Neler Yeni

Kabeldirekt Markası Nasıldır ?

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Berkecan Ergin
Tırnaklı ileride sorun çıkarabilir şahsen önermem.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
Paugge tercih edin derim.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Berkecan Ergin
Neye göre karar veriyorsunuz
tırnaklı alma dememin sebebi zaten kablo kolay çıkmıyor. O basıp tırnağı içine soktuğun mekanızma bozulursa çıkarmak için uğraşır durursun ben ona istinaden dedim. Alıcaksan tırnaksız al

Barissta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Barış
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tırnaklı alma dememin sebebi zaten kablo kolay çıkmıyor. O basıp tırnağı içine soktuğun mekanızma bozulursa çıkarmak için uğraşır durursun ben ona istinaden dedim. Alıcaksan tırnaksız al
Anladım saolasın. Ben daha çok marka ve kablo kalitesinden bahsetmiştim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mehmet Bilgihan Göçer
Bu tırnak olayı için Amazon'da Kabeldirekt alan bir kullanıcı kablonun mandal mekanizmasının bozulduğunu ve kabloyu ekran kartından çıkaramadığını söylemişti. Bu tırnak olayı Paugge'de de var diye biliyorum. İkisi arasındaki farklara gelecek olursak;

VESA: Paugge VESA sertifikalı, Kabeldirekt'in ise hem düz versiyonu hem de VESA versiyonu var ama VESA olan daha pahalı.

ALTIN KAPLAMA UÇ: Paugge altın kaplama uca sahipken Amazon'da biri düz olan (VESA olmayan) Kabeldirekt tanıtım fotoğrafında altın uç yer alırken gelen ürünün metalik renge sahip olduğunu söylüyordu (Beyaz altın kullandılarsa bilemem, bunun sarı altınla iletkenliği arasında fark varmı bilmiyorum.). VESA olanının altın kaplama uç ile gelip gelmediğini bilmiyorum

20 PİN: Bildiğim kadarıyla Paugge'nin 20 pin girişi var ve 20. pini aktif. Kabeldirekt'in ise 20 pin girişi var ama 20. pini aktif değil (bağlanmamış). Nedeni ise 20. pin aktif olduğunda kısa devreye yol açabilmesi. Hatta bir kullanıcı Amazon'da bu kısa devre sonucu ekran kartlarının veya anakartlarda ciddi sorunlara yol açtığını hatta bunla ilgili raporlar okuduğunu yazmıştı.

MANDAL: Mandal mekanizmasının kullanım Kabeldirekt'te daha kolaymış. Yorumlarda Paugge kablosunun mandalının bozulduğuna dair bir şey okumadım ama bir kullanıcı Kabeldirekt'in mandalının bozulduğunu ve ekran kartından kabloyu çıkaramadığını yazmıştı (Tırnak olayı).

KABLO UZUNLUKLARI: Kabeldirekt bu konuda çok daha farklı uzunlukta ürün yelpazesi sunuyor.

1 günlük kafa karışıklığı sonucu Paugge Displayport 1.4 kablosunu almaya karar verdim. 20. pin sorunu VESA sertifikalı olduğundan kaliteli malzeme kullanıldığı için ve yine VESA sertifikalı olduğundan uygun bağlama yapıldığını düşündüğüm için ekran kartıma veya anakartıma zarar vermez diye düşünerek bu kararı verdim. Umarım pişman olmam.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,582
Üyeler
165,377
Son üye
Madwelia
Top Bottom