Hocam herkes annesinin karnından adam olarak doğmuyor ki müslüman çocuk müslüman genç vs diye ilerliyor yani donanım adı üstünde yavaş yavaş donanılan bir şey , ben fizikçilerin fizik bildiğini bilirim ama detayını bilmem ehli sünnet alimlerinin de bir konuyu bildiğini bilirim ama ne olduğunu bilmem yavaş yavaş yeri geldiğinde aklıma takıldığında şu anki gibi bir soru ile karşılaştığımda araştırırım
Ben sana söyleyeyim o zaman dostum. Ehli sünnet alimleri olarak bahsettiğiniz kişiler İslam dinini yanlış tarafa çekmiş kişilerdir. Ben müslüman değilim. Yani kutsal kitap Kuran-ı Kerim'e de inanmıyorum. Fakat Buhari gibi adamlar "peygamberin hadisleri" adı altında kendilerince saçma sapan hüküm vermişlerdir. Hatta en büyük ravi olan Ebu Hureyre'nin naklettiği hadislere dahi tam manasıyla güvenemezsin. (Kaynak: İbn kesir el-BİDÂYE ve’n-NİHÂYE 8. Cilt, Sayfa 110)
Yani konu Kabe'den açıldı fakat ben herkesin Ehli sünnet örneği vermesine ayar oluyorum. Müslümansanız, X kişisinin Y kişisinden duyduğu, onun da Z kişisi başkasıyla konuşurken kulak misafiri olduğu sözlere değil, kutsal kitap olan Kuran-ı Kerim'e inanın ve o şekilde yaşayın.
iman gücü diye bir şey var ülkesine geri dönen pek çok amerikan askeri delirdi dediklerine göre Türklerle savaşırken Türklerin göremediği ama onların gördüğü insanlarlada savaşmışlar şuan hala da öyle Kahramanmaraşta olmayan insanlar görülüyor içi ılık su dolu ibrikler bulunuyor havada hareket eden
Ben sana söyleyeyim o zaman dostum. Ehli sünnet alimleri olarak bahsettiğiniz kişiler İslam dinini yanlış tarafa çekmiş kişilerdir. Ben müslüman değilim. Yani kutsal kitap Kuran-ı Kerim'e de inanmıyorum. Fakat Buhari gibi adamlar "peygamberin hadisleri" adı altında kendilerince saçma sapan hüküm vermişlerdir. Hatta en büyük ravi olan Ebu Hureyre'nin naklettiği hadislere dahi tam manasıyla güvenemezsin. (Kaynak: İbn kesir el-BİDÂYE ve’n-NİHÂYE 8. Cilt, Sayfa 110)
Yani konu Kabe'den açıldı fakat ben herkesin Ehli sünnet örneği vermesine ayar oluyorum. Müslümansanız, X kişisinin Y kişisinden duyduğu, onun da Z kişisi başkasıyla konuşurken kulak misafiri olduğu sözlere değil, kutsal kitap olan Kuran-ı Kerim'e inanın ve o şekilde yaşayın.
Hem Müslüman değilim diyorsun hem fikir belirtiyorsunuz bun da bir gariplik yok mu sizce ben şahsen gidip hıristiyanlık la ilgili konuşmam hıristiyan olmadığım için fikir belirtmem bir söz vardı dinime küfreden müslüman olsa diye
Hem Müslüman değilim diyorsun hem fikir belirtiyorsunuz bun da bir gariplik yok mu sizce ben şahsen gidip hıristiyanlık la ilgili konuşmam hıristiyan olmadığım için fikir belirtmem bir söz vardı dinime küfreden müslüman olsa diye
Ben Müslüman doğdum, İslam dinini araştırdım ve inanmamaya karar verdim. Bence bunu, Müslümanım deyip, Cuma hutbesinde duyduklarından başka bir şey bilmeyen tiplere söyle.
kulak misafiri mantıklı örnek değil maalesef
bir doktora sen ne biçim doktorsun tıptan aldığın kulaktan dolma bilgilerle beni kandırabileceğini mi sanıyorsun demekle aynı şey
Ben doktorun bildiği çoğu şeyi bilmem ama bildiğim bir şey varsa bu da ona güvenilebileceği ve ilim sahibi olduğu aynı onun gibi ehli sünnet alimi kastımızda cami hocası değil elbet imamı gazali imamı rabbanı gibi döneminin en yüksek feylesofları ile bile fikri tartışmalarda galip gelmiş zatlar ve benzerleri
Aynı örnekle alanında en iyi doktorun dâhi naklettiği bilgilere tam manasıyla güvenemezsin dememizde mantık açısından bir sorun yok bu o doktorun güvenilmez biri olduğunu göstermediği gibi söylediği çoğu şeyinde güvenilir olduğu gerçeğine hiçbir aykırılığı yok
Bilmiyorum keşke yardım edebilsek o masum çocuklara.
Şuan Müslümanlığın çöp olmuş evresindeyiz geneli cahil. Zaten her gun ilaclaniyoruz uçaklarla hava sahası serbest olduğu için.
Belki de tüm müslümanlar olarak hakediyoruzdur eziyetleri nede olsa bu kadar güzel ve hatasız bir kitaba sahip olmamıza rağmen cahil ve aptalca eylemlerde bulunduğumuz için
Putperestlik değil diyen arkadaşlara çok gülüyorum bir de anlatmaya çalışıyorlar keşke putperestliğin tanımına baksanız orada da o tahtadan taştan veya neyden yapıldıysa artık ona tapmıyorlar arkadaşlar kabe gibi o yapılarda tanrının yer yüzündeki temsili silüeti artık adı her neyse o gibi bir şeyi yani çok komiksiniz puta tapmıyorlar mış kabeye gidip adamlar elini yüzünü taşa sürtüyorlar puta tapanlar bile yapmamıştır bunu jfsdjfgsdjgsjgjsd
4 Bin yıllık yapının neyden yapılmasını bekliyorsun? Titanyumdan filan mı olsun bir baba ile oğulun yaptığı yapı. Zaten önceden çok daha kücükmüş restorasyonlar sırasînda büyümüş
ben hala o taşı öpenlerin hangi kafada anlamıyorum , tamam kutsal biryer ama taşı öpünce mutlu olmaları bana saçma geliyor.
herkese saygım var elhamdülilah müslümanım ama bir taşı da sanki insan gibi okşayacak, sarılacak kadarda düşmedik. Allah irade ve düşünmemizi sağlamış bunu kullanarak o taşı yalamamayı (öpmemeyi) tercih ederim.
şimdi yanlış anlaşılmasın HAC İbadeti yapılmasını kötülemiyorum yada karalamıyorum ama o nede olsa taş o kadar taş öpmek istiyorsanız dağ bayır boşa mı duruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
taşa tapılmıyor sadece insan aklında bu tarz sorular olunca ibadetin merkezi gibi geçiyor yanlış hatırlamıyorsam Kabe den önce Kudüs e doğru secdade seriliyordu Müslümanlıkta yani demek istediğim ne yaptığın değil ne için yaptığın önemli ben inançlarımı Allah'a yapıyorum ve onun bu tarz taşa sarılmak , öpmek gibi saçmalıkların umurun da olmayacağını düşünüyorum çünkü (düşünce ve irade hakkı vermiş gidip bu iradeni bir taşı öpmek için kullanmak çok saçma) sen oraya HAC İbadetini yapmaya gidiyorsun.
Ben kücükken öpmüstüm kabeyi. Sevmekte bir sıkıntı yok sonuçta islamin simgelerinden birisi diyebiliriz. Ama sarılanlar öpenler filan. Önceden olsa öperdim ama korona salgınından ve arapların ne kadar hijyenden yoksun bir millet olduğunu öğrendikçe insan iğreniyor doğrusu
Putperestlik değil diyen arkadaşlara çok gülüyorum bir de anlatmaya çalışıyorlar keşke putperestliğin tanımına baksanız orada da o tahtadan taştan veya neyden yapıldıysa artık ona tapmıyorlar arkadaşlar kabe gibi o yapılarda tanrının yer yüzündeki temsili silüeti artık adı her neyse o gibi bir şeyi yani çok komiksiniz puta tapmıyorlar mış kabeye gidip adamlar elini yüzünü taşa sürtüyorlar puta tapanlar bile yapmamıştır bunu jfsdjfgsdjgsjgjsd
Kardeşim taştan medet ummak putperestlik lâkin mesela vefat etmiş annemin giydiği kıyafeti öpüp sarılıp koklamak putperestlik değil , sevdiğin birinin hediyesini değil cebimde başımın üstünde taşımak putperestlik değil bu kadar zâhir bir şey i anlamak kolay olsa gerek
Benim yaratan her ihtiyacımı gideren zat ve onu bana bildiren ve sevdiren peygamberi sevmek onunla ilgili yerlere değer vermek putperestlik değil medet ummak ise başka şey