Junior Yazılımcıyım, zorunlu stajımı yapmak için nelere dikkat etmeliyim?

Reaksiyon skoru
10
Herkese merhaba, Ankara'da Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Bu senenin yazında 20 gün ve 3.sınıf yazında 20 gün veya 3.sınıf yazında 40 gün staj yapma zorunluluğum var. Ben bu sene 20 gün diğer sene de 20 gün kullanarak farklı firmalarda staj yapmayı düşünüyorum fakat staj için nelere dikkat etmeliyim nereye başvurmalıyım bilgi sahibi değilim. Bana bir şeyler katabilecek bir yerde staj yapmak istiyorum böyle bir yer bulursam bazen okul çıkışları da bir şeyler öğrenmeye gidebilirim diye düşünüyorum :D . Ne yapmamı önerirsiniz ?

Herkese merhaba, Ankara'da Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Bu senenin yazında 20 gün ve 3.sınıf yazında 20 gün veya 3.sınıf yazında 40 gün staj yapma zorunluluğum var. Ben bu sene 20 gün diğer sene de 20 gün kullanarak farklı firmalarda staj yapmayı düşünüyorum fakat staj için nelere dikkat etmeliyim nereye başvurmalıyım bilgi sahibi değilim. Bana bir şeyler katabilecek bir yerde staj yapmak istiyorum böyle bir yer bulursam bazen okul çıkışları da bir şeyler öğrenmeye gidebilirim diye düşünüyorum :D . Ne yapmamı önerirsiniz ?
Indeed, kariyer.net gibi sitelerden şirket bulmalısınız. Bulduğunuz şirketleri araştırıp başvurursanız kendinizi biraz daha kaliteli yetiştirirsiniz.

Zaten yapacağın staj biçimide belli, bence başka önerilebilecek bir şey yok.

Öncelikle nereye başvuracağını kendin seçmelisin biz değil. Hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsun onu seç ayrıca gelecekte hangi sektörde çalışmak istiyorsan seçimini ona göre yap. İleride iş başvurusu yaptığın firma yeri ile staj yaptığın firma benzer sektörde ise sana avantaj sağlar aynı şekilde bitirme projesi için de geçerli. Başvuru öncesi kendine güzel bir CV oluştur ayrıca LinkedIn hesabı da açabilirsin hem firmaların hareketlerini takip edersin hem firmalar seni araştırırken güzel bir profile sahipsen avantaj sağlar ayrıca bilmediğin bir konu olduğunda ağındaki insanlardan yardım istiyebilirsin.
Mümkünse staj programı bulunan firmaları tercih edin. Savunma sanayi firmalarında staj yapmak istiyorsan vizyonergenç'den başvuru yapıyorsun. Onun dışında staj yapacağın şehir önemli değilse Bilişimvadisi ve Teknopark İstanbul'a bakabilirsin. Genellikle eğitim dönemi içinde zorunlu staj yapamıyorsun. Kendi üniversitesinin yönetmenliğini okumalısın. Son olarak başvuru dönemi hemen hemen bitti. Hızlı davransan iyi olur.

Geri