olarak kaynak istiyorsanız Genki serisini öneririm. Archive.org üzerinde bulunuyor:

Günde 5 ile başlayıp, sonra 10 adet kanji öğrenirseniz rahatça 1-1.5 sene içerisinde JLPT N1 için gereken kanjileri öğrenmiş olursunuz. Kanji yazmak için boş bir kareli defter iş görür ama rahat edemezseniz Genkouyoushi (Genkō yōshi) isimli kanji defterini almanızı öneririm.
Teşekkür ederim, Genki serisini almayı deneyebilirim.

Son düzenleme:
Dile ilgim var. İngilizce ve Almanca öğrendim ve yeni dile geçmek istedim. Japonya'ya da ilgim var ve büyüdüğümde orada çalışmak ve yaşamak gibi bir hedefim de var.
Rica ederim. Birde Indermadiate Kanji Book serisini öneriyorum:

Çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim, Genki serisini almayı deneyebilirim.
Kaç yaşındasın

Hocam almanca ve İngilizceyi nasıl öğrendiniz
İngilizceye ilgim daha çok küçükken başladı. 5-6 yaşlarımda ingilizce bazı kelimelerin anlamlarını biliyordum ve okuyabiliyordum. İlkokul 2. sınıfa kadar Minecraft sayesinde bazı kelimeleri ve cümleleri öğrendim. 2. Sınıfta ingilizce öğrenimine başladık, zaten ingilizceyi o zamandan beri sevmişimdir. Bu yüzden hiç problem olmadı ilkokulda. Ortaokula geçince sanırım 5. Sınıfta "Growtopia" diye bir oyun keşfettim. Oyunda çok fazla Türk oyuncuyla karşılaşmadığım için çoğunlukla ingilizce ve endonezce konuşanlar vardı. O oyundan edindiğim arkadaşlarla çok fazla sohbet ede ede ingilizcem gelişti. Çok çok az olsa da endonezce biliyorum. Ortaokulda ingilizce dersini çok fazla takmıyordum çünkü yeterince iyi bildiğimi düşünüyordum ve biliyordum da. Sınav notlarım (ingilizce) hiçbir zaman 90 altına düşmemişti. Neyse, liseye (9. Sınıf) geçince almanca öğrenmeye başladık. Almanca dili de hoşuma gitmişti ve az da olsa ingilizceye benziyor diye ilgimi çekmişti. Almancayı da aynı şekilde çoğunlukla oyun oynayarak ve online arkadaşlarımla konuşarak öğrendim. Almancam ingilizcem kadar çok iyi değil ama yine de iyi. Aynı şekilde 2 sene Almanca öğrendik okulda ve notlarım hep 85 üzeriydi.
Şuan 11. Sınıfa geçtim ve dil bölümünü seçeceğim. Ailem ne kadar sayısal seçmeme zorlasa da uğraşıyorum işte. Dil bölümünde işsiz kalacağımı ve atanamayacağımı falan söylüyorlar.
Bu şekilde.

Geri